1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

blad 0013 (przegrzane RAMY) etapy naprawy 2 czerwone DIODY

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez tomasz222, Kwiecień 14, 2009.

  1. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    witam...
    Moze adminowie wcisniecie to gdzies do dzialu PORADNIK ..powybierajcie najistotniejsze fragmenty..sklejcie w calosc i moze kiedys komus to pomoze:):)


    ----------pewnie juz wszyscy czytali o moich problemach z xboxem...w tym temacie chcialbym opisac krok po kroku co robilem z konsola az udalo mi sie ja naprawic...( oby- jak narazie przeszla test docierania)
    1 dzien naprawy --wywalilo mi 2 diody po tym jak zaczela nagle dzialac jak suszarka..konsoli nie szlo wlaczyc nawet--
    ------1 proba naprawy--- WYMIANA PASTY na ZALMAN ( 25zl) ( byla stwardniala i rozlana) -- wymienilem paste na CPU I GPU....konsola sie wlaczalyla kilka razy i po menu glownym dalo sie poruszac...wlaczylem gre i znow 2 diody.potem za kazdym razem 2 diody przy wlaczaniu
    -------2 proba naprawy----- uszczelnilem tunel tasma izolacyjna------- konsola byla wlaczona 4 godziny w menu glownym i niz sie nie dzialo ale po odpaleniu gry po godzinie odrazu wywalilo 2 diody potem znow nie dalo sie nawet wlaczyc konsoli...
    2 dzien naprawy----- rozkrecenie konsoli. wygiecie x-xlampow w taka strone aby lepiej dociskaly po zalozeniu + nowa warstwa pasty..wiecej jej dalem....---------- dalej to samo..dwie diody po odpaleniu gry a pozniej nie da sie wlaczyc konsoli...
    3 dzien napraw------ obejzalem kilka filmikow na youtube oraz jeden bardzo wazny ktory zostal mi podeslany przez uzytkownika forum...... rozkrecilem konsole do uszczelnienionego tunel dolozylem tekturke na polowe radiatora ...... wywalilem gumki z ramow i zamiast nich wlozylem monety...... potrzeba 12 monet 5groszy... po 3 monety na jedna pamiec...3 monety skleilem do kupy uzywajac tasmy klejacej dwustronnej..sklejone monety okleilem dokladnie cale tasma izolacyjna..w miare cienko ( jedna warstwa) ale zeby nawet kawalek monety nie wystawal....i tak samo z kazda moneta zeby w efekcie koncowym miec 4 zestawy monet .... nastepnie dokladnie rozprowadzilem paste ZALMAN na kazda z kosci pamieci .. delikatnie polozylem przygotowane monety na kazda z kosci tak zeby uniknac rzsmarowania pasty.... nastpenie delikatnie z pomoca kolegi nalozylismy obudowe i bardzo mocno wszystko scisnelismy( byl naprawde dobry docisk na pamieci)...posprawdzalem dokladnie wszystkie blaszki od uziemienia:p:p...wszystko skrecone do kupy...

    na koniec w skrocie co zrobilem------ wymiana pasty GPU CPU...uszczelnienie tunelu tasma + zasloniecie w polowie radiatora tekturka...... wymiana gumek na monety + pasta na ramy---------

    odpalilem konsole .odrazu wywalilo 2 diody ( ponoc pierwsze wlaczenie po naprawie zawsze wywala dwie diody) wlaczylem konsole... gralem wczoraj 2 godziny i nic.... dzis rano wlaczylem konsole po okolo 20 minutach grania zwiesila sie.zresetowala ..odrazu wlaczylem i od tej pory gralem bez przerwy 7 godzin.....i nic sie nie dzieje.....

    ----------- konsola pracuje glosniej..bardziej szumi...ale to chyba przez to ze zakryty jest w polowie radiator i wentylator od tego radiatora szybciej pracuje..wieksze obroty-----------

    co o tym myslicie????? moze komus tym pomoge a moze okaze sie to wielka klapa za kilka godizn lub dni albo tygodni........

    czy mozna jeszcze cos wiecej zrobic zeby jednak konsola sie juz nie zepsula?? moze lepsze wiatraki,,,choc te dobrze chodza...

    konsola wydmuchuje cieplejsze powietrze z obu wiatrakow..( raz na czas chlodniejsze gdy konsola nie pracuje na duzych obrotach).....
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mic1225

    mic1225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łomża
    Ja na twoim miejscu bym ją jak najszybciej sprzedał bo nie wiadomo kiedy ten błąd może się znów pojawić. Co do sprzedaży sprzedaj ją jako sprawną gdyż aktualnie działa a to co się stanie po kilku dniach/tygodniach komuś kto ją kupi to już nie twoja sprawa. Lepiej nie ryzykować i dostać większe pieniądze za sprawną konsolę niż grać i bać się że znowu to samo będzie. Ja teraz bym sprzedać i po jakimś czasie kupił sobie nową konsole tyle że już sprawną.
    Pozdro..
     
  4. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    jest tez kwestia sumienia..i troszke bylbym nie fair wobec kogos....potestuja ja kilka dni i wtedy pomysle nad sprzedaniem
     
  5. S3Bols

    S3Bols Guest

    Sprzedaj jako nowa, nie uzywana. Jutro bedziesz mogł się pochwalić kolegom z podwórka jak wychu.ałeś kogoś. Wtedy zdobędziesz respect w groni znajomych i będziesz miał pieniądze. Będzie prawdziwym Polakiem który umie tylko wyj.b.c w pupe swojego rodaka żeby się nachapać. Kocham polaczków ach te cwaniaczki.
     
  6. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    swietny pomysl muahhaha
    podworka sa na wsi.ja mieszkam w miescie..czas spedzam z zona a nie z kolegami
    nie nazekam na brak pieniedzy..a na nowa konsole za 800 zl musze pracowac tydzien wiec az takiej tragedi nie ma
    a tak wogole to do czego ty pijesz?????????
    a na marginesie prosze nie zasmiecac tematu bo nei o to tutaj chodzi
     
  7. tyskaczcz

    tyskaczcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
    moze sprzedac jako uzywana i sprawna pod warunkiem ze powie kupujacemu co zrobil wewnatrz konsoli.W przeciwnym wypadku bedzie miec klopoty na allegro
     
  8. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Kolega S3Bols zastosował Sarkazm . A co do pieniedzy to jak masz nadwyzke to sie podziel . Temat wyczyszczony
     
  9. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    dodam jeszcze ze teraz skonczylem naprawe drugiej konsoli tym samym..identycznym sposobem.. ..sprtawa wygladala tak ze kolega mial 3 diody ..kod mial 0020 ( przegrzanie) zrobilem dokladnie to samo co z moja konsola i ten kod bledu zniknal..juz sie nie pojawial..ale narazie nie mozemy sprawdzic czy konsola dziala bo jak sie okazalo to kolega mial tez uwalony zasilacz ( 203w) i nie moglismy sprawdzic bo kazdy ma juz 175 W zasilacz..ale tak czy inaczej.. po tych miodyfikacjach zniknal kod 0020 ..teraz pokazuje tylko 0002 ( problem z zasilaczem)..wiec moze te modyfikacje sa dobre:) u mnei konsola juz dziala caly dzien
     
  10. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    moja konsola nadal chodzi,,,wczoraj chodzila okolo 9 godzin ..a dzis nie wylacze jej do wieczora..wlaczylem o 9 rano..co najwazniejsze ze juz nie wydmuchuje bardzo cieplego powietrza jak dawniej tylko cieple..lekko cieple czasem.....ze to chyba swiadczy o tym iz mniej sie grzeje
     
  11. mic1225

    mic1225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łomża
    No więc gratulacje :p Jeżeli będzie chodziło i nie będzie żadnego błędu to możesz grać gorzej jak już wywali ponownie to samo lub coś podobnego. Teraz możesz naprawiać konsole swoich kumpli ^^

    Pozdro
     
  12. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    hehe.no jak narazie nie jest zle..ale moja konsola pracuje juz okolo 20 godzin od calej modyfikacji..a przedtem nawet nie chciala sie uruchamiac...... opisalem to wszystko bo chyba dziala i chcialbym zeby to komus posluzylo i pomoglo kiedys w przyszlosci...
     
  13. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    konsola dalej dziala :D..a to juz 10 godzin jak ja wlaczylem dzis...+ wczoraj pol dnia...co sadzicie??? ze juz raczej ta awaria nie wroci czy jednak sa jeszcze duze szanse na ponownego roda.....pytam osob ktore naprawialy juz 2 diody
     
  14. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Ja miałem ostatnio 2 diody i pisałem o tym na forum. Robiłem ten trick z monetami, ale dwie zamiast trzech na kość pamięci i docisk był aż nadto duży, więc nie wyobrażam sobie jaki jest u Ciebie :) Wiecie dlaczego miałem 2 diody? Właśnie przez te monety ;| Założyłem z powrotem elastometry i konsola działa do dzisiaj ;| Nie kapuję tego...
     
  15. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    konsola dziala nadal..a minelo juz 8 dni..co sadzicie o tym??? sprzedawac normalnie na allegro jako dzialajaca i napisac o modyfikacji.....czy zostawic bo raczej juz sie nie zepsuje ?? czy takie awarie predzej czy pozniej powracaja...prosze o odpowiedz osob ktore siedza w temacie..dzieki
     
  16. zdzicho

    zdzicho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    /ETC/passwd
    ja bym jaszcze z tydzień poczekał od tak dla spokoju sumienia
     
  17. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    sorki..walnolem sie..w sumie to dziala juz okolo 11 dni..w tym pierwsze 2 dni chodzila po kilkanascie godzin...
     
  18. falcon

    falcon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bielsko Biała
    napisz że sprawna. i miała krótką przygode z 2 rod ale że już wszystko lata i będzie chodzić.. i gwara np 5 dni. i gitarka ;0
     
  19. juziek1994

    juziek1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódz
    mam ten sam problem co kolega zrobiłem tak samo ale dupa konsola pochodzi 1min i 2 diody 0013 ma ktoś jakiś pomysł??
     
  20. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    mi chodizla bez problemu ponad 2 tygodnie i wyskoczyly 2 diody znowu..wylaczylem konsole i znow dzialal normalnie..wystawilem na allegro...nap[isalem ze robione byly modyfikacje i ze pojawily sie czerwone diody..sprzedana zostala za 400 zl..konsola+head+pad+kable+ caly zestaw ..bez dysku i karty pamieci
     
Wczytywanie...

Poleć forum