1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bład 0002 ?!?!?!

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez aroaro20022, Marzec 31, 2010.

  1. aroaro20022

    aroaro20022 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pce
    Witam. Jakiś czas temu pisałem, że mojego Xboxa dopadł błąd braku obrazu. Postanowiłem go naprawić. Zmieniłem pastę termoprzewodzącą, zrobiłem X-Clampa oraz Eraser Fixa. Złożyłem go, wyskakuje 3ROD, bład 0103. Ok, rozłożyłem go znowu, dokręciłem X-Clampa, trochę podciąłem gumki, podkleiłem na nowej taśmie podłączam i ... wentylatory zaczynają się kręcić, jednak momentalnie przestają. Kod błędu 0002. Problem z zasilaniem ?!. Zasilacz jest na bank dobry. Więc o co kaman ?
    Poczytałem trochę i może tu chodzić o MOSFET, lub o moduł RF ? Lecz nie jestem pewny co do drugiego.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Perley

    Perley Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ol
    Hmm sam zalsilacz moze byc dobry o czemu nie , ale moze kabel jest uszkodzony albo styki, psrawdz podpiecie zasilania do plyty glownej konsoli
     
  4. aroaro20022

    aroaro20022 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pce
    Odkręciłem X-Clampy - błąd 0102, jeszcze raz je odkręciłem i zakręciłem i zmieniłem pastę - bład 0020, wiatraki zaczynają coraz szybciej chodzić aż wiercą jak szalone po czym leci 2ROD - czyli przegrzanie.
     
  5. portals

    portals Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    X-Clamp uszkadza czasami styki tak że pojawia się inny błąd.
     
  6. aroaro20022

    aroaro20022 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pce
    No wlasnie, co odkręce i zakręce x clamp-a to inny błąd, jak nie pamięć to CPU albo GPU. Masakra. Założyłem oryginalne to znowu wskoczyło mi, błąd, który mówił o niedokręceniu tych 8 śrubek ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum