1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

błąd C000-003A problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mazyl, Kwiecień 10, 2012.

  1. Mazyl

    Mazyl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Witam!

    Dzisiaj wkładając płytke z FIfą 12 wyskoczył komunikat o aktualizację,

    Wybrałem tak.
    Aktuaizacja w połowie stanęła, nie idzie nic zrobić.
    Probowałem wgrać aktualizację przez USB, płyte
    Niestety nic.
    nie moze odczytac i wywala błąd
    C000-0013

    Czy ktoś spotał się z tym? jak to naprawić?
    Xbox przerobiony.

    Pozdrawiam. dzięki z góry ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Wgraj dasha 13599 z pendrive. Musi dzialac.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  4. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak nie masz sporfa to wgraj orginalny fw do napędu i dokończy instalacje dasha wersja musi być ta sama co chciałeś wgrać i wywaliło błąd
     
  5. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Jeżeli dash 13599 albo wgranie oryginalnego FW nie pomoże to spróbuj wgrać po prostu niższy dash 13146 i później dopiero wgraj nowszy.Miałem kilka przypadków że na 13599 nie szło
     
  6. Mazyl

    Mazyl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Dash 13599 Pomógł :)
    Wielkie dzieki panowie.
    Teraz następne pytanie.
    po wgraniu utraciłem przeróbke.
    Czy jest jakiś sposób aby ją odyzyskać? (wgranie jakiegos oprogramowania itp.)

    Czy trzeba na nowo Flashowac napęd.
    Pozdrawiam
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    tego juz nie odzyskasz. trzeba jeszcze raz sflaschowac naped. Jesli robisz to sam to wgraj lt+3.0 albo zanies do serwisu
     
  8. Mazyl

    Mazyl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Ma może ktoś link do jakiegoś tutoriala?
    wolalbym sam to zrobić, przynajmniej czegoś sie naucze i dodatkowo zaoszczędze pare zł.
     
  9. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    W dziale LT są tutoriale. Poza tym nie napisałeś jaki masz model napędu.
     
  10. omega_pl

    omega_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2011
    Posty:
    269
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    PRG
    Na youtube tez pewnie znajdziesz tutki
     
  11. Mazyl

    Mazyl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Witam ponownie.

    otworzyłem konsoe, wyjalem napęd.
    model: lite-on DG-16D2s

    mogłby mi ktoś podać link tutaj na forum jak go zfleshowac?
    z góry dziekuje
     
  12. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Będziesz potrzebował Probe, do zczytania klucza.
    Poradniki w dziale LT, leniuchu jeden ;p
     
  13. Mazyl

    Mazyl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    A gdybym miał klucz napędu? co wtedy potrzebuje?

    Ps. takie małe pytanie. kiedys dałem do serwisu by przerobili mi xboxa, zeby to zrobić musieli zczytać klucz napędu. czy jak pójde, Otrzymałbym go od nich ?
     
  14. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Komputer z kompatybilnym wejściem sata, zasilanie do napędu i kabelek sata i możesz robić w JungleFlasher lub DosFlash.
    "Kiedyś", oni raczej nie trzymają specjalnie twojego klucza napędu ;p
     
  15. Mazyl

    Mazyl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
  16. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Kabel to najzwyklejszy kabel SATA, a zasilanie to możesz brać z konsoli, albo kupić usb probe z tego brać zasilanie
    Sczytanie klucza to jest moment :)
     
    1 osoba to lubi.
  17. Mazyl

    Mazyl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    aaa :D juz pojmuje :)

    dzisiaj przy pisaniu prezentacji maturalnej bedzie dzialać :D jak coś będe jeszcze pisać :)
    Dzięki za pomoc @robi772
     
  18. Mazyl

    Mazyl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    witam ponownie.
    znów problem :/ konsola otwarta, kabel sata podpięty do napędu i plyty głównej kompa. Napięcie na napęd daje z konsoli.
    włączam konsole, Komputer łapie sie zawiesza, po czym po chwili odzyskuje świadomość :) niestety nie wykrywa napędu.
    Czy ktoś by mógłtak łopatologicznie wytłumaczyć co robie źle?
    wybaczcie, robie to 1 raz i przydałoby się czegoś nauczyć.
     
  19. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Ściągnij program DriverMax i zaaktualizuj sterowniki do Chipsetu.Jeżeli to nie pomoże to w JF daj na DvdKey i pod każdym portem klikaj PhatKey, przy ktorymś porcie powinno załapać napęd.
     
  20. Mazyl

    Mazyl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Onn dzięki. Robiłem wszystko dobrze, poprsotu uzyłem starszej wersji JF i dlatego nie wykrywało.
    Teraz next pytanie.
    Robie jak na tym filmiku:

    z tą różnicą że ja nie posiadam przejściówki. Jaki jest sposób na zczytanie kucza, ponieważ ciągle wyskakuje mi "SlimKey Failed"
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  21. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Rozumiem że masz konsolę SLIM ?

    Chyba jednak potrzebna jest taka przejściówka jednak kiedyś słyszałem o trochę innym sposobie.

    Zasilanie z konsoli,SATA z napędu podłączone do PC.Klikasz slimkey i wyskakuje ci failed.Po tym odłączasz Sata z PC i dajesz do konsoli, po czym otwierasz i zamykasz tackę napędu.Później znowu podpinasz SATA z konsoli do PC i dajesz na slimkey i powinno pójść.Nie próbowałem tego sposobu więc nie jestem pewien czy jest dobry ale spróbować możesz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum