1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd 40% podczas instalowania na HDD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Xavari, Listopad 30, 2012.

  1. Xavari

    Xavari Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Otóż od jakiegos czasu wystepuje u mnie blad pojawiajacy sie podczas instalowania gry na dysku twardym. Otóż mam ihasa przerobionego wszystko spoko nagralem ponad 20 gier xgd3 ostatnio lecz podczas nagrywania far cry 3 , xcom , saints row, rayman origins gry sie normalnie nagraly pieknie bez zadnych bledow lecz gdy isntaluje przy 40-45% wystepuja bled ze nie mozna odczytac plyty i zeby przeczyscic szmatka , wczesniej nie miaalem takiego prbolemu , gdy przechodza jakas gre to wyskauje wlsanie blad prosze o wyczysczenie plyty i uruchomienie konsoli ponownie. Mial ktos podobny problem prosze o pomoc bo nie wiem czy to nagrywarka , czy laser w xboxie czy plyty wadliwe nie mam pojecia co robic
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    844
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Odp: Błąd 40% podczas instalowania na HDD

    Plyty muszą być verbatim predkosc x2.4 i wyłączone Opc, inne płyty x4 z opc. Sprobuj zainstalowac jakąś starsza xgd3 i dowiesz sie czy laser

    Wysłane z mojego X8 za pomocą Tapatalk
     
  4. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    nie muszą być to płyty verbatim
     
  5. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    844
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    no nie muszą, ja np. nagrywam na najtańszych VAKOSS za 2zł i każda gra mi się instaluje i działa tylko trzymam się mojej zasady że verb. x2.4 bez opc, wszystko inne x4 z OPC bo jak na przykład dam taką płytę VAKOSS na x2.4 bez OPC to płyta do wyrzucenia pójdzie, jak dam verbatima z OPC na x4 to też 50/50 że płyta pójdzie do kosza.
     
  6. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Ja spokojnie nagrywam na platinum 2,4 bez opc z buforem 241 i jakoś nie mam problemów z instalacją gry na dysk. To, że płyta się pięknie nagra i przejdzie weryfikację, to dopiero połowa sukcesu. Wszystko zależy od dobrego fw nagrywarki pod media id płyt i ustawień. Jeśli to wszystko zadziała, nie będziesz miał błędu :)
     
  7. Xavari

    Xavari Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chłopaki moglibyscie przeczytac moj post napisalem , ze nagralem ponad 20 gier xgd3 no dziwne by bylo gdyby nagrywal na innej predkosci nix 2.4 i nie na verbatimach mam nagranych ponad 100 gier i nie bylo zadnych problemow po prostu chce sie dowiedziec czy to moze byc wadliwy laser
     
  8. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    Tak jak napisales laser, ale jezeli na wszystkich plytach pada mniej wiecej w ty samym miejscu to moga byc sanki wiec jezeli nie masz doswiadczenia w regulacji to lepiej wymienic caly naped
     
  9. Xavari

    Xavari Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ah, jeszcze jedno pytanie czy kiedy laser jest zepsuty zadna gra nie zainstaluje sie na dysku? Bo stare gry xgd3 ktore nagralem instaluja sie bez problemu tylko z tymi ktore od jakiegos czasu pobieram zawodzą
     
  10. Xavari

    Xavari Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. michal12.dsl

    michal12.dsl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ta, do nagrywania to tylko verbatimy
     
Wczytywanie...

Poleć forum