1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Benq reflash do 2.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mazuris, Listopad 10, 2011.

  1. mazuris

    mazuris Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Mam xboxa z napędem Benq. Przerobione jest na iX (1,5 lub 1,6). Niestety nie wiem dokładnie.
    Nie posiadam dvdkey.
    Po podłączeniu przez x360USB pro i zasilenie przec probe3 JF wykrywa mi napęd VAD 6038-64930C
    Kod:
    JungleFlasher 0.1.89 Beta (284)
    Session Started Thu Nov 10 18:40:12 2011
    
    This is a 32 bit process running on a 32 bit CPU 
    X360USB PRO detected, Version 0.18
    
    Found 1 I/O Ports.
    Found 0 Com Ports.
    Found 6 windows drives C: D: E: F: G: I:
    Found 2 CD/DVD drives E: I:
    
    Drive is Benq.. 
    Po kliknięciu na na Benq Unlock wywala mi:
    Kod:
    Sending Magic Keys to Drive on port 0x0000
    .................................................
    Done!
    Sending Vendor Intro
    Vendor Intro Failed
    Doczytałem że to działa tylko na stockowym sofcie.
    Na stronie TX jest wątek o badflash. Jest tam o wysunięciu tacki do połowy. I teraz pytanie czy jest to konieczne, a jeżeli tak to rozumiem że musze napęd zasilić z konsoli aby otworzyć tackę (zasilenie przez Probe3 nie pozwoli mi otworzyć tacki)
    Dla pewności po wejściu w vendor mode wystarczy że zrobię Read i już będę miał DVDkey?
    Następnie flas***ę do oryginała wpisując oczywiście dvdkey.
    Aktualizuję dasha i wgrywam LTPlus 2.0
    A może da się inaczej.
    Czy sama aktualizacja dasha nie usunie mi przypadkiem przeróbki i będę miał oryginalny firmware? Wtedy tylko wg step by stem z TX i mam LTPlus 2.0.
    Z góry dziękuję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Spróbuj dać Intro / Device ID, kliknij yes i potem wyciąg i w ciągu jednej sekundy włóż wtyczkę od zasilania napędu, napęd powinien przejść w Vendor Mode.
     
  4. mazuris

    mazuris Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety Status 0xD0
    Re-sending Vendor Intro
    i lecą ..................
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  6. mazuris

    mazuris Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko, że dosflash32 for win nie widzi u mnie x360usb pro. Pokazuje tylko adresy sata z lapka. 0x000 od x360usb pro niestety nie widzi.

    Edit:
    DosFlash_V2.0_Build_20110903 chyba że jest coś nowszego
     
  7. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    tacka do połowy ,po co dosflash ,wszystko da sie w jungle
     
  8. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ale dziwne, że po tych operacjach napęd nie przechodzi w Vendor.
     
  9. mazuris

    mazuris Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tacka do połowy, oki.
    Ale czy mogę ją wysunąć bez konsoli?
    Czy musze to robić mając podłączone zasilanie napędu z konsoli?
    Wolałbym to móc zrobić bez boxa, tylko za pomocą zasilania z Probe lite
     
  10. Kris89

    Kris89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    210
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    jesli sie nie myle to mozesz z proba dac zasilanie i rozebrac naped i recznie tacke wysunac
     
  11. RaditZ

    RaditZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2011
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    BenQ to najprostszy napęd przez dosflash32 zrobisz tylko z pomocą kabla sata i włączonej konsoli. Nie potrzebny jest prube 3 i x360usb
     
  12. szynaboss

    szynaboss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
  13. mazuris

    mazuris Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak,potwierdzam. Tacka do połowy i vendor za każdym razem.
    To że najprostszy to wiem, ale nie mam x-a z tv koło kompa.
    A bez podłączenia do tv po chwili się wyłączy, nie chciałbym aby wyłączył się w trakcie write :)
    Nie mniej jednak dla takich jak ja :) rzeźbiarzy
    1. napęd w konsoli
    2. włączamy konsole
    3. wysuwamy tackę
    4. Chowamy ją przyciskiem i w trakcie chowania odłączamy zasilanie od konsoli (częściowo się wsunie i reszta zostanie)
    5. odłączamy od konsoli i można podpiąć pod zasilanie z proba i do kompa.
    (teraz wchodzi w vendor za każdym razem)
    Dziękuję koledzy za wskazówki
     
  14. Danio89dm

    Danio89dm Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam problem mam napĘd benq i fw 1.9 chce wgrac lt 2.0 , mam wszystko jf, klucz, i lt tylko nie wiem który wgrac na naped z tej paczki jest tam kilka folderów który jest odpowiedni pomcy jestem juŻ zrozpaczony tyle czasu stracilem na to ..pomocy bawiŁem sie z tym a teraz nieczyta mi gier ;( czekam z góry dziekuje ŚwieŻak:)
     
  15. bychuuu

    bychuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  16. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wystarczy, że podłączysz sam kabel AV.
     
  17. RaditZ

    RaditZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2011
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zgadza się sam kabel AV bez TV starczy
     
Wczytywanie...

Poleć forum