1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Benq flash lt3.0 i nowy dash

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tomapop, Styczeń 20, 2012.

  1. tomapop

    tomapop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Niedawno kupiłem używaną konsole już przerobioną, niestety na kilka gier jakie próbowałem uruchomić uruchomiła sie tylko fifa11 i fight nigth.
    Decyzja zapadła na aktualizacje dasha i wgranie lt3.0
    W tej chwili mam wgrany dash 12625, a co jest wgrane w naped to nie mam pojęcia :/
    Naped to benq vad 6038, ale po uruchomieniu dosflash2.0 zamiast benq pokazało liteon DG-16D2S 93450C.
    Na napędzie jest naklejka na której pisakiem ktoś napisał kod 324 770 574 905
    Czy da się z tego coś zrobić, aby przerobić na lt3.0 ??
    Czy ten kod na naklejce to klucz napędu??
    Prosiłbym o łopatologiczny opis ponieważ to jest "mój pierwszy raz" i nie chciał bym coś zepsuć :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Benq spoofowany na liteon
    Oryginalnie miałeś włożonego liteona zapewne. Żeby zrobić update konsoli musisz włożyć liteona bo ci aktualizacja nie przejdzie.
     
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Ten numery na naklejce to nie jest klucz napędu. Jak najbardziej będziesz mógł uruchomić LT+3.0 na tym napędzie na nowym dashu.
    Ale wpierw musisz zrobić aktualizacje dasha na napędzie liteon.

    Pierwsze co musisz zrobić to wyciągnąć klucz z tego napędu.
     
  5. tomapop

    tomapop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to trochę lipa
    A jeśli pożyczę od kogoś liteona i wgram nowego dasha to czy do tego benq wgram lt3.0 ?
    czy może lepiej kupić liteona i sprzedać benq ??
    I czy z tego spoofowanego benq da się wyciągnąć keya??
    I co to jest za kod napisany tym pisakiem ??
     
  6. tomapop

    tomapop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A o to mi właśnie chodziło :))
    Dzięki wielkie
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Lepiej sprzedać benq i kupić liteona, aczkolwiek jak zrobisz update dasha do D:14699 i będziesz miał klucz, to możesz wgrać normalnie LT+3.0 dla benq bez spoofa i będzie normalnie działał.
     
  8. tomapop

    tomapop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jest taka możliwość, że jeśli ktoś mi pożyczy liteona i wgram nowego dasha to wyciągam klucz z tego benq i wrzucam klucz w LTPlus-0442-v3.0 wgrywam i powinno chodzić, dobrze myślę ?
    A jak wyciągnąć klucz?? sposobem benq czy liteon?
     
  9. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wyciągasz jak benq
    Ściągnij sobie jungleflasher i tam masz tutorial.
    Wszystko zależy czy masz napęd przerabiany i jeśli tak to jaka siedzi przeróbka w środku
     
  10. tomapop

    tomapop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napęd jest przerabiany, ale jaka tam jest przeróbka to nie wiem bo konsole kupiłem już przerobioną.
    Chciałem zgrać FW dosflashem ale nie chciał odblokować napędu więc zrezygnowałem.
    Później spróbuje Jungleflasherem dam znać co i jak
     
  11. tomapop

    tomapop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. skywing

    skywing Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Liteon nie potrzebny, wrzucasz od razu LT 3.0 dla benq bez spoofa potem aktualka i wszystko smiga :)
     
  13. tomapop

    tomapop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wrzuciłem odrazu lt3.0 pod benq bez spoofa tak jak napisał skywing , i nie chce mi zaktualizować dasha z pendrive, wcześniej było lt1.1 spoof z benq na liteon z tego co pokazał jungleflasher.
    Napęd działa płyty oryg. widzi kopii nie sprawdzałem bo bez nowego dasha wole nie próbować
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie zrobisz update, bo nie masz lite-ona na czas aktualizacji.
     
  15. tomapop

    tomapop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  16. skywing

    skywing Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A nie mówiłem... robiłem tak że oryginalnie był liteon a aktualke robiłem na hitachi albo samsungu. Jungleflasher wrzuca spoofa automatycznie zapomniałem o tym powiedzieć, ale widzę ze sobie poradziłeś.
     
Wczytywanie...

Poleć forum