1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Benq g2420hdb

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez paulos2009, Grudzień 23, 2009.

  1. paulos2009

    paulos2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
    Witam, jak ten monitor wypada z xboxem 360 ? Czy da się jakoś go podłączyć do tego monitora , bo on nie ma wejscia HDMI tylko DVI ? I czy da się podłączyć głośniki 5:1 ? :shisha
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. CHAST

    CHAST Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
  4. paulos2009

    paulos2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
    ale przez DVI będzie Jakoś FULL HD ?
     
  5. bliss

    bliss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    btm
    dvi, hdmi, component (nie mylic z composite) daje CI tej samej jakosci obraz.
     
  6. paulos2009

    paulos2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
    to jaki muszę kupić kabel żeby podłączyć ten monitor do X360 i podłączyć głośniki 5:1 ?
     
  7. bliss

    bliss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    btm
  8. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    te wejścia przesyłają obraz cyfrowo a inne analogowo, czyli tracą na jakości. Im dłuższy kabel tym gorsza jakość.
     
  9. bliss

    bliss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    btm
    mistrzmtb... do czego sie odnosisz ?
     
  10. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Chodzi mi o to, że hdmi czy DVi to nie ma różnicy w obrazie. Różnią się tylko tym, że hdmi przesyła obraz i dźwięk a DVI tylko obraz. Nie radze podpinać przez vga to obraz traci na jakości przez długość kabla. Sory, że tam nie napisałem nawet nie wiem czemu, jakoś o tym myślałem, ale nic nie napisałem tak naprawdę.
     
  11. paulos2009

    paulos2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
    to jak w końcu mam to podłączyć żeby nie tracić na jakości?
     
  12. CHAST

    CHAST Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    tak jak napisał bliss
    Kup te kable
     
  13. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
  14. paulos2009

    paulos2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
    A jak bym kupił ten monitor BenQ G2420HD to bym Xboxa podłaczył kablem HDMI a komputer DVI ale co jeszcze bym musiał mieć zeby mi chodziły głosniki ? 5:1 ?
     
  15. paulos2009

    paulos2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
  16. bliss

    bliss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    btm
    jak nie masz wejsca na monitorze do podpiecia dwoch urzadzen - to albo bedziesz recznie zmienial, albo kupisz KVM. Ale to droga zabawka http://www.allegro.pl/item855635937_kvm_2_1_dvi_ps2_dzwiek_fv_odb_osob_sklep_w_wa.html , moze znajdziesz tanszy przelacznik.. ew. mozesz takie cos polutowac sam.

    ps tu masz takie cus jeszcze http://www.allegro.pl/item853821489_rozdzielacz_splitter_wt_dvi_2xgn_dvi_lindy_41215.html , ale jak to dziala to nie wiem - musi byc jakis przelacznik do zmiany zrodla sygnalu.
     
  17. valgir

    valgir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ja wlasnie zakupilem wczoraj ten model i jak najbardziej polecam. Elegancko smiga przez hdmi->hdmi, co do glosnikow, to musisz juz posiadac audio adapter (ktory jest dostepny w wersji elite) albo rozwalac tamten kabel composite jak ktos wyzej wklejal. Na forum masz watki jak to zrobic.
     
  18. bliss

    bliss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    btm
    noooooooo kupuj ten co ma wyjscie HDMI i DVI (sory nie doczytalem ze mozesz taki kupic ) HDMI -> Konsola, DVI->monitor, a dźwięk to już odrębna kwestia ten drugi kabel do którego dałem CI linka... musisz mieć wejście optyczne we wzmacniaczu, amplitunerze. tak wyglada kabel optyczny :
    [​IMG]

    a tak to wejscie we wtyczce do xboxa (te obok czerwonego wejscia na chinch):
    [​IMG]
     
  19. paulos2009

    paulos2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
  20. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Tylko, że optyczny to jest dźwięk przestrzenny czy 5.1 ale te głośniki co masz też są 5.1 ale nie mają dźwięku przestrzennego tak przynajmniej mi koleś w sklepie tłumaczył, czyli nie podłączysz tym kablem optycznym.
     
  21. bliss

    bliss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    btm
    mozesz zrobic fote z tylu wejsc i wyjsc to moze pokombinujemy cos innego ?

    ps. http://www.logitech.com/index.cfm/speakers_audio/home_pc_speakers/devices/211&cl=pl,pl
     
Wczytywanie...

Poleć forum