1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

błąd 0012

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez meler69, Marzec 4, 2009.

  1. meler69

    meler69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam, otóż wczoraj przy uruchomieniu wyskoczył mi rod, nie grałem na konsoli ok 2 dni, próbowałem ją właczyć kilka razy, bezskutecznie.
    dzisiaj rano właczam odpaliła sie, uruchomiłem ją jeszcze kilka razy i właczyła sie. przed chwilą właczam znowu rod!:/ sprawdzałem i bład 0012

    dodam ze konsolka ma zamontowany dodatkowy wiatrak w środku, i wentyle na 12V, 3 miesiące temu wymieniana pasta

    obudowe mam także z otworem, taka jak na zdjęciu także o przegżaniu nie ma mowy:/ co jest grane?

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Musiała się przegrzać co z tego że masz tam jakiś coolerek, sprawdził bym pastę jak teraz to wygląda, ale myślę że serwis się kłania
     
  4. neMeSIz

    neMeSIz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    winien jest zapewne ten wiaraczek w srodku :) cyrkulacja powietrza w m$ klocku byla projektowana przez dlugiiiiiiiiiii okres czasu, a ty zakluciles wszystko jednym malym wiatraczkiem :p jezeli sie cos doklada to trzeba to robic z glowa :) oczywiscie zostaje tylko serwisik
     
  5. meler69

    meler69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dziwne dzisiaj właczam, odpaliła sie grałem specjalnie z 5h i ani jednej zwiechy, działa normalnie, jednak wyłaczyłem, i odpaliłem znowu i 3rod, otwoerzyłem tacke z napędu zamknąłem uruchomił sie normalnie WTF? co jest grane! teraz właczam znowu wszytsko działa elegancko...
     
  6. bujemuje

    bujemuje Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    szczecin
    hmmm nie jestem pewien i nie jestem specjalista ale zobacz pod procek i grafe ( CPU I GPU ) zobacz czy gdzieś ci się żaden styk nie odlutował (poprzesuwaj po niej palcem bo może być ze się odlutował a trzyma się na swoim miejscu i raz łączy raz nie[ja tak mam u siebie ale mam 0022 i mam dwa reżystorki pod GPU odlutowane ale to inny temat ] ) wiec zrób tak jak ci powiedziałem sprawdzaj dokładnie z bliska lub pod lupa jak nie będzie nic na CPU i GPU sprawdź cala płytę sprawdź tez pastę może nałożyłeś za dużo ? wykonaj to i powiedz jak jest POZDRAWIAM

    p.s. może jakiś tutek lub instrukcja jak zrobić taką odjechaną obudowe ?
     
  7. meler69

    meler69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no i panowie konsola działała do wczoraj od wtedy kiedy napisałem ten post, 3 miesiące, nie wiem jak ale sama sie naprawiła poprzednio, serio nic nie robiłem i wczoraj właczam kosnole, nagrałem sobie call of duty 5, nie chciało mi najpierw odczytać płyty, (wyczyść szmatką, bądz zresetuj konsole) i tak tez zrobiłem, po właczeniu rod błąd 0012, ponownie przegrzanie, a konsola nie grana była od tygodnia.
    konsola właczy sie za 10 razem, bez zadnych zwiech, jednak kiedy wyskakuje rod wentylatory dziwnie buczą... może to wina wentyli?
     
Wczytywanie...

Poleć forum