1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd e64 po flashu LT 3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Viperdiesel, Luty 26, 2012.

  1. Viperdiesel

    Viperdiesel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Znalazłem kilka tematów traktujących o moim problemie, jednak nie udało mi się znaleźć wątku całkowicie pokrywającego się z moim problemem.
    Nakreślę sytuację... Konsola xbox360 phat jasper, mój napęd to Lite-on v1. Miałem przeróbkę LT 2.0 po czym zaktualizowałem dash do wersji 14699 po to by zrobić flasha na LT 3.0. Tak też uczyniłem. Cały proces przebiegł bez problemów. Przerabiałem wg. tutoriala z forum http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btutorial%5D-flash-liteon-ixtreme-1-91-jungleflasher-najlepszy-artykul-edycja-2-a-98709.html.
    Po czym podłączyłem konsolę do tv i mojemu obliczu ukazał się piękny napis z błędem e64... Jak wiadomo błąd ten może oznaczać problem z napędem dvd.
    Szukałem w wielu miejscach w sieci co mógłbym zrobić z tym fantem, ale niestety nic nie okazało się skuteczne.
    Próbowałem podmieniać kable Sata + zasilający z innej konsoli - bez skutku.
    Próbowałem podłączyć ponownie napęd do dwóch kompów, niestety na żadnym z nich mi go nie wykrywa co jest bardzo niepokojące.

    Czy ktoś miałby jakiś pomysł na rozwiązanie mojego problemu?

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  4. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak kolega wyżej źle wygrane fw.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  5. Viperdiesel

    Viperdiesel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tyle to i ja zdążyłem wywnioskować... A może jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?
     
  6. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Spróbować jeszcze raz?


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Wgrać Firmware pod twój napęd. Spróbuj jeszcze raz i powinno chodzić.
     
  8. Viperdiesel

    Viperdiesel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A przeczytaliście mój cały opis problemu?! Nie mogę wykryć napędu w kompie.
     
  9. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Klikasz liteon erase, odpinasz i podpinasz zasilanie napedu, potem jedziesz jak w tutkach.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12098
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Pmt do mpx wykryje kość. Lib na slepo erase liteon

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  12. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    W JF wybierasz port, na którym przerabiałeś. Program go nie wykryje, jednak kontynuuj na ślepo. Po ponownym flashu powinno wszystko działać .
     
  13. maydayxxx

    maydayxxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    odswiezam temat mam status 80 nie chce mi wejsc na 72 ani nie wykrywa napedu lite on co robic ?
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12098
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dosflash lub badflash w poradniku jf

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  15. maydayxxx

    maydayxxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dosflash nie wykrywa chyba ze cos zle robie
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12098
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Daj najlepiej to komus, kto ma pojęcie o tym.
     
  17. maydayxxx

    maydayxxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    pare liteonow juz przerobilem nie mialem problemow ale po raz pierwszy mialem zwis PC i wyczyscilo prawdopodobnie FW dlatego mam E 64


    W razie w jakie koszta wtedy by mnie wyniosły ? i drugie pytanie czy moge kupic uzywanego liteona i jego wtedy przerobic ?
     
  18. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie wiadomo jakie poniesiesz koszty bo nie wiadomo kogo wybierzesz :)

    A co do liteona - jeśli masz klucz ze starego napędu to owszem, możesz wtedy podmienić napędy przerabiając ten drugi :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum