1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

bezprzewodowy adapter wifi do xboxa (internet) da sie zrobic samemu?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez fuktu, Październik 22, 2009.

  1. fuktu

    fuktu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdnica
    mam pytanko ;]

    moze jest ktos taki zdolny, kto zamiast wybulic ponad 250 zl na bezprzewodowy adapter wifi do konsolki, zrobil go sobie sam?? i czy sie da??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Oprócz adaptera WiFi od M$ (który w styczniu kosztował 80zł :D ) można użyć dwóch routerów w trybie klienta... Jeden do kompa a drugi do xboxa - nie wiem czy wyjdzie dużo taniej no i brzydko to wygląda...
     
  4. fuktu

    fuktu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdnica
  5. AnarchyMen

    AnarchyMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    509
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grudziądz
    Lepiej skołuj 200 zł i poluj na okazje na allegro :) zamiast się bawić w 2 routery
     
  6. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    tak ;) ja kupiłem za 79zł ;)
     
  7. fuktu

    fuktu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdnica
    za 200 sie nie oplaca (pomysl logicznie ile gietow mozesz miec)
    80 zl to bym poswiecil;d

    ale mi chodzi glownie zeby ten adapter wykonac samemu (pomajsterkowac) tak zeby dzialal;d
     
  8. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Niestety tylko dwa routery wchodzą w grę jak coś...
     
  9. gangster6669

    gangster6669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2007
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mirsk
    Możesz trochę jaśniej jak to zrobić z dwoma routerami? Rozumiem że jeden podłączony do netu, ten co rozsyła net a drugi odpowiednio skonfigurowany podpięty do xsa?
     
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Tak. Drugi musi być w trybie klienta. Dalsze ustawienia nie wiem jak. NA google można znaleźć bo ja znalazłem kiedyś kilka takich poradników. Ja używam oryginalnego adpatera i nie muszę się w to bawić ;)
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  12. mtplayer

    mtplayer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale czemu odrazu piszecie że musi kupić 2 routery?
    Jeśli już masz coś z czego miałbyś odbierać sygnał tym adapterem wifi, to wystarczy jeden router wifi, sam kupiłem taki za 100zł, chodzi naprawde super, i wcale nie szpeci nic bo stoi za tv i ledwo go widać. A w razie czego zawsze może się przydać do czegoś jeszcze niż tylko podłączenie ixa.
    Przykładowy router który można zastosować: TechnicLan WAR-54GS Router AP/APC/WDS/WISP (784884762) - Aukcje internetowe Allegro
     
  13. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ale żeby odebrał ten sygnał WiFi to musi coś drugiego i na ogół jest to drugi router..
     
  14. muniek110

    muniek110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2009
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    a jakby taki podłączyć jak do kompa pod USB. Działało by??
     
  15. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie zadziała. Adapter działa tylko od M$ a tak to router... sprawdzone na wielu stronach
     
  16. XlukeN

    XlukeN Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    hmm przeczytałem cały temat nigdzie nie pisało więc pytam. Jak gdzieś było to przepraszam.

    Pytanie:
    Moge xboxa podłączyć pod internet bezprzewodowy? Mam live box tp i tam jest Wifi do tego był bezprzewodowy internet. Można go podpiąć pod usb i będzie wsyztsko działało?
     
  17. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie. Do Xboxa poprzez WiFi można podłączyć na dwa tylko sposoby:

    1. oryginalny adapter WiFi od M$

    2. 2 router w trybie klienta
     
  18. Boczek

    Boczek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja znam jeszcze jeden sposob na podlaczenie sie bezprzewodowo:
    potrzeba bedzie:-laptop z karta wifi
    -kabel ethernet
    -router wifi

    No wiec tak, konfigurujemy odpowiednio router pod laptop( musze założyc ze wiesz jak to zrobic). Kiedy bedziemy miec juz internet w swoim laptopie podpinamy kabel ethernet do laptopa i do xbox'a. Jak to juz zrobiles wchodzimy w start-uruchom i wpisujemy "ncpa.cpl" bez cudzyslowia. Potem wchodzimy w połączenie sieci bezprzewodowej i klikamy prawym przyciskiem "laptopowej myszki" i klikamy wlasciwosci. We wlasciwosciach wchodzimy w Zaawansowane i w Udostepnianiu polaczenia internetowego zaznaczamy pierwsza opcję. Klikamy ok i mozemy sie polaczyc z xbox live bezprzewodowo bez uzycia adaptera wi-fi. Czasami w tym przypadku moze byc problem z polaczeniem sie z xbl dlatego trzeba wylaczyc firewalla.


    Połączenie wygląda mniej więcej tak:router wifi łączy sie z laptopem, a laptop udostepnia polaczenia dla xbox'a.Jezeli ktos ma te 3 w/w rzeczy to moze zaoszczedzic na adapterze.Krótko mówiąc zmieniłem swój laptop w adapter wifi :). Maly tutorial wykonał Boczek
     
Wczytywanie...

Poleć forum