1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

BENQ VAD6038 LT3.0 "Otwórz DVD"

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez sk00ti, Sierpień 13, 2012.

  1. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zamówiłem napęd, wgrany jest mój klucz i fw lt3.0 " LTPlus-0442-v3.0.bin "
    I gdy wkładam film dvd to otwiera, oryginalną grę już nie, kopii też nie.

    Wcześniej na tym samym kluczu na napędzie liteon śmigało wszystko, a teraz ?
    Widzę niektórzy mają takie problemy, sflashowałem spowrotem do oryg. fw i to samo.
    Spróbuję walnąć na 2.0, już nie mam sił...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jaki był fabryczny napęd? Liteon czy benq?

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Fabryczny to Liteon 16d2s 83850v2 (dwa żółte kable)

    A obecny
    Ma dwa białe kable.

    Jest to:

    VAD6038
    HW VER: J-DA1A4
    FW VER: 64930C

    Data produkcji: September 2007
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    To działać to nie będzie. Musi być liteon dg-16d2s, nie ważne jaki.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pytałem się na forum, czy będzie działać i pisali że będzie. To nic z tym napędem nie zrobię ? Nie można wgrać oprogramowania np od Liteona ?
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Kto Cię w błąd wprowadził. Niestety, musi być liteon.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam jeszcze liteona w którym padł laser, czy ten od benq spasuje ? Widzę na allegro aukcje, gdzie HOP-141B / HOP-141X typ lasera pasuje do benq i liteona.
     
  9. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zobaczyłem i ten laser pasuje do liteon'a , załozyłem go, sflashowałem odłączając laser, wszystko wyłączyłem, podłączyłem laser i wkładam oryginalną grę i dalej Play DVD ;/ Klucz jest napewno dobry.
     
  10. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    A skąd masz ten klucz że jest napewno dobry?jaki ten plik się nazywa u ciebie

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  11. Kris89

    Kris89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    210
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    laser hop jest zgodny z benq i liteonem. a co do podmiany napedu, to u mnie benq zamiast litka smigal, ale jak wsadzilem xdg3 np rage, zamiast gry czerwona dioda. na rgh nie stwarza to problemu
     
  12. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Klucz wyciągałem ze swojego liteona jak działał, potem padł laser w nim, to nie chciałem się bawić i kupiłem benq.

    Klucz po wyciągnięciu nagrałem na 3 płyty ( tak dla bezpieczeństwa ) podpisałem nawet "elitka" na płytach, na każdej z nich jest taki sam.
    Założyłem ten laser do lite-ona, wgrałem stock firmware i dalej to samo, na oryginalnych płytach... Wciąż Play DVD.
    Mam dasha 15572 i wciąż nie wiem co jest grane, czyściłem cache konsoli i nic.
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  14. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Ale jak się nazywa ten twój plik z kluczem bo zakładam że masz wszystkie z tego litka. Napewno dobry plik uzywasz ?

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  15. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wgrywam "orig-02510C-1c000.bin" z moim kluczem.

    Wyciągałem oryginalne fw, ale to jeszcze 83850v2.
    I w pliku Dummy, mam osobny plik Key.bin jest jeden i ten sam klucz, który ładuje przez Jf (1.92) do oryginalnego fw (02510c ponieważ mam już najnowszą aktualizacje, która zamienia te napędy w 02510c)

    @edit

    Właśnie i na Benq i na Lite-on'ie mam ten sam błąd, Play DVD. Rzecz w tym że klucz mam na 100% prawidłowy :(
     
  16. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Panowie jak się da benq za litka bez spoofa to xdg3 też działają.

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
  17. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Ladujesz dummy.bin czy key.bin w firmware tool 32.klikasz spoof source to target

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  18. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    I tak przygotowany CFW.bin, wgrywam przez dosflash 1.8 i nici z tego, play DVD.
     
  19. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    A nie masz przypadkiem złego klucza? Wyciagnij klucz z wgranego fw i go podaj. Klikasz spoff fw to target?

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
  20. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Klucz : 909B2D65DB49F99CDBD633086AA323EB, konsoli raczej nie bede podłączał do neta, wiec go pokaze.
     
  21. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Wg mnie klucz masz okej tylko laser do wymiany. Kup nowy i sciagnij zworke antystatyczna.

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum