1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bezpieczne podpiecie dysku do kompa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sniperx, Styczeń 28, 2010.

  1. sniperx

    sniperx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    ok. Tarnowa
    Witam!!
    ZA parę dni przyjdzie do mnie nowy Elite Jasper.Chciałbym przenieść z starego dysku od premium [60GB] na nowy.Czytałem http://xboxforum.pl/sprzet-f27/jak-podpiac-dysk-z-x360-do-pc-otwieranie-obudowy-archiwizacja-danych-itp-26712.html poradnik i parę użytkowników popsuło swoje dyski, także chciałem się dowiedzieć jak podpiąć dysk aby się nie zepsuł??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. BabyBoy

    BabyBoy V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2008
    Posty:
    505
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cleveland
    Najbezpieczniej będzie Transfer Kitem. Po prostu odłączasz dysk cały z obudową od X360 i podpinasz pod usb w laptopie/PC.
    A jak bezpiecznie przenieść.. tego niestety nie wiem bo sam niedługo bede mieć ten problem.
    Nie wiem czy po prostu przekopiowanie 3 partycji i później skopiowanie ich na nowy dysk - czy to będzie działać.
     
  4. sniperx

    sniperx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    ok. Tarnowa
    To wiem ze transfer kitem. Ale ja chce przez SATA
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    To może jednak kup sobie kartę pamięci za 30zł i tak przenieś wszystko? A przy okazji kopię savów dobrze mieć..
     
  6. sniperx

    sniperx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    ok. Tarnowa
    Czy dysk się popsuje gdy podepnę go do kompa[wyłączonego] i wyłączę antyvira??
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    szansa na uwalenie dysku jest zawsze. ale minimalna
     
  8. sniperx

    sniperx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    ok. Tarnowa
    Właśnie wyłączyłem auto odtwarzanie nowych dysków. Także popróbuje.

    PS. Jak mam odczepić ta plombę na dysku??
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    bedzie ciezko ale standard - suszarka + igla i zyletka
     
  10. sniperx

    sniperx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    ok. Tarnowa
    Przylepi się potem?? Dysk się nie przegrzeje :D
     
  11. BabyBoy

    BabyBoy V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2008
    Posty:
    505
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cleveland
    A z przeniesieniem danych jak to jest? Kopiujemy 3 partycje na dysk w PC a potem z dysku w PC na nowy dysk do X360 ? Bedzie działać? Czy pojedyncze foldery trzeba tworzyć?
     
  12. gorn20000

    gorn20000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    A ja mam inne pytanie , otóż chciałbym przenieść z HDD kolegi dema które ściagnoł z xbox live na moj dysk twardy ale moje pytanie jest takie : gdzie znajdują sie te dema gdy juz podłacze dysk twardy pod PC ? w 3 partycji ? z góry dzieki
     
  13. BabyBoy

    BabyBoy V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2008
    Posty:
    505
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cleveland
    3 partycja - content - 000000000000
     
  14. krychol_rc

    krychol_rc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    a w jakich dokładnie folderach sa te dema umieszczone bo nie moge ich znalesc i jak je rozpoznac prosze o pomoc
     
  15. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Jak podepniesz dysk transfer kitem to przegladaj go programem xport. Wtedy oprócz cyferek w nazwach folderów będziesz miał tytuły gier/dem. Dema generalnie można ściągnąć z neta i po wypaleniu na płycie normalnie działają nawet na nieprzerobionej konsoli.
     
Wczytywanie...

Poleć forum