1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bezprzewodowy internet-PROBLEM

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Nidorian, Styczeń 2, 2012.

  1. Nidorian

    Nidorian Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam,dzisiaj kupilem wifi adaptor N i gold karte.Mam tego starego xboksa360.Moim problemem jest:gdy probuje polaczyc sie z moja domowa siecia to normalnie wszystko dziala siec sie wyswietla normalnie wpisuje haslo i pozniej klikam testuj polaczenie xbox live i czekam juz jakas godzine.Juz to nieraz wylaczalem i ponownie wlaczalem ale to ciagle sie nie chce polaczyc a i jescze ten adaptor ciagle mruga zielonym swiatlem co mi radzicie zrobic prosze o szybka i zrozumiala odpowiedz dzieX ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Nidorian

    Nidorian Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ciagle tylko pisze Stan testu Siec:Sprawdzanie.....
     
  4. rasdel

    rasdel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale czekaj, czekaj. Jaki wifi adapter N? Napisz coś więcej, tym razem może BARDZIEJ zrozumiale. Naprawdę o wiele więcej można pomóc jeśli poda się jakieś konkrety.
     
  5. Nidorian

    Nidorian Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To jest adapter do wifi do kosoli xbox 360.Jest.to dosc nowy produkt i.nazywa sie dokladnie Wireless N Networking Adapter(nazwa brana z pudelka).
     
  6. rasdel

    rasdel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Popatrz na ustawienia sieci w xboxie360.
     
  7. Nidorian

    Nidorian Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Patrzylem i niewiem co tam mam zrobic :/ laczy sie i nie chce skonczyc
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Łączysz się z swoim routerem ?
    Jaki to router ?
     
  9. Nidorian

    Nidorian Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jest to livebox.Wpisuje normalnie do niego haslo i pozniej na xboksie klikam sprawdzenie sieci i sie laczy orzez jakas godzine i nic.
     
  10. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    wydaje mi się że w livebox aby dodać nowe urządzenie trzeba tam przycisnąć guziczek z tyłu, nie pamiętam ale tak chyba to było. Spróbuj więc w Xbox'ie nawiązać połączenie z siecią idź do swojego livebox'a i wciśnij mały guziczek z tyłu (ale nie reset) - tak robiłem w tamtym roku u znajomego.
     
  11. Nidorian

    Nidorian Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No tak to juz klikalem wczoraj z jakies 4-5 razy i nic i czekal jakas godzine moze trzeba dluzej?
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Klikasz przycisk rejestracji na routerze, łączysz sie za pomoca konsoli i wybierając siec i wpisujac haslo
     
  13. Shadow1980

    Shadow1980 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2010
    Posty:
    294
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oświęcim
    Z tego co pamietam to musisz przypisac macadress karty sieciowej Xboxa do Liveboxa inaczej nie zadziała
     
  14. Nidorian

    Nidorian Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak mam zobaczyc ten adres mac i jak go wpisac do liveboxa?
     
  15. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Shadow1980 chyba masz racje, ale nie pamiętam dokładnie
     
  16. Nidorian

    Nidorian Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A tobie Brudsien o co dokladnie chodzilo?
     
  17. Nidorian

    Nidorian Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Shadow wytlumacz mi dokladnie jak zobaczyc adres mac i jak go dopisac do liveboxa?
     
  18. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    I zrobi to wciskając przycisk rejestracji na routerze

    Jaki masz ten livebox, nowy, stary ?
     
  19. Nidorian

    Nidorian Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Raczej stary juz kilka lat minelo wiec.stary.
     
  20. Nidorian

    Nidorian Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Brudsien to co musze zrobic co????
     
  21. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie pisz postu pod postem, masz opcje edytuj, napisałem ci co masz zrobic TU
     
Wczytywanie...

Poleć forum