1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bf3 jtag

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Jakub Nieścioruk, Październik 22, 2011.

  1. Jakub Nieścioruk

    Jakub Nieścioruk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Chciałbym zeby wypowiadaly sie osoby głównie posiadajacy jtag.
    Bardzo mi zależy żeby mieć HD.
    Gry jeszcze nie mam ale jak ktos juz ma i odpalił niech podzieli się czy wskazówki działaja.

    Znalazlem cos takiego ale bede walczyl dopiero w tygodniu.Napisz jak juz cos zdzialasz

    okay here's a brief guide,

    1) download both discs
    2) extract them using the new exiso
    3) once extracted, get the tool CreateIsogood and use the folder where disc 2 was extracted
    4) when that does its thing, open iso2god_v1.3.6. select the iso the program above just made. this will create a god folder called 45410950. save it where you want on your computer
    5) once this finishes, it's time to ftp it using whatever app you like. i use filezilla
    6) once the ftp is complete, now you locate the folder on your computer where you extracted disc 1. in it you'll see a folder called content. in it you need to ftp the 00000002 folder to the game folder you just ftp in steps 4 and 5
    7) lastly, you create a folder in the game folder called 000B0000. then ftp the title update into their

    the game is installed on my 360 internal hard drive. i am not sure how to get it working on an external. hope this helps

    i tu jeszcze

    Unless something has changed that I don't know about then the content from Disc 1 should go into your internal hdd like so:

    Content\0000000000000000\45410950\000B0000
    Content\0000000000000000\45410950\00000002

    Once you have disc 2 in God format and on your internal hdd then when you go to the game you can press Y and move the game to your games folder on your external and it should still work, and since the game will only play in God format for now then that is how you would use your external to store the game.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Cinek_END

    Cinek_END Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Domu
    Rowniez bede wdzieczny za udzielenie instrukcji :)
     
  4. dymekk208j

    dymekk208j Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    199
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    Istnieje możliwość wgrywania(instalowania np dvd2 forzy 3) gier na dysk zewnętrzny ? Oczywiście na Jtag'u. Pisze tutaj, dlatego że chce zainstalować te tekstury, ale mam dysk 20Gb xbox'owy z czego 13 wolnego więc na ten odpada, więc chciał bym na zew. wgrać.
     
  5. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Nie ma takiej możliwości.Tylko dysk wewnętrzny to obsłuży.Podobnie było w Forza Motorsport 4.
     
  6. dymekk208j

    dymekk208j Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    199
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    Cholera. A jakiś sposób na wyciągnięcie dodatkowego 1gb ? Bo żeby system 7gb zajmował o_O ?
     
  7. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Przecież na dysku zewnętrznym możesz mieć grę czyli singla a na wewnętrznym dodatki w katalogu Content.Tak jak było z Forza Motorsport 4.
     
  8. Pakulek

    Pakulek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zachodniopomorskie
    U mnie też jest ten sam problem. Przyłączam się do pytania. Jak bym nie kombinował to nie mam tekstur w wyższej jakości. Lipa. :(

    Autor niech temat zmieni bo do **** jest. Prędzej przejdę na LO texturach niż ktoś nam pomoże.
     
  9. dymekk208j

    dymekk208j Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    199
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    Tak, grę to sobie normalnie wrzucę na dysk zewnętrzny. Ale chodzi mi o teksturki.
     
  10. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Do bani takie rozwiązanie.Jakieś dodatkowe dyski,dodatkowe teksturki.W końcu Xbox to konsola a nie komputer,ale widać DICE tego nie rozumie :) Ta gra nie powinna się w ogóle ukazywać na konsoli.
    Czekam na Modern Warfare 3.
     
  11. Jakub Nieścioruk

    Jakub Nieścioruk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    This is my own guide after hours of fiddling around my jtag and different ways of BF3 installation. Please bear in mind the guide is just a general guide, and pardon my English btw.. Using DASHLAUNCH 2.23 (13599) and latest FSD



    Firstly, BF3 can be played in both GOD and XEX format!
    I will explain the difference and installation guide for both ways.

    GOD Format (Straight Forward Way)

    1. After extraction both Discs into ISOs, use EXISO to extract disc 1 to XEX Folder format.

    2. In Disc 1 you will find the Content folder which is the HD installation package (1.5GB), so copy the 45410950 and its sub folder 00000002 to your internal HDD under Hdd1/Content/0000000000000000/

    3. If you do not have Int HDD or not bigger than 1.5GB, then you can't played the game with the HD package. Gotta accept tat.

    4. Once HD package is installed, you will need the title update in order for the package to work. Search for it in the forum (166MB). Install it 000B0000 into the 45410950 where the HD package is installed earlier in the Int HDD. So you will end up with 2 folders under 45410950 now. One folder is TU and the other is the HD package. 00000002 and 000B0000.

    5. To find out the difference of HD and SD, one simple way is to look at the map on the table during the first briefing in the 2nd mission. The SD version of the maps is blurry and crappy. HD is sharper and you can almost read the map itself.


    6. Once HD package and TU are done, you will no longer need Disc 1. You only need Disc 2 for playing single player campaign. Use iso2god 1.3.6 to convert Disc 2 ISo to GOD format and place the GOD folder either in your internal or external HDD under Content/0000000000000000/. For ext HDD you will need to create the content and 0000000000000000 folders manually and set the scan path to detect it, it will then appear under xbox360 games tab in FSD. Walla and you are done

    7. You can still play the game in GOD format without installing the HD package. Just skip to step 6, Not much difference btw my opinion.

    XEX Format

    1. Install the TU and HD package using the same way in step 1 - 4.

    2. Well you can also choose not to install the HD thing. (optional)

    3. Using EXISO, extract both ISOs into XEX folder format. Try to name them similarly like BF3 disc 1 and BF3 Disc 2

    4. Tricky part is you need BOTH DISC XEX in order to work no matter wat, regardless you only play single campaign mode or you already installed the HD content.

    5. Place the 2 xex folders in your usual game folders, (internal or ext works either way, just set the correct scan path)

    6. IMPORTANT: you will need Disc Swap plugin for this to work. Read about the disc swap tutorial in the forum.

    7. Game will show up in xbox360 games tab in FSD, or you can run it in File manager. works fine either way

    Since running it in XEX format is so troublesome and takes up 1 extra disc space, just convert disc 2 in GOD and play the damn game.

    http://www.megaupload.com/?d=DU0F2RJ0 plik o którym mowa
     
  12. Pakulek

    Pakulek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zachodniopomorskie
    Działa. Po prostu wystarczy plik 4541095000000000 o wadze 1.5 GB znajdujący się na DVD 1 w katalogu Content/0000000000000000/45410950/00000002 wrzucić do tego samego katalogu na dysku. Oraz stworzyć katalog 000B0000 i wrzucić tam plik tu00000005_00000000 który znajdziecie w linku powyżej.

    Mi zadziałało. Różnica kolosalna. Wozy opancerzone w pierwszej misji były szare, teraz mają swoje barwy bojowe. To samo kolesie. Byli w białych koszulach, teraz mają wzorki co wyraźnie widać.
    To tyle różnic na pierwsze 10 sekund. Lecę grać :)
     
  13. Pakulek

    Pakulek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zachodniopomorskie
    do skasowania !!!
    przepraszam
     
  14. dymekk208j

    dymekk208j Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    199
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    Dzięki za pomoc która w moim przypadku okazała się nie pomocna . któryś post na forum mówił o tym, że te tekstury będą zajmować 14Gb... mam dysk xbox'owy 20 więc te 1.5gb się zmieści : D. Dzięki mimo wszystko za pomoc.
     
  15. Krizz

    Krizz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krosno
    Panowie mam taką sprawę odpalam gre jest menu po czym chce odpalic kampanie i prosi mnie o zmianę dysku. to samo jak startuję grę z drugiej płyty. jak temu zaradzić? mam dashlaunch 2.24
     
  16. karlitoo

    karlitoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    48
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No niby mi też tylko nie mam porównania czy z texturami czy bez........czy po tym zabiegu aktualizujesz texstury czy odrazu odpalasz i masz w lepszej jakosci???

    Przecież masz rozwiązanie w tym temacie tylko odpalasz z NXE zrób wszystko tak jak napisał kolega...
     
  17. jefafa

    jefafa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Dzieki za tutka, wszystko smiga :)
     
  18. siwypila

    siwypila Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam prosze po polsku opisac jak mam tego bf3 przerobic pod jtag
    Bo juz niemam pomyslow
    Krok po kroku prosze i dziekuje z gory
     
  19. siwypila

    siwypila Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam dash 13699 i dash lansher 2,23 i xexloadera
     
  20. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Nie wiem którą dokładnie wersję posiadasz. Przypuszczam , że normalną w ISO.
    Więc tak , DVD2 przerabiasz programem Iso2God tylko pamiętaj musi to być cały obraz , MUSISZ zaznaczyć Padding - None. DVD1 przerabiasz Exiso.sfx i bierzesz z niego tylko katalog Content/0000000000000000/45410950/00000002 i wrzucasz całość na HDD.
    Programy potrzebne znajdziesz w mojej sygnatusze (na dole).
    Możesz jeszcze uaktualnić Dash Launch na 2.24.
     
  21. siwypila

    siwypila Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kolega mi pomógł i działa
    ale to to ja rozumiem super zrozumiale dzieki
    tak właśnie powino sie pisać poradniki
     
Wczytywanie...

Poleć forum