1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bezawaryjnosc Jaspera

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez janusz19967, Lipiec 20, 2011.

  1. janusz19967

    janusz19967 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam.Tak jak w temacie.Co takiego Jasper ma w sobie ze jest bezawaryjny??i czy warto dawac 380zł za samego elite jasper??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. JTAG

    JTAG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tuż za rogiem :)
    GPU i CPU są w nowszej technologii. Mniej się grzeją niż w FALCON. A im mniej ciepła tym mniejsze ryzyko RROD.
     
  4. szoko

    szoko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak kolega wyzej powiedzial masz zmniejszone szanse na RROD
     
  5. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    konkretniej to GPU jest robione w technologii 65nm a nie 90nm jak w starszych konsolach. Dzięki temu wydzielają mniej ciepła i konsola nie przegrzewa się tak bardzo jak stare wersje i ryzyko wystąpienia RRoD jest znacznie mniejsze
     
  6. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    elite jaspery tez sie psuja jak ci zalezy na ochronie przed rrod lepiej jakiegos slima kupic jest cichy bardziej i rrod prawie nie mozliwy
     
  7. Wyindywidualizowany

    Wyindywidualizowany Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    128
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sala Samobójców :D
    Jaspery bardzo mało się nagrzewają w przeciwieństwie do poprzedników. Zużywa mniej prądu :p.
     
  8. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    dawno nie słyszałem, żeby ktoś złapał RRoDa na Jasperze ;P sam mam Falcona i nawet po długiej grze, nie jest specjalnie nagrzany;)
     
  9. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    zuzycia pradu sa prawie nie zauwazalne. bo z tego co wiem jest nowszy i starszy jasper. falcony to sie psuja jak sie o nie dba np zmiana orginalnej pasty od ms. moj tak padl po 2latach przez to i rrod za roddem ale mam 7 miechow slima i swiety spokoj:) cichy zero awari:)
     
  10. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    nie rozumiem ;P
    "falcony to sie psuja jak sie o nie dba" ?
    chciałeś chyba powiedzieć, że się wtedy nie psują ;p
     
  11. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wez Jaspera będziesz miał spokój.
     
  12. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    falcony tak:) maja paste nie najlepszej jakosci i trzeba se zmienic samemu po 1roku np . jak ja wymienialem byl juz rrod i byla twarda i dlatego zrobilo sie z tego 0020. serwis naprawil ale rrod wracal ciagle. wiec lepiej dbac niz naprawiac :). jaspery sa lepsze bo maja zmodyfikowane chlodzenie:)
     
  13. ZERO-GRAVITY

    ZERO-GRAVITY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    Ja mam Arcade, Jaspera od ponad roku i nie mam żadnych RROD, ani innych problemów związanych z przegrzewaniem GPU.
     
  14. janusz19967

    janusz19967 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dobra ale czy oplaca sie kupic Elite Jaspera samą konsolke za 370zł??z najnowszym iXtreme??
     
  15. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    oplaca bo masz dysk i mozesz na to gry zgrywac sie mniej grzeje i plus cena o ile jest w 100% sprawna
     
  16. mateq

    mateq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    114
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poland/Zambrów
    Ja miałem Falcona z 2007 roku i zaczął mi się psuć obraz.Niby roda nie było ale powiedzieli w serwisie że może wyskoczyć. Teraz zamierzam kupić jakiegoś Jaspera z dyskiem i będzie latać ;D. Tylko Jaspery podobno też są w dwóch wersjach?
     
  17. JTAG

    JTAG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tuż za rogiem :)
    Tak były w dwóch...
    Różnice widoczne od razu to radiatory na GPU
    Pierwsze jaspery miały heat-pipe
    Drugi wypust bez tego....
     
  18. mateq

    mateq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    114
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poland/Zambrów
    Co to te heat-pipe? Drugi wypust lepszy? Od kiedy zaczęli je produkować?
     
  19. JTAG

    JTAG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tuż za rogiem :)
  20. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Ja mam z heat-pipe od 2 lat i działa bez problemu, w teorii konsola z tym powinna być bo jest GPU chłodzone ale z drugiej strony mniej jest chłodzone CPU ale w praktyce jest mała różnica .
     
Wczytywanie...

Poleć forum