1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bialy arcade nie widzi czarnego dysku twardego 120GB

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez marcoss18, Marzec 3, 2015.

  1. marcoss18

    marcoss18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    104
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam. dzisiaj przyszedl mi poczta dysk twardy 120gb. po podlaczeniu go do mojej starej arcadowej konsolki, nie jest wykryty. zaktualizowalem dash'a do 17150, probowalem podlaczac na wlaczonej i wylaczonej konsoli, i nic. co ciekawe, gdy konsola jest wlaczona, i podpinam albo wyciagam dysk - konsola sie restartuje, czyli cos tam dziala. konsola na kolor bialy, a dysk kolor czarny (jesli to ma cos do rzeczy). sprzedajacy zapewnia mnie, ze dysk jest w 100% sprawny. ten "bolec" ktory podlacza sie do konsoli, delikatnie rusza sie na lewo i prawo. chcialem go otworzyc i sam dysk podlaczyc pod komputer, ale niestety nie znalazlem tak malutkiego torksa.. moze mi ktos podpowiedziec, dlaczego konsola moze mi nie wykrywac dysku ? dodam, ze mam wgrane lt3.0 i smigam oczywiscie bez neta. pendrive i karte pamieci wykrywa bez problemow
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Co masz w ustawieniach pamięci masowej co Ci wykrywa ?? Może wystarczy tylko go sformatować pod Twoją konsolą.
     
  4. marcoss18

    marcoss18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    104
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    karta pamieci 128mb, pendrive 8gb, i "skonfiguruj w chmurze" czy cos takiego. dysku nie wykrywa zeby sformatowac. chyba ze trzeba cos w ustawieniach poprzestawiac zeby go wykrywalo. w urzadzeniach pamieci masowej go nie widac
     
  5. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    wyjmij pena i karte, uruchom ponownie konsole. Jak nie pomoże to wygląda na to że coś z hdd.
     
  6. marcoss18

    marcoss18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    104
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak tez probowalem. Nie widzi hdd dalej. Mozliwe ze podczas przesylki wejscie jakos sie uszkodzilo? ewentualnie dysk w srodku jakos odpialby sie z obudowy?
     
  7. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    ja myślę, że twoja konsola to straszyn rasista :p

    edit : najlepszym sposobem będzie podłączyć dysk do PC i sprawdzić np horizontem albo fatxplorerem czy widzi partycje i zawartość, no i czy dysk posiada sygnaturę
     
  8. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Być może ten dysk śmiga na konsoli z RGH.. ?? To na oryg czy LT3.0 już raczej nie poleci ...
     
  9. fanhorizon

    fanhorizon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2014
    Posty:
    98
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tu chodzi o dysk w obudowie który wsuwa
    się do konsoli. Więc teoretycznie musi być kompatybilny ale.....

    .... skoro nie działa to odsyłaj na gwarancję.
    Problem się zacznie jak kupiłeś u Janusza.

    Noramlnie przy dysku trzeba by sprawdzić najpierw S.M.A.R.T
    a później układ partycji. Z tym że te dyski mają inny frimware
    więc nie wiem czy to zadziała pod PC.
     
  10. marcoss18

    marcoss18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    104
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dysk kupilem od Janusza. Musze poradzic sobie z tym sam.. U Janusza dysk dzialal z konsola z rhg. Czy jesli dzialal na rgh to na lt3.0 juz nie bedzie dzialal? dysk mam wykrecony z obudowy, zaraz podlacze do pc, ale podpowiedzcie mi, co mam robic? jak go sprawdzic?
     
  11. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Dysk z rgh to zwykły dysk i nie zadziała na normalnej konsoli.

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Pozostaje zrobić rgh, kupić nowy dysk
     
  13. marcoss18

    marcoss18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    104
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Przeciez to jest zwykly dysk od lapka. moge go sobie przerobic pod xboxa, tylko mam z tym problem. mianowicie z hddhackr -f, wyskakuja bledy. sporo jest tego w necie ale nie znalalem jednoznacznej odpowiedzi jak to zrobic.. Wie ktos?
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jeśli to nie jest WD to nic ci to nie da :)
     
  15. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Dokładnie, tylko dyski WD z serii Scorpio Blue/Black/(Green?) dawały się przerobić. Blue i Black miałem i oba udało się przerobić. Co do Green to nie jestem w 100% pewny.
     
Wczytywanie...

Poleć forum