1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Biały ekran i logo xbox'a 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Maggicco, Czerwiec 9, 2010.

  1. Maggicco

    Maggicco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam,

    mam taki problem, gdyż ściągnąłem grę red dead redemption, nagrałem wszystko elegancko (płyta Verbatim DVD +R DL), nagrałem najwolniejszą prędkością, wszystko przebiegło bezproblemowo, aż do momentu włożenia płyty do napędu Xbox'a 360, bo zamiast gry, pojawił się biały ekran i logo xbox'a 360, konsola zachowała się tak jakby to był film bo jak coś nacisnąłem na padzie to pojawiały się różne opcje np. odtwórz, przewiń itd. Czytałem i to może być problem przerobienia konsoli.Niestety nie wiem jaka to wersja extreme, ponieważ konsola została przerobiona przez znajomego, no ale nie ważne i nie wiem właśnie jaka to jest wersja.Prosiłbym o pomoc, nie wiem co dalej robić, dodam, że wszystkie gry wcześniej działały elegancko (Fifa 10, Prototype,Batman: AA) i nic takiego się nie pojawiało, dodam jeszcze screena z abgx360.

    [​IMG]

    Z góry dziękuję za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kamikaze

    Kamikaze Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Spróbuj z activate.iso powinno zadziałać
     
  4. marek2fgc

    marek2fgc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    485
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    Po pierwsze są 2 wersje przeróbek. Extreme (starsze) i IExtreme (Nowsza) i jeżeli masz starszą wersje to musisz tak jak kolega wyżej nagrać plik activate.iso (jest na forum).
     
  5. Kamikaze

    Kamikaze Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Marek- FAIL
    extreme nie potrzebuje niczego to dziurawa przeróbka gdzie masz 100% pewności że cię zbanują bo możesz odpalić wszystko. Na iextremie można odpalić do wave 4 lub piątego jeśli jest to wersja 1.61, na 1.6 do wave 3 i tak dalej.
     
  6. Maggicco

    Maggicco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Czyli mam iextreme? Jest jeszcze problem bo nie wiem dokładnie też jaki :/
    Xbox został przerobiony w wakacje 2009
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Kamikaze - FAIL :p

    Xtreme - odpala wszystko lacznie z grami z x1 na DVD5
    iXtreme 1.6 - odpala do wave 3
    ixtreme 1.61 - odpala wszystkie wave (nawet 5, 6 itd) poza patchowanymi na nizsze
    ixtreme LT - odpala wszystkie wave i patchowane gry

    jak bez niczego dziala CI fifa 2010 to masz na bank obsluge wave 3 wiec masz 1.6
     
  8. Kamikaze

    Kamikaze Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    spróbuj z activatem jeśli z nim ci zadziała to znaczy że masz niższy niż 1.61
     
  9. Maggicco

    Maggicco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    activate.iso jest do różnych napędów czy nie? Bo raz piszą, że tak , a raz, że nie?
    Prosiłbym o ten plik,bo szukam w google i coś nie mogę znaleźć.

    Edit. Załatwione, nie ważne
     
  10. Kamikaze

    Kamikaze Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Też cię kocham :D walnąłem się tylko przy 1.61 a marek całego posta spalił
     
  11. Maggicco

    Maggicco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    activate.iso nagrywam normalnie jak grę na xbox'a tak? (używam imgburn)

    Edit. Też już sobie poradziłem, tylko mam dylemat, czy wpisywać (bo mam puste pole) "Sectors in L0" ??
     
  12. Kamikaze

    Kamikaze Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    taa tylko coś tam było albo z layerem albo ze speedem bo coś tak mi się kojarzy
    poczytaj temat (wpisz w szukajkę activate.iso)
     
  13. Maggicco

    Maggicco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    działa!!! Wielkie dzięki ;)
     
  14. pawelkacer

    pawelkacer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam podobny problem tylko ze u mnie jest troszke inaczej: mam xboxa z lt plus itd. ale to jest niewazne poniewaz gralem do tej pory w gry takie jak fifa 11, pes 11, nfs ten najnowszy itd. pare dni temu jak wlaczylem sobie jakas gre w ktura gralem juz od paru tygodni to zaczel wyskakiwac mi biale tlo z logiem xboxa360. i od tej pory glowkuje co jest nie tak z moja konsola ;( a ja juz nie umiem wytrzymac chce grac juz :D pomuzcie prosze. Pozdrawiam wszystkich :)
     
  15. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    A czy na bank masz LT+ ?
    Lub nie był zmieniany napęd w konsoli ?
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    a może wrzucił dash co kasuje flash
     
  17. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    !opeael2

    No...
    Nic nie pisze że inne gry nie działają..............
     
  18. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  19. pawelkacer

    pawelkacer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jeszcze tydzien temu gralem we wszystkie gierki a teraz **** ;(
     
  20. pawelkacer

    pawelkacer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mialem raz podlaczonego go do neta i sie robila tam jakas aktualizacja czy by to moglo byc przyczyna?
     
  21. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    no ale kolego napisz czy coś ci wogóle dziala czy zadna??
     
Wczytywanie...

Poleć forum