1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd 807b0194 - XBL

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez szokrok, Grudzień 1, 2008.

  1. szokrok

    szokrok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Od Niedzieli, od ok. godz. 15. przy logowaniu się do XBox Live wyskakuje mi błąd 807b0194.
    Jest niby napisane, że jestem zalogowany, ale wtedy wyskakuje wspomniany wyżej błąd i nie mam dostępu do dem, filmów i dodatków.

    Nie chodzi tu o problem z błędną zdrapką, bo Konsole Premium 60 GB kupiłem w sobote, 29.11.2008, więc obowiązuje mnie darmowy miesięczny trial na Live.

    Wcześniej założyłem konto UK i ściągałem wszystko co chciałem (dema i teledyski). Dokonałem też wszystkich zalecanych aktualizacji.

    W ustawieniach sieci testowałem łącze i pokazuje mi, że wszystko jest w porządku. Nie jest to raczej sprawa samego neta, bo komp mi na nim ładnie śmiga, a poza tym nie używam żadnych routerów, tylko zwykłego switcha i przed wczorajszym dniem wszytko na takim połączeniu było super.

    Konsola jest nowa, nieprzerabiana. Z pełnych wersji grałem na niej tylko w oryginalne GTA 4. Więc o Banie też nie ma mowy...

    Próbowałem zadzwonić na ich infolinie, ale niestety z komórki się nie da


    Więc co to może być? Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1354
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    Może coś robią na XBL. Sprawdz rano.
     
  4. Ar7i

    Ar7i Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2008
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mailem tak wczoraj... tam jest napisane ze wciąż możesz rozmawiać z przyjaciółmi grac przez live itd... to jest wina twojego internetu masz zaje**ste lagi i dlatego XBL ograniczył twoja usługę.
    Z kad to wiem wrzucałem sobie wczoraj pliki na Rapidshare przez program RapidUploader i zawsze jak odpalę ten program to mi zaje**ście muli neta normalnie strony otwierają mi się w 2 sek a po załączeniu tego czas wydłuża się nawet do 20 sek lub więcej. W momencie wrzucania odpaliłem konsole i cały czas pojawiał mi się ten komunikat za pierwszym razem myślałem ze to BAN... po wyłączeniu tego programu problem znikł jak ręką odjął
     
  5. szokrok

    szokrok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mi też to znikneło, ale to nie była wina neta tylko Microsoftu. To wszystko zaczeło się dziać jak zakończyli ten swój festiwal na Live (nie pamiętam nazwy :p) Ale fakt faktem, że przez ponad całą dobę nie miałem dostępu do MarketPlace...
     
  6. szokrok

    szokrok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Temat odświeżam, ponieważ ponownie wyskakuje mi błąd 807b0194. Mam już tak chyba od dwóch tygodni i nie mogę znowu połączyć się z Market Place.

    O Banie nie ma mowy, bo normalnie gram w gry na Goldzie przez neta.
    Jestem podłączony do neta bezpośrednio ze switcha. Nie przez żaden router. Test łącza pokazuje że jest ok.

    Jednak doszedł także inny problem: Zacząłem grać w PES 2009 i chciałem ściągnąć sobie aktualizacje przez Download w Setings i wyskakuje mi błąd 8015000a. Bez najnowych aktualizacji granie przez neta jest mocno ograniczone.

    Kilka dni wcześniej grałem w Fable 2 i normalnie aktualizacje się ściągneły...


    Co mogą oznaczać te błędy? Dlaczego tak się dzieje?
    Proszę o pomoc.
     
  7. damianwroc

    damianwroc Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    365
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odswieże Ci temat, przy okazji wtrące się ...
    Konsole mam nową, co prawda przerobioną ale..
    Łącze sie z netem: xbox->pc->router->...
    Test połączenia przechodzi pomyślnie, xbox live też.
    Natomiast zakładając konto mam błąd: 80154013
    Co do cholery może być nie tak?
     
  8. Xboxerr

    Xboxerr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mazowsze
    Mam taki sam problem :/ Dzisaij zakladalem konto i jak chce sie polaczyc wyskakuje wybrana czynnosc nie moze byc wykonana sproboj ponownie czy cos takiego i jest ilnk xbox.com\support 80154013 . Prosze o pomoc !
     
  9. Morf42

    Morf42 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    "wyskakuje wybrana czynnosc nie moze byc wykonana sproboj ponownie czy cos takiego i jest ilnk xbox.com\support 80154013 "
    Ja mam dokładnie to samo przy zakładaniu konta i jeszcze te śmieszne punkty zginęły razem z kontem(może to idzie odzyskać?)
    Łącze sie z netem w ten sposób: router->laptop->Xbox360.Mam tą karte wi-fi do konsoli ale nie chce sie połączyć z netem konsola chociaz wykrywa router.
    Mam radiówkę
     
  10. nakoz

    nakoz The Legend Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    827
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków - Irlandia
    a może wy wszyscy macie internet drogą radiową i w tym problem?? nie wiem na bank ale radiówka ogranicza możliwości net-a (gubi pakiety) i na pewno zrywa połączenia...
     
  11. szokrok

    szokrok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja mam normalnego kablowego neta: Ze switcha bez żadnych routerów.
     
  12. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Hm dostałem dziś konsole, założyłem konto na live UK, zacząłem pobierać demo multi Red Faction, i sprawa wygląda tak:
    5 minut ściąga, zatrzymuje i dostaje błąd 807b0194...
    wychodzę do głównego menu, wchodzę w pobieranie, kontynuuję, chwilę pościąga (max 5 minut) i jak wyżej, i tak na okrągło...Trochę nerw mnie bierze bo przy pobieraniu na moim 1mbit łączu trochę to upierdliwe :/
     
  13. tymek8822

    tymek8822 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam problem z kodem stanu 807b0194 już od dłuższego czasu.jak włączam np. call of duty modern warfare2 pisze że jest dostępna aktualizacja,a jak daje żeby ściagnoł to pisze że nie można pobrać aktualizacji.Proszę o pomoc
     
  14. Boom_Shooter

    Boom_Shooter Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ursus, Warszawa, Poland, Poland
    Witam. Wczoraj próbowałem odpalić film w formacie avi na konsoli i wyskoczył mi błąd 69-807B0194. Próbowałem odpalić film zarówno z dvd jak i z pendrive'a i ciągle to samo. Dodam, że oryginalne filmy dvd chodzą mi normalnie. Chodzi tylko o divx. Ściągnąłem aktualizację i nic to nie dało. Ma ktoś jakiś pomysł jak to ogarnąć?
     
Wczytywanie...

Poleć forum