1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bioshock Infinite

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez MrLazy, Czerwiec 24, 2013.

  1. MrLazy

    MrLazy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
    Siemanko. Wczoraj nagrywałem sobie Bioshocka Infinite i mam mały problem. Na wstępie powiem, że nie aktualizowałem iXtreme od długiego czasu, choć sporo nowych gier i tak mi chodzi, ale do rzeczy. Mam bodajże LT 1.8 czy tam 1.9 nie wiem do końca i odpowiedni dla flasha dash. Próbowałem nagrać Bioshocka, który wiadomo jest XGD3. Odpaliłem go na abgx z funkcją disable writes, żeby nie dogrywało topologii po patchu i przed nim. Odpaliłem program do injectowania topologii pod 2.0 i zrobił się z obrazu XGD2. Wszystko sprawdzone ponownie abgxem z funkcją disable writes. Zmieniłem layer break w pliku .dvd z tego pod XGD3 na ten z XGD2 i nagrałem płytkę tak jak kazano w poradniku. Niestety podczas wkładania jej do xboxa wyskakuje mi od razu błąd z czymś o aktualizacji bla bla bla. Macie pomysły o co dokładnie chodzi? Czy o iXtreme, czy o layer break czy o co?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Widzę, że się trochę zagmatwałeś w tym wszystkim.
    Nie ma czegoś takiego jak LT1.8, jeśli już to masz LT1.9, ale na nim nie uruchomisz Bioshock Infinite.

    Nie ma czegoś takiego jak przerobienie obrazu XGD3 na XGD2.
    To tak jakbyś chciał przerobić Windowsa 8 na Windowsa 95.

    Nie wiem po co zmieniałeś LayerBreak z XGD3 na XGD2.
    Gra nie ma prawa się uruchomić, a co dopiero nagrać.


    1. Zainstaluj najnowszy dashboard ( 2.0.16203.0, poszukaj w dziale Oprogramowanie -> Dash )
    2. Wgraj LT3.0.
    3. Przepuść grę przez abgx 1.0.6, tak by była dostosowana pod LT3.0.
    4. Nagraj gre za pomocą nagrywarki LiteON iHAS na płyce Verbatim.
    5. Graj.
     
  4. MrLazy

    MrLazy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
    Nie za dobrze się zrozumieliśmy. Nie mam zamiaru wgrywać nowego Lt 3.0, bo nie mam takich możliwości póki co. Grę chciałem dostosować, aby chodziła na lt 2.0, a przy okazji na moim starym 1.9 (to akurat jest mniej ważne). Mam nagrywarkę Samsung SH-S222BB, która spisuje się dobrze w nagrywaniu gier na xa i na razie nie mam zamiaru jej wymieniać. Chciałem po prostu zmienić topologię tak, aby działała na lt 2.0 i tyle. Skoro zmieniałem tę topologię na XGD2 (z tego co mi się wydaje) to myślałem, że layer break także musi się zgadzać. W takim razie jeżeli nie da się przerobić gier z XGD3 na XGD2 to wytłumacz mi po co zmieniać tę całą topologię i po co się w ogóle z tym bawić. Jeżeli miałbym tak oczywistą możliwość jak wgranie nowego flasha to już bym to zrobił.
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Mylisz pojęcia. Topologia to nie zmiana z xgd3 na xgd2. Chodzi o tablicę zabezpieczeń sprawdzane przez dash. Zmieniasz topologie na 2.0, ale layer break zostawiasz tak jak był. I jaki dokładnie błąd dostajesz? Bo może trzeba jeszcze dash aktualizowac.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. LordLotr

    LordLotr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    193
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Masz stary dash. Chcąc zagrać musisz zaktualizowac go co zapewne wywali Ci flash napędu wiec chyba nie ominie Cie reflash do lt 3

    Wysłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum