1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bład CRC, wina internetu czy partów ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez yolek, Czerwiec 3, 2012.

  1. yolek

    yolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam mam problem od wczoraj z partami do gier. Ściągnąłem Forze wypaliła się ładnie, działa. Dzisiaj pobrałem Drivera San francisco 5/9 wyskoczyło Błąd CRC przy rozpakowaniu, tak samo teraz przy Dirt 3.part1 wyskakuje błąd CRC. Da radę jakoś to zrobić ? Czy to wina tego że mam radiówkę ? Sprawdzałem programem Jdownloader i Internet Download Manager. Posiadam premium na netload.in Proszę o pomoc.

    Wypakowałem go winrar-em na siłe i opcją 7Zip. Po zestanowaniu abgx360 mam taki wynik: ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting


    To dobrze czy źle ? Mogę wypalać płytkę czy nie będzie działać ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djinsekt

    djinsekt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    158
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Perła City
    Wez to sobie pobierz jeszcze raz. Skoro masz błędy CRC i premium to raczej coś z tymi paczkami jest nie tak. Poszukaj sobie jakiś innych.
     
  4. yolek

    yolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    ale to juz 10 part z rzędu... nie sądze aby to był przypadek gdzieś musi lezeć wina. Po za tym mój internet ściąga 150 kb/s to jednak gra 8 Gb więc dzień sciągania.

    dodam że u mnie part 1,2,3 wykazał błąd a u kumpla ściągnieło i jest wszytsko ok więc co jest tego przyczyna ? I co ze screenem z abgx360 ?
     
  5. djinsekt

    djinsekt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    158
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Perła City
    Słuchaj. Po pierwsze to używaj opcji edytuj. Po drugie to błędey CRC mogę być np spodowodane wadliwie działającym dyskiem twardym. Kolega nie ma szybszego neta. Pomijając to,że kto obecnie ma taką prędkość neta w domu no ale dobra.

    Po trzecie to nie możesz pobrać tego z innego tematu. Nie próbowałeś całości u kolegi ściągnąć i wypakować?!
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1069
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ram memtest zrób

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  7. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Kiedyś miałem taki problem. Wszystkie rary na dysku wywalały błąd CRC. Okazało się, że pamięć ram nie działa jak trzeba. Po wymianie problem zniknął. Następnym razem używaj opcji edytuj.
     
  8. yolek

    yolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Przeskaowałem Memtest-em 4.0a w biosie płytka wypalona.. Przeszło 100 % i zero błędów. Macie jakieś pomyśły ? Odłączyłem jedną kość DDR 2 1GB, więc teraz chodzi tylko jedna 2 GB DDR2 zobacze ściągne jakiegoś parta i spojrzęczy wywala jakieś błędy.
     
  9. yolek

    yolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ciągle błąd CRC ;( Co jest z komputerem ? U kumpla te arty normalnie śmigają.
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1069
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Partycja ntfs?

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  11. yolek

    yolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  12. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    pint-t se zrób jakie masz losty sygnału. jak masz duże torent cie poratuje bo masz uszkodzone party
     
  13. yolek

    yolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Czyli na radiówce nie da rady ? Jak miałem Ps3 ściągałem normalnie około 200 GB z filesonica itp. i nic nie było uszkodzone ;( Dodam że ostatnio miałem kilka razy blue screeny i restarty kompa sie robily.. po wymianie zasilacza ustało to.
     
  14. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    da czemu nie ? sądze , że problem jest w twoim kompie dlatego się rozwają party z dyskiem lub coś koło tego.blue to oznaka ,że coś nie tak z kompem. od kompa zacznij a reszta się sama rozwiąże.
     
  15. yolek

    yolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    A więc prowadź od czego zacząć mam ?
     
  16. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    to jest problem z ramem badz dyskiem, najpierw sprawdz pamiec, u mnie po wymianie pomoglo
     
  17. yolek

    yolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Wiesz co zarówno jak wyjąłem jedną kość 1GB DDR2 ściągnąłem part i jest błąd. włożyłem 1 GB wyciągnąłem 2 GB też błąd. Więc to wina dysku ?
     
  18. djinsekt

    djinsekt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    158
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Perła City
    Przeskanuj dysk pod kątem bad sectorów :)
     
  19. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    to ze wyjmiesz ram to co Ci to da skoro uszkodzone moga byc oba... albo zrob testy pamieci albo zamien na inne
     
  20. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wina może być dysku albo konfiguracji w biosie dysk na sata?
     
  21. yolek

    yolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Tak dysk Sata, w konfiguracji nic nie zmieniałem, podepnę stary dysk 40 GB na ATA i zobaczę czy na nim prawidłowo zapiszę. Może to wina wadliwego dysku :(
     
Wczytywanie...

Poleć forum