1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd e64 po niedokończonym flashu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tomekkkk, Październik 5, 2011.

  1. tomekkkk

    tomekkkk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podczas flasha xboxa ( lt+ 2.0 ) był spadek mocy u mnie na ulucy. Flash się nie powiódł a na dodatek mam teraz bład E64 i JF nie widzi napędu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. szukaj1

    szukaj1 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    218
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Bo teraz masz napęd bez softu dlatego konsola pokazuje ci E 64.
    W takiej sytuacji naciśnij 'INTRO / DEVICE ID' i podobnie jak wcześniej, odłącza i podłącz zasilanie do napędu. Twój napęd zostanie wprowadzony w Vendor Mode.
    a następnie wgrywasz flasha
     
  4. tomekkkk

    tomekkkk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tylko pc nie widzi napędu w jungle flasher więc nie wiem jak to zrobić??
     
  5. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    E64: DVD Drive Error.... Błąd napędu DVD - występuje gdy firmware jest uszkodzony, błędny lub brak kości z fw
    Dodam, że nikt Ci nie powie, czy błąd będzie występował, jak masz gwarancję - oddasz i Ci naprawią, jak nie masz ... na allegro naprawa tego błędu wyceniana jest na 40 zł.
     
  6. szukaj1

    szukaj1 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    218
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    pc nie widzi napędu bo niema softu w napędzie.
    W takiej sytuacji naciśnij 'INTRO / DEVICE ID' i podobnie jak wcześniej, odłącza i podłącz zasilanie do napędu. Twój napęd zostanie wprowadzony w Vendor Mode.
    a następnie wgrywasz flasha
     
  7. tomekkkk

    tomekkkk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A mogę to bez klucza zrobić? Klucz mam tylko że nic nie mogę z nim zrobić.
     
  8. szukaj1

    szukaj1 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    218
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    [​IMG]
    a następnie wszystko robisz normalnie tylko nie klikasz Lite-On Erase tylko klikasz INTRO / DEVICE ID
     
  9. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Nie lepiej w dosflashu?
     
  10. szukaj1

    szukaj1 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    218
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    dosflasha nigdy nie używałem a miałem ten sam problem co kolega i go rozwiązałem w ten sposób co napisałem
     
  11. tomekkkk

    tomekkkk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Szukaj1 podejrzewam że wiesz więcej niż ja na ten temat. Jak pliku bin. klucza nie mam. Gdzieś się zagubił. Flashowałem moją konsolę już dwa razy i klucz wpisywałem manualnie w MANUAL SPOOFING. Nie używałem tabeli SOURCE tylko TARGET. Zawsze było wszystko ok. Problem w tym że widziałem napęd a co za tym szło, mogłem wpisać klucz. Teraz napędu nie widzę i nie wiem który port w zakładce DVDKey32 wybrać.
    Jak robię to w ciemno to mam tak:


    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    JungleFlasher 0.1.87 Beta (277)
    Session Started Wed Oct 05 20:43:58 2011

    This is a 32 bit process running on 2 x 32 bit CPUs
    portio32.sys Driver Installed
    portio32.sys Driver Started, thanks Schtrom !
    Found 6 I/O Ports.
    Found 1 Com Ports.
    Found 6 windows drives A: C: D: E: F: H:
    Found 1 CD/DVD drives F:

    Loading firmware file H:\x\JungleFlasher v0.1.87 Beta (277)\firmware\74850Cv2.BIN
    MD5 hash: b54a02360f9a595936f1652dbbe9b992
    Drive key @ n/a 77777777777777777777777777777777
    Firmware Osig: [PLDS DG-16D2S 7485]
    Firmware is: Stock
    DVD Key copied to target
    Inquiry string copied to Target
    Identify string copied to Target


    Następnie myszą klikam Verify key i mam to:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    JungleFlasher 0.1.87 Beta (277)
    Session Started Wed Oct 05 20:43:58 2011

    This is a 32 bit process running on 2 x 32 bit CPUs
    portio32.sys Driver Installed
    portio32.sys Driver Started, thanks Schtrom !
    Found 6 I/O Ports.
    Found 1 Com Ports.
    Found 6 windows drives A: C: D: E: F: H:
    Found 1 CD/DVD drives F:

    Loading firmware file H:\x\JungleFlasher v0.1.87 Beta (277)\firmware\74850Cv2.BIN
    MD5 hash: b54a02360f9a595936f1652dbbe9b992
    Drive key @ n/a 77777777777777777777777777777777
    Firmware Osig: [PLDS DG-16D2S 7485]
    Firmware is: Stock
    DVD Key copied to target
    Inquiry string copied to Target
    Identify string copied to Target
    No drive present on port 0xFF00


    Nie weryfikuje mi klucza więc nic nie mogę zrobić.
     
  12. BROLY

    BROLY XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    261
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Białaczów
    nie wiem moge sie mylic ale jak nie masz klucza napedu konsola nadaje sie na podsawke pod kwiatek. Jak sie myle to mnie poprawcie
     
  13. szukaj1

    szukaj1 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    218
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    ale on pisze że ma tylko coś nie może go wpisać
     
  14. tomekkkk

    tomekkkk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsolę Flashowałem już dwa razy i jak wspominałem klucz wpisywałem manualnie. Ostatni flash robiłem kilka tygodni temu LT+1.9 wszystko grało do dziś. Przertwa w dostawie prądu podczas flasha i tyle. Błąd E64 dlatego proszę o pomoc.
     
  15. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Lepiej w dosflashu a nie na slepo sie bawic 20s roboty
     
  16. tomekkkk

    tomekkkk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na ten temat nie mam wiele do powiedzenia. Jest jakaś krótka droga by to wytłumaczyć TigraTeam?
     
  17. tomekkkk

    tomekkkk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napisałem ale chybA jesteś niedostępny :(
     
  18. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Na razie nie rób nic z kluczem!!!

    Wejdź w zakladkę DVDKey i kliknij INTRO!!!

    Jak to zadziała, to będziesz w tym samym punkcie jakbyś zrobił LiteON Erase.
     
  19. tomekkkk

    tomekkkk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Ale mam załadować oryginalny firmware czy LT20? Czy nie robić nic, włączyć JF przejść do DVDKey i kliknąć Intro?
     
  20. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A jaki masz dash?

    CFW możesz przygotować kiedy ci pasuje, najważniejsze to wejść w vendor mode.
     
  21. tomekkkk

    tomekkkk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wszystkim za pomoc. Jakoś to ogarnąłem, nie pytajcie jak bo sam nie jestem pewien... Tak czy inaczej 2.0 już hula GOW 3 również. Jeszcze raz dzięki.
     
Wczytywanie...

Poleć forum