1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd aktualizacji dashboarda

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez mietafix, Marzec 8, 2012.

  1. mietafix

    mietafix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2008
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Witam,

    Mam problem z aktualizacją starej konsoli. Konsola z napędem Benq. Wgrany obecnie dashboard 7371. Przy jakiejkolwiek próbie wgrania aktualizacji konsoli, czy to z pendrive, czy z internetu, czy z płyty z np Battlefieldem, wyskakuje komunikat:

    Aktualizacja nie powiodła się.
    Nie można wykonać aktualizacji. Jeśli problem będzie się powtarzał, przejdź na stronę xobx - Bing


    Próbowałem do zaktualizować do wersji 13146, jak również do nowszych. Żadna nie chce zadziałać.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  4. mietafix

    mietafix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2008
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Bo konsola ma służyć do grania w nowe oryginalne gry
     
  5. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie masz robionego spoorfa przypadkiem?
     
  6. bison616

    bison616 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    160
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    b-stok
    wgrasz pewnie dash 12xxxx z dalszym nie da rady bo zapewne jest spoof
    czyli musisz miec orginalny naped wsadzony i wtedy updaty dasha pojdą wyższe niż 12xxx bez problemu
    jeżeli jednak takiego napędu nie posiadasz zalecam zrobienie jtaga
     
  7. michal9125

    michal9125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    209
    Polubienia:
    162
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Edinburgh (uk) Chełm (PL)
    Podaj dokładniejsze dane konsoli- wersja, pełna data produkcji to ktoś może będzie wiedział czy tam od początku był napęd Benq czy jest podmieniony.
     
  8. mietafix

    mietafix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2008
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Xbpx 360 Arcade, 2008-03-05, PAL.

    Napęd Benq, konsola wygląda na nieprzerabianą. w napędzie stock jest.

    Podczas aktualizacji nie pojawia się żaden kod błędu.
     
  9. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
  11. mietafix

    mietafix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2008
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  12. mietafix

    mietafix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2008
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To napęd ma nie poprawny fw, nie jest napedem z tej konsoli

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  14. mietafix

    mietafix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2008
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Przecież próbując zaktualizować do wersji 2.0.8507.0 napęd nie był sprawdzany. Zresztą jaki napęd jest poprawny, skoro wszystkie konsole z tej daty mają taki napęd?
     
  15. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    A to twoja konsola od zawsze, że wiesz iż niebyła ona przerabiana?? Wyraźnie widać że ma inny napęd niż oryginalny i to jest właśnie problem. Masz 2 wyjścia jeżeli zależy ci na grze na oryginałach, sprzedaj konsolę i dołóż sobie do kupna nowej albo spróbuj może przerobić ten napęd i wtedy próbować wgrać aktualizację a następnie przywrócić stock.
     
  16. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Nie wiem czy zadziała, ale...
    Jeśli nie masz nic ważnego na HDD konsoli, spróbuj go sformatować a następnie wtedy podaj mu update'a na pendrivie.
    Może to pamięć flash jest uszkodzona? Spróbuj z innego pendriva.

    Jednak tak jak piszą przedmówcy, wydaje mi się, że to wina napędu. Spróbuj wgrać mu stock'a lub jakiegoś iX 1.6 lub LT 1.0, być może wtedy załapie.
     
  17. mietafix

    mietafix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2008
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Konsola nie posiada dysku.
    Sam zrywałem plomby z konsoli.
    Sprawdzałem na innych napędach z FATa, też nie idzie.

    Po czym wyraźnie widać że to napęd z innej konsoli?
    Tutaj wyraźnie widać że powinien być BENQ. Konsola to leżak magazynowy, przez 4 lata nie używana...
     
  18. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Spróbuj podpiąć pod nią jakikolwiek dysk twardy, odpal któregoś z updateów i odpisz zaraz, jeśli możesz ; )
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dysk nie ma nic do aktualizacji

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  20. mietafix

    mietafix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2008
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    podpiecie dysku nic nie zmienilo.
     
  21. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    sprawdzales na litku??
     
Wczytywanie...

Poleć forum