1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd 0099 przy aktualizacji - pomoc.

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Mateuszek77, Wrzesień 25, 2011.

  1. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    Witam!
    Mam problem z aktualizacją 13599, wgrałem już OFW, próbowałem z CD, pena i dalej błąd 0099.
    Ma ktoś jakiś pomysł?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12073
    Polubienia:
    1066
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Naped niebyl wymieniany? Jesli tak nie zrobisz update a takim napedzie.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  4. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    Napęd od nowości, nic nie ruszane...
     
  5. presoft

    presoft Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Witam
    Mam podobny problem z aktualizacją Dasha do 13599 startuje z Pen'a i z DVD i po rozpoczęciu aktualizacji konsola się restartuje i wyskakuje czerwona dioda i na ekranie error E81. Po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu konsola dziala normalnie ale dalej na starym Dashu. Moja konsola jest zbanowana i mam przerobiony napęd LiteON na 1.61 NS. Ktoś wie o co chodzi i jak sobie z tym poradzić ?
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wgreaj ofw i wtedy zaktualizuj

    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
  7. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Pisał że wgrywał OFW i nic...
     
  8. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    To było do użytkownika Presoft :facepalm:
     
  9. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Mateuszek77 powiedz jaki miałeś wcześniej dashbord bo może miałeś ten z maja 13146 który zamieniała wszystkie litki na 02510? (chyba taki nr ale nie pamiętam) i jeśli tak to musisz wrzucić OFW napędu do 02510 a nie jak do tej pory 74850, 83850(v1, v1), 93450.
    Ale chyba też jakieś FW zmieniało to (chyba LT+ 1,1) ale nie jestem pewien, może ktoś lepiej się zna więc niech poprawi, ale wydaje mi się że w tym problem
     
  10. Fellert

    Fellert Guest

  11. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Zrob naped jako OFW 02510 pojdzie bez problemu aktualizacja :)
     
  12. presoft

    presoft Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    A więc tak dalej nie udalo mi się zaktualizować do 13599 ciagle ten błąd E81. Teraz co juz kombinowałem :). Próbowałem z Pena i z płyty z grą dokładnie F1 2011. Konsole mam zbanowaną i miałem dasha 12625 oraz FW 1.61NS. Pierwsze co zrobiłem to wgrałem orginalne FW do napędu Litek 74850C pliczek orgi-74850C-1a000.bin nic to nie dalo dalej E81 więc wgrałem tak dla sprawdzenia ten orig-02510C-1c000.bin i dalej nic. Poszukałem w necie i pobrałem dasha 13141 i zaktualizował się bez najmniejszego problemu więc znowu próba aktualizacji do 13599 i dalej E81. Więc na koniec wgrałem LT 1.91 i znowu przy aktualizacji E81. Tak więc pomysły już mi się skończyły ktoś wie o co tu może chodzić ? bo w necie tylko piszą o wgraniu orginalnego FW i aktualizacji ale to u mnie niedziała :)

    Pozdrawiam
     
  13. ekwador15

    ekwador15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Straszne macie problemy z tym. Ja zrobiłem koledze konsole dziś, to też miał ten błąd. Miał stary dash i po uruchomieniu FIFY 12 na LT 1.0 wyskoczyła mu prośba o aktualizacje. No i ten błąd się pojawił w połowie instalacji update, o którym mowa w tym temacie. Dał mi tą konsolę. Ja wgralem instalke tego najnowszego dasha na pendrive i włożyłem pena do USB z tyłu konsoli. Uruchomiłem Xboxa i dokończył aktulizację, której nie mógł skończyć z płyty. A nie mógł skończyć z płyty, ponieważ była to kopia FIFY 12, a w pierwszej kolejności ta aktualizacja zmienia FW w napędzie na oryginalne. I później podczas dalszej instalacji po restarcie konsoli w napędzie jest już oryginalne firmware, które nie uruchamia kopii FIFY 12, a potrzebuje ją konsola uruchomić, aby dokończyć aktulizację. Stąd ten błąd.

    No i z pendrive dokończyła się aktualizacja. Jest najnowszy dash. Po tym wgrałem mu LT 1.9 i może grać w każdą grę oprócz oczywiście tych nowych z XGD3.
     
  14. presoft

    presoft Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Czyli według ciebie pendrive z aktualizacją 13599 włożony do portu USB z tyłu konsoli rozwiąże problem ? :) szczerze wątpię ale i tak spróbuję :)
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12073
    Polubienia:
    1066
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie pomoze trzeba 13146

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  16. ekwador15

    ekwador15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie wiem, u mnie zadziałało. Był błąd podczas instalacji z płyty, to wyłączyłem konsole. Wyjąłem płytę z grą, włożyłem pendrive do USB, włączyłem konsole i zaczęło dalej instalować aktualizacje. I zadziałało.
     
  17. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    deffc0n jesteś WIELKI!! WIELKIE DZIĘKI!! DZIAŁA!!
     
  18. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To ja sie podepne i cos zapytam
    A wiec tez bede jutro robil aktualizacje do LT 2.0 a posiadam jeszcze dasha z Dirta 3 a wiec tego co nie zmienial firmware.
    Pierwsze bede wgrywal OFW tylko ze w katalogu OFW jest kilka firmware do mojego litka V1

    orig-74850C-1a000.bin
    orig-74850C-1b000.bin
    orig-74850C-1c000.bin
    orig-74850C-1e000.bin

    Ktorego mam wgrac jako OFW ??
    Bo po wgraniu robie aktualizacje z pena do 13599 i pozniej LTPlus-025-v2.0.bin
     
  19. presoft

    presoft Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
  20. fr86

    fr86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Opisze swoj problem. Mam konsole X360 Elite data produkcji 2009-08-08, a wiec z jakims napedem Lite-On. Kupilem ja od kogos z wgranym firmware Ixtreme LT (pierwsza wersja). Probowalem dzisiaj odpalic Fife 2012 i wyskaczyl mi komunikat o aktualizacji. Mialem problem jak reszta forumowiczow. Postapilem jak uzytkownik ekwador15 i mam nowego dasha 13599, ale cofnelo mi Ixtreme. Chcialbym sobie wgrac Ixtreme 2.0, ale nie mam klucza napedu. Czy bedzie mi potrzebny? Pod tym linkiem znalazlem info:
    iXtreme LT Plus 2.0 and 800 3.0 Firmware XBOX360-iND ť EXSite.pl - Portal ze wszystkim

    "This firmware is =NOT FOR USE IN A CONSOLE= and is provided
    with the intended use of being in a dedicated "ripping" drive

    This means:
    a. Does not need your DVD key,
    b. Does not need spoofing as another drive,
    c. Does not need to use the tray half open and
    d. Does not need to use the activate.iso to use this firmware on the pc"

    To znaczy, ze nie potrzebuje klucza napedu? Probowal ktos i moze potwierdzic?
     
  21. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Przerabialem to dzisiaj - blad 0099. Okazalo sie ze po update na 13146 fw napedu to ciagle 93450c. Wiec wgralem 2.0, potem 13599 i poszlo. Czemu u Ciebie nie idzie to nie wiem.

    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum