1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd 0102 (odszkodowanie)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez aplauz15, Maj 12, 2010.

  1. aplauz15

    aplauz15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Wczoraj wyłączyli u mnie prąd, jak grałem na X'ie. Dziś okazało się że konsola nie nadaje się już do grania . Diagnoza wskazuje na błąd 0102. Piszę właśnie pismo do elektrowni, z wyjaśnieniem że sprzęt nie nadaje się do naprawy. Wiem co oznacza kod tego błędu, ale podejrzewam że po prostu w wyniku napięcia spaliły się jakieś luty. Nawet jeśli oddam ją do serwisu, to podejrzewam że za długo potem nie podziała.


    Pytanie numer 2 wiąże się z kosztem nowej konsoli. Mam trzyletnią wersję premium, a jako że takowych już nie ma, a koszt nowej sprzed trzech lat odpowiada kosztowi elite dziś, taki też podałem we wniosku.

    Co o tym myślicie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. muppets

    muppets Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    BDG
    myślę że nie przejdzie
     
  4. Piachu007

    Piachu007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Pisz, to własnie w ich interesie leży dostarczanie prądu. No chyba że było to ogloszone juz wcześniej.
     
  5. aplauz15

    aplauz15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Nic nie ogłaszali. Tak po prostu na 10 minut walnęli. W razie potrzeby fachowej opinii, myślę że jakiś serwis w Poznaniu wystawi mi takową.
     
  6. Kak-tus

    Kak-tus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    A, A
    Pisz,pisz i daj znać co wywalczyłeś. Powodzenia
     
  7. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Muszą ci odkupić nowego xboxa i trzymam za ciebie kciuki a by ci się poszczęściło.
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    z tym ze 0102 to zimne luty pod GPU ktore na bank nie powstaly od awarii pradu. Pamietaj ze sami beda robic ekspertyze i jesli ktos bedzie w miare obeznany latwo udowodni ze to przypadek.
     
  9. aplauz15

    aplauz15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Bądź co bądź dla mnie to dziwny przypadek, skoro przed wyłączeniem wszystko działało, a po przywróceniu prądu już nie. Ale cóż, czas pokaże.
     
  10. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    a nawet gdyby to i tak Ci powiedza, ze takie urzadzenia trzeba miec podpieta pod liste lub ups.
     
  11. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Jeśli masz ubezpieczenie od wybić coś takiego to się nazywało to oddadzą kasę, nigdzie nie ma obowiązku podłączania sprzętu do list jeśli przez nich walnie sprzęt oni płacą choć ciężko to udowodnić .

    Inne sprzęty ci działają ?? Może ktoś po pijaku coś robił i zamiast + puścił - u mnie w mieście kiedyś tak było ale to dawno .
     
  12. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    W co wy wierzycie jak ludziom w zimę drzewa porozwalały linie napięcia nawet miesiąc nie mieli prądu nie dostali żadnego odszkodowania a Ty jako pojedyńcza jednostka da Ci to odszkodowanie ? daruj sobie i nie ośmieszaj się przed elektrownią
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Miałem, właśnie to pisać. Odrzucą twoje pismo, znam już takie przypadki. Jak będziesz uparty nie wiem do sądu pójdziesz ekspertyza chyba 200zł(tak mi mówili do samochodu) +koszty sądowe które poniesiesz ty. Nie wygrasz sprawy bo mogą sobie o tak wyłączyć prąd(awaria).
     
  14. Baca

    Baca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Pisz ;) Mi kiedyś przez te ich "majsterkowanie" spalił się komputer i monitor. Pisemko poszło i komputerek zafundowali ;)
     
  15. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Z nimi nie ma co się sądzić itp ja miałem taką sytuację że od września licznik jak się rozpędził to nie zwalniał pomagało tylko wyłączenie go i włączenie ojciec pojechał do Enionu żeby sprawdzili licznik i wymienili to nie chętnie chcieli na to pójść kilka razy gadał aby to zrobili powiedzieli że sprawdzą i jak się okaże że jest ok to zapłaci 300 zł a jak nie to wymienia na nowy oraz zwrócą nadpłaty od września tak więc wymienili ojciec wymienił przy okazji w moim pokoju w kuchni i u siebie żarówki na energooszczędne i założyli nowy licznik zastępczy i jest git to stwierdzili że to na pewno żarówki tyle pobierały coś nie wierzę że zawsze dziennie było ok 4 kW pobieranego prądu a tu nagle ok 11 kW taka duża różnica więc wątpię że żarówki
     
  16. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Kolega miał podobnie, zwiększyli napięcie i popaliło mu wszystko w domu. Odszkodowanie dostał.
     
  17. aplauz15

    aplauz15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Kiedyś moim rodzicom po takim czymś poszedł telewizor, chcieli tylko rachunek za naprawę. Dlatego pierwsze co zrobiłem , jak to zauważyłem, to napisałem pismo. Nawet na infolinii facet mi powiedział, że mam we wniosku zaznaczyć czy jest do naprawy, a jak nie to podać orientacyjną cenę nowego sprzętu. Czytałem że kiedyś elektrownia nie odpowiadała za tak zwane 'przypadki losowe', jednak wprowadzony został nowy przepis, według którego elektrownia zobowiązana jest utrzymać ciągłość prądu, niezależnie od sytuacji.
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. Argos1420
    Odpowiedzi:
    10
    Wyświetleń:
    1894
  2. marcin100k
    Odpowiedzi:
    6
    Wyświetleń:
    1362
  3. leekey
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    480
  4. opeael2
    Odpowiedzi:
    6
    Wyświetleń:
    775
  5. gnom
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    783

Poleć forum