1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bios przestał widzieć napęd

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez klusek16, Kwiecień 18, 2012.

  1. klusek16

    klusek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam tak jak w temacie podłączam lite-on pod kompa i bios go nie wykrywa wcześniej sflahowałem napęd bez problemu wie ktoś może dlaczego teraz komputer go nie widzi? W kompie nic się nie zmieniło poza systemem 32 na 64 bitowy ale to chyba nie ma nic wspólnego z biosem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Pewnie usunales fw z napedu.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  4. klusek16

    klusek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Fw czyli firmware? Napęd działał dobrze chce go wsadzić do innej konsoli w której jest napęd benq którego komp też nie widzi. Próbowałem też za pomocą dosflash ale tam tez nic nie pokazuje. Zasilanie napędu jest bo tacka się wysuwa coś może się zmieniło w biosie?
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  6. klusek16

    klusek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A pierwsze chciałbym wyciągnąć klucz z napędu z popsutym laserem i wgrać do tego z dobrym. dosflashem da rade bo wcześniej korzystałem z jungleflasher pod Windows i wszystko działało a teraz lipa a niby nic się nie zmieniło w kompie. Chyba że czytał tylko napędy z oryginalnym oprogramowaniem a te już przerobione bios nie widzi dobrze myślę?
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie, wyczyściłeś napęd, dlatego go nie widzi.
     
  8. alladyn1204

    alladyn1204 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Przepnij na inny port kabel SATA. Jeśli nie to ma uszkodzony firemware.
     
  9. klusek16

    klusek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ok już wszystko działa udało mi się rozwiązać problem samemu pozdrawiam i dzięki za pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum