1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bez Active.iso żadna gra nie działa :(

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez arbgor, Sierpień 11, 2010.

  1. arbgor

    arbgor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam konsolę X360 Arcade Jasper + 250GB HDD WD zakupioną i od razu przerobioną w grudniu 2009 r.
    Nie wiem jaką mam wersję iXtreme ale podejżewam, że 1.6, dostałem po przerobieniu konsoli płytę Active.iso.
    Problem w tym, że prawie żadna gra nawet po przerobieniu jej 360WavesPatcherem na WAVE3 nie działa bez uprzedniego włożenia do napędu Active.iso. Próbowałem równiez przerabiać gry na WAVE 2 i WAVE 1, jest to samo, bez Active.iso ani rusz...
    Również próbowałem przeróbek programem ABGX 360 , obraz prawidłowo się przerabia, wszystkie komunikaty są na zielono jak w tutorialu. Niestety bez active.iso znów ani rusz...
    Denerwujące jest to żąglowanie płytami za każdym razem gdy chce odpalić grę.
    Może ktoś wie czemu tak się dzieje?

    P.S. W niektóre gry da się zagrać bez wkładania Active.iso ale dopiero po ich instalacji na dysku np. GTA IV działa bez Active.iso i jest zainstalowane na dysku.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dzumper

    Dzumper Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Starogard Gd.
    GTA IV działa bez activate.iso ponieważ jest to ,,stara gra" (wave3 chyba). A tak btw. to nie active.iso tylko activate.iso
     
  4. Wolus

    Wolus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pleszew
    Przerób do IXtreme 1.7 LT i nie będziesz musiał używać żadnej dodatkowej płyty.
     
  5. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Jak już to do iXtreme LT 1.1, bo nie ma czegoś takiego jak 1.7.

    Najprościej będzie przerobić konsolę i wtedy nie będzie problemów z żonglowaniem płytami. Masz już przerobiony napęd to wgranie LT możesz wykonać bez żadnych narzędzi.

    Jeśli masz iXtreme 1.6 to gry z wave 3 max obsługuje a reszta z activate.iso.

    Nie wiem czy dobrze pamiętam ale była jakaś przeróbka która nie obsługiwała pachowanych gier. Może to 1.6 ale ręki nie dam uciąć.

    W przypadku jak przerabiałeś 350wavepacher grę to potem nie przepuszczaj obrazu przez abgx360 bo Ci poprawi wave do oryginalnego.
     
Wczytywanie...

Poleć forum