1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bezprzewodowe czy Kabel Ethernet

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ukaszoczko1, Luty 16, 2011.

  1. ukaszoczko1

    ukaszoczko1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    bray(Irlandia)
    Powiedzcie mi ludzie kiedy jest lepsze połączenie przez kabel ethernet czy bezprzewodowe
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Po kablu, ale jeśli konsola nie jest jakoś strasznie daleko od routera to nie zauważysz różnicy
     
  4. bojesieludzi

    bojesieludzi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zdecydowanie kabelek w xboxie mam przez ethernet nigdy nie było problemu a w ps3 wifi i czasami sygnał był za słaby mimo że konsola stoi obok routera...
     
  5. babcia99

    babcia99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To znaczy że masz router do d.... Jeżeli masz dobry sygnał z routera, to nie ma ani różnicy pingów, ani utraty pakietów. U mnie router stoi w drugim pokoju i nie muszę ciągać kabli, więc jest wygoda.
     
  6. ukaszoczko1

    ukaszoczko1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    bray(Irlandia)
  7. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Kablem lepiej bo przez Adapter wi-fi wzrastają troszkę pingi oraz może ci zrywać połączenie :p
     
  8. schaolin360

    schaolin360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A jak już mowa o podpinaniu się do internetu to mam takie pytanie
    czy adapter wi-fi jest wbudowany tylko do slimów czy w innych wersjach też jest ??
    Zamowiłem 2 dni temu xbox 360 arcade Jasper na allegro i ma wbudowaną pamięć to się zastanawiam czy może wi-fi też ma ^^
     
  9. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Nie ma. "Fat'y" nie mają wbudowanej karty Wi-fi. Trzeba dokupować osobno

    Chyba Adapter wifi=karta wifi=odbiornik wifi...............................................
     
  10. mihcal5

    mihcal5 Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    531
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    @up chyba odbiornika wi-fi
     
  11. Micky78

    Micky78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko Slim ma wifi resztę podłączacie przez kabel. Kabel zawsze lepszy :)
     
  12. madb

    madb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To prawda że połączenie przez kabel jest wydajniejsze. Ale w przypadku xboxów grając przez wifi nie zauważysz różnicy....no chyba że podkradasz sygnał sąsiadowi z innego piętra :p Reszta leży w prędkości łącza jakie posiadasz.
     
  13. schaolin360

    schaolin360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ok dzięki pytałem tylko z ciekawości bo kabel i tak mam ;D
     
  14. piotrek95pl

    piotrek95pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    niby przez kabel lepiej ale moja nonsola podlaczona przez wi-fi dziala dobrze , nigdy nie mialem problemow z poleczeniem, z pingami..itp
     
Wczytywanie...

Poleć forum