1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

"Bezpieczna" przeróbka...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kacper43, Grudzień 17, 2011.

  1. Kacper43

    Kacper43 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej, na początku pragnę wszystkich przywitać gdyż jestem tu nowy...

    Na wstępie pragnę zaznaczyć, że jestem nowy o jeszcze nie ogarnąłem całego forum ale szukałem odpowiedzi na moj problem i nic nie znalazłem więc założyłem nowy temat... A więc:

    Chcę przerobić swojego XBOX 360 ARCADE z 2007r. Problem polega na tym, że nie mam PROBE a nie mam też kasy żeby kupić. Mam więc pytanie czy da sie przerobić napęd tak aby czytał piraty bez używania PROBE? Widziałem kiedyś film na youtube jak koleś po prostu wkłada pendrive do portu USB, resetuje konsole i czyta mu piraty ale nie wiem czy to prawda, więc pytam was. Ewentualnie czy istnieje możliwość np. zgrania ściągniętej gry na dysk zewnętrzny, a potem na dysk konsoli tak aby gra była czytana z dysku? Takie rozwiązanie też mnie zadowoli bo i tak nie będę grał w więcej niż 2, 3 gry naraz, a mam dysk 20GB więc wystarczy... Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich użytkowników... :)

    PS Proszę, nie piszcie postów typu "szukanie nie boli", "najpierw poszukaj na forum", bo jak wcześniej wspomniałem, szukałem na forum ale jeszcze wszystkiego tu nie ogarniam i nie znalazłem... :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie da się...


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  4. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    Jak x nie był przerabiany to trzeba mieć probe do zczytania klucza.
    Idzie idczytywać gry z dysku ale trzeba mieć jtaga rgh lub xkey
    ale jak nie stać cię na probe za 50zł to na te trzy rzeczy które wypisałem tym bardziej nie będzie cię stać
    jak będziesz miał klucz to nie musisz mieć już probe
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak masz xboxa z 2007r to ma albo benq albo hitachi, te napedy przerobisz bez zadnego probe, wystarczy sata w PC
     
  6. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    aha no tak benq nie potrzebuje probe nie doczytałem z którego roku konsola
     
  7. Kacper43

    Kacper43 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    teraz moja konsolka jest u kuzyna ale jak wróci to sprawdzę jaki mam napęd... Dzięki za wszystkie odpowiedzi jeszcze się odezwę więc proszę o nie zamykanie tematu... :D
     
  8. Kacper43

    Kacper43 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    skoro i tak narazie nic nie zrobie to daję link do filmiku... Czy to fake czy prawda?
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  9. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak się dobrze przyjrzysz to sam dostrzeżesz że fake. Około 2 minuty kiedy restartuje konsole zostawia pada a w monitorze na odbiciu widać jak się schyla więc pewnie zamienił gre na oryginał. Nie pokazał po włączeniu jak po dopaleniu gry wyciąga płyte i to ta sama płyta. Druga opcja z podmianą to konsole ma przerobioną tylko pierwsza płyta była pusta.
     
  10. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    lub użył active iso bo przy starej przeróbce trzeba było bawić sie z active iso
     
  11. Pysiu21

    Pysiu21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W tym filmiku na górze ikony się oddalają , wygląda jak 3D . To wersja dashboarda czy ustawień ? Z góry dzięki za pomoc .
     
  12. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    wersja dasha ale już tak nie ma bo teraz jest 14xx
     
  13. Pysiu21

    Pysiu21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha ok dzięks .
     
Wczytywanie...

Poleć forum