1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bf4 Problem z odpaleniem gry [rgh]

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xxstachu, Listopad 16, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. xxstachu

    xxstachu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    Siemka, mam pewien problem, otóż kolega dał mi bf4 na pendrivie, przerzuciłem gierkę na dysk konsoli.Odpalam gierke, leci całe intro i wyskakuje mi jakiś komunikat o tym, że muszę zainstalować tekstury hd, naciskam ok i potem następny, że muszę włożyć 2 płyte ( poniżej coś pisze, że mam podłączyć dysk sieciowy czy coś w tym rodzaju)

    w folderze na pd mam gre zapisaną w god.
    [​IMG]


    Proszę o pomoc !!!






     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
  4. xxstachu

    xxstachu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    Tyle, że mam chyba tylko dvd 2 i przerobioną na god, da się jakoś z god na xex przerobić żeby wrzucić te pliki hd?
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Co masz w tym folderze DATA ?? ile zajmuje ?? - ok 2GB ?? - jeśli tak to tam masz textury zapewne.
     
  6. xxstachu

    xxstachu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    Mam tak : Data\Xenon folder ważący ok. 2gb. Raczej są tam pliki hd. I co teraz muszę z tym zrobić? (mam oryginalny dysk M$)
     
  7. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    wrzuć ten plik który masz w folderze xenon do folderu na dysk wewnętrzny do Content \ 0000000000000000 \ 454109BA \ 00000002 \ tu ten plik i zobacz czy działa
     
  8. xxstachu

    xxstachu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    Nie ma tam folderu 00000002
     
  9. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    to musisz go ręcznie zrobić
     
  10. xxstachu

    xxstachu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    No i wróciłem do punktu wyjścia. Zmień płyte


    Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
     
  11. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    napisz dokładnie co masz w tym pliku data (najlepiej wstaw zdjęcie)bo chyba brakuje Ci tekstur , albo zobacz jeszcze to czy zadziała , wrzuć cały folder z pendrive o nazwie 454109BA na dysk wewnętrzny do content/16 zer/ i tu ten folder 454109BA i spróbuj odpalić grę z dysku wewnętrznego
     
  12. xxstachu

    xxstachu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    Włączam gre, po zakończeniu intra wyskakuje informacja o tych teksturach... akceptuje a potem wyskakuje komunikat: "Zmień płytę" a niżej coś takiego(nie pamiętam dokładnie) Podłącz dysk dla trybu jednego gracza... potem naciskam "A" i kółko się zatacza...

    (robię tak cały czas, próbowałem z dasha, dysku wew i pendrivie)

    a w folderze mam takie coś: [​IMG]
     
  13. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    w tym folderze masz rozpakowane tekstury hd , więc dwie opcje przychodzą mi do głowy któryś napewno zadziała :joyous: pierwsza opcja jest taka zrób sobie na komputerze folder o nazwie 00000002 i wrzuć całą zawartość tych tekstur z pendrive do tego foldera, teraz ten folder wrzuć na pendrive i wrzuć to na dysk wewnętrzny do content/16 zer/ 454109BA/ i tu ten folder (00000002) i zobacz czy gra działa,drugi sposób jest taki żeby przerobić format god do iso (programem god2iso) i z iso zrobić xex (programem exiso-gui) i po przerobieniu wkleić te tekstury które masz na pendrive do folderu z grą do pliku data>xenon ,to tak w skrócie opisałem a tu masz więcej opisane co do tego sposobu http://xboxforum.pl/jtag-rgh-194/battlefield-4-bez-dysku-wewnetrznego-179811/ i ty byś zaczął od "skopiuj zawartosc tego foldera"
     
  14. xxstachu

    xxstachu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    Ej a jak mam ten folder 45..... i w nim DATA w którym znajdują się te tekstury to ma on zostać? Bo jest ta DATA w której znajdują się te pliki i ten 0000002 w którym się znajdują, mają być tam oba?
     
  15. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    czy w tym folderze 454109BA znajdują się dwa foldery o nazwie 00000007 i 00000002 ?
     
  16. xxstachu

    xxstachu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    Nie, z 45..... przechodzi do tego 070.... (po wejściu do niego) tam są foldery data, 0.2 itd(ten plik który odpala grę)
     
  17. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    no to jak pisałem brakuje ci tekstur które powinny znajdować się w folderze 00000002 , i tak jak pisałem zrób taki foler na komputerze (00000002) i wrzuć tekstury z pendrive które są w data > xenon do tego folderu (00000002)potem przenieś to na pendrive i wrzuć to na dysk wewnętzny do folderu content/16 zer / 454109BA/ i tu ten folder (00000002), jak to nie pomoże to pokombinuj z drugą opcją
     
  18. xxstachu

    xxstachu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    Czyli zostawić ten plik data?
     
  19. IRONxxDAF

    IRONxxDAF Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam problem z Bf 4 pod Lt3 przepuscilem gre przez abx360, nagralem ImgBurnem (z OPC wlaczonym) na plyte verbatim nagrywarka Ihash, weryfikacje przeszlo, wkladam do xboxa, pisze battlefield 4 uruchamiam i wyskakuje "nieobslugiwana plyta" POMOCY!!! Tak samo mam z fifa 13. Inne gry np.ace combad assalut horizont dziala... Jest mozliwe ze musialbym wgrac jakas aktualizacje do przerobki??
     
  20. xxstachu

    xxstachu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    Ile bf4 powinien mieć gb bez plików hd? Bo po zrobeniu iso i przetworzeniu na xex mam tylko 6gb(ok)
     
  21. xxstachu

    xxstachu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    Problem zakończony, proszę o zamknięcie tematu (jeżeli ja mogę to zrobić to nie wiem jak .)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum