1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Black Ops Zombie rozlaczanie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez dziend0bry, Maj 6, 2011.

  1. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Mam problem, czasami w BO Zombie i przeważnie przy mapce Kino der Toten po wejsciu do lobby i po wcisnieciu 'ready' przez kazdego pojawia się "Migration host..." odlicza do 10 i 'Game lobby closed'
    Nie wiem już, co mam robic.
    W mapce w Pentagonie jest okej, chociaz czasami wywala z gry.
    Mam internet 6mb, wiec to na pewno nie jest jego wina.
    Multiplayer normalnie dziala, tylko zombie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tactlessczak27

    tactlessczak27 Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak nie może wybrać odpowiedniego hosta dla każdego gracza to wywala,to nie ma różnicy na jakiej mapię grasz.
    A i jeszcze jedno to wina też twojego neta bo jeżeli nat blokuję ci dojścię do innych graczy to cie wywala z lobby (nawet jeżeli ci pisze że masz nat otwarty to i tak możesz go nie mieć,tylko tak pisze)
    Jak ogarnąć ten nat to w innych tematach
     
  4. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
  5. tactlessczak27

    tactlessczak27 Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No bo może inni gracze mają nie przekierowane ale jeszcze coś musisz ustawić:szukam zara podam linka
    EDIT:Widziałem jak kiedyś pisałeś w jakimś temacie o nat//porty możesz podać linka bo nie mogę znaleść wtedy powiem o co kaman
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To czy inni gracze maja czy nie to ich sprawa, nie masz prawidlowo przekierowanych portow wlacz przekierowanie takze dla portu 88 i czy ip sie zgadza z tym od xboxa ?
     
  7. tactlessczak27

    tactlessczak27 Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ale jak inni nie będą mieli przekierowanych to ten dziend0bry nie będzie mógł się połączyć z hostem bo nat będzie blokował (mi pisze że nat mam otwarty ale tak naprawdę mam zamknięty)
    !Brudsien byłbyś miły i podał nam linka do tematu o nat//portach bo nie mogę znaleść... .
     
  8. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Tak, zgadza sie z tym z Xboxa, tylko nie jestem pewien, czy ma byc to IP z ustawien sieciowych konsoli, czy z ogolnych informacji Xboxa.
     
  9. tactlessczak27

    tactlessczak27 Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wchodzisz w ustawienia konsoli ustawienia sieci i tam masz ip xboxa 192.168.1...<<<
     
  10. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Aha, czyli IP jest prawidlowe :) mimo wszystko wciaz rozlacza i wywala.
     
  11. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ale screen który podałeś pokazuje że masz włączoną tylko 1 opcje przekierowań portów
    Włączy wszystkie

    Później sprawdź każdy port tym programem
    Open Port Check - PortForward.com
     
  12. tactlessczak27

    tactlessczak27 Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jeżeli sprawdzisz tym programem co podał kolega porty,a okaże się że są zamknięte to oznacza że je dostawca zablokował czyli musisz zadzwonić do niego i powiedzieć żeby je odblokował.
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Host to serwer w tym przypadku, a on zawsze ma otwarte porty, to ze inni maja nat to dla osoby ktora ma przekierowane porty lub po prostu laczy sie bezpośrednio z publicznego ip nie ma znaczenia bo tej osoby nie widzisz i tyle, laczysz sie z tymi ktore widzisz

    O jaki temat ci chodzi bo tego pelno bylo
     
  14. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Ta, program pokazuje, ze nat jest zamkniety -,-
    /edit - test xbox live przeszedl bez problemu po dodaniu portu 3074 UDP a wczesniej pokazywal bledy z NATem.
    Sprawdze w CoDzie.
    /edit2 - taa, na samym poczatku mnie wyrzucilo.
     
Wczytywanie...

Poleć forum