1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd DNS xbox live wifi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TheKilzer, Wrzesień 26, 2012.

  1. TheKilzer

    TheKilzer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam. Mam takie połączenie: AP->router TP-LINK W8901g->Xbox (wifi). Podczas łączenia z internetem wyskakuje błąd DNS. Co mam zrobić w takiej sytuacji?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nietoperz002

    nietoperz002 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Prawdopodobnie nie przydziela Ci adresu IP,ale ręki nie dam uciąć.Sprawdź na innym urządzeniu np. na telefonie,połącz się z wifi i wpisz jakiś adres w przeglądarce,jeśli wyskoczy błąd DNS to wina leży po stronie routera/AP,prawdopodobnie nieprawidłowo przydziela adres DNS
     
  4. TheKilzer

    TheKilzer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Na telefonie wszystko działa. Tylko konsola nie chce się połączyć. Próbowałem również ręcznie ustawić adresy DNS, ale to nie pomogło.
     
  5. nietoperz002

    nietoperz002 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A ze stałego łącza dzierga net w konsoli? Może w takim razie wina leży po stronie wifi konsoli?
     
  6. TheKilzer

    TheKilzer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Udało mi się rozwiązać problem. Wystarczyło wyłączyć DHCP w routerze i wszystko już działa.
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum