1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd E 76 aka 1030

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez baranek-be, Luty 16, 2010.

  1. baranek-be

    baranek-be Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bystra k. Żywca
    Witam konsola wywala taki błąd jak w temacie, miał ktoś może styczność z takim błędem i wie jak się z tym uporać.
    dodam że gwarancja niestety odpada :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    E76: Ethernet Error - Couldn't complete ethernet reset: This error is usually cased by the Ethernet port's controller chip, a dead chip may not cause the error but removing the Ethernet controller chip does, it may also be caused by other Ethernet related problems.

    Tu masz jak naprawić:

    Xbox-experts.com - Error code 1 RLOD E76 / 1030
     
  4. baranek-be

    baranek-be Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bystra k. Żywca
    A może ma ktoś jakiś namiar na kogoś kto naprawił by ten błąd?
     
  5. Rooness

    Rooness Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    baranek-be z tego co tutaj czytam to nie jest błąd a uszkodzenie konsoli. Prawdopodobnie zjarał Ci się czip odpowiedzialny za łączenie z internetem (z tego co pisze w opisie błędu tak wynika). Miałeś ostatnio jakieś wyładowania elektryczne u siebie, albo wybiło Ci korki?
     
  6. baranek-be

    baranek-be Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bystra k. Żywca
    No właśnie nie było żadnego wyładowania elektrycznego. Domyślam się że się ten chip mógł spalić i właśnie dla tego szukam kogoś kto zna, spotkał się lub ma namiar na jakiegoś dobrego elektronika który zajmuje się takimi naprawami konsol.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    tu wystarczy zwykly elektronik, nawet taki w serwisie z komorkami. nalezy wymienic chip od ethernetu ale musisz miec konsole na dawce.
     
  8. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Najprościej poszukaj samej płyty głównej na allegro
     
  9. baranek-be

    baranek-be Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bystra k. Żywca
    Ingvar no tak może i prościej ale napewno nie taniej. A w okolicy niestety nie znalazł się chętny na taki zabieg.
     
  10. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Od czego nie taniej ? Kupno samej płyty z RRoD to koszt kilkunastu zł a za pół litra wylutuje i wlutuje Ci to znajomy elektronik. Naprawa w serwisie uczyni Cię pewnie dużo drożej (spokojnie ponad 100 zł)
     
Wczytywanie...

Poleć forum