1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bład E64 Pomocy!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Michcio200, Styczeń 31, 2010.

  1. Michcio200

    Michcio200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.Mam problem z Błędem E64. Wyskoczył on po Flashu konsoli. Czytałem ze to jest wina Złego Frimware.I tu moje pytanie jak go naprawić?Dodam że jak przerabiałem Niechcący na odwrót podłączyłem zasilanie napędu ,ale nie zauważyłem żeby jakaś ścieżka na płycie napędu byłą spalona.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    musi cos byc z napedem. Liteo? konsola bez napedu wlacza sie normalnie? Wyczysc naped i wgraj na nowo fw.
     
  4. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    po 1... jakim cudem podlaczylec na odwrot zasilanie skoro wtyczka ma takie specyficzne wypustki a gniazdo wciecia i jedno z drugim jest spasowane tak zeby na odwot nie dalo sie podlaczyc...

    a po 2... jesli tak podlaczyles to faktycznie masz problem bo nie musi byc cos upalone widoczne golym okiem

    uszkodzenia elementow eletronicznych moga byc nie zauwazalne, mogles uwalic glowny uklad w napedzie albo na plycie xboxa

    sproboj podlaczyc inny naped i zobaczyc czy bedzie ten sam blad innej metody nie ma,

    PAMIETAJCIE TO SA DELIKATNE URZADZENIA A WSZCZEGOLNOSCI UKLADY SMD ZNAJDUJACE SIE W CZESCI ELEKTRONICZNEJ NAPEDU JAK I CALA PLYTA GLOWNA DOTYKAJAC REKOMA BEZ UZIEMIENIA NARAZACIE NA MIKRO USZKODZENIA SPRZETU ELEKTRONICZNEGO

    WIKIPEDIA "ESD" urzadzenia podatne na wyladowania elektrostatyczne
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    "stary" nie przesadzaj :D

    @Michcio200 jeżeli jakimś cudem udało ci się wcisnąć wtyczkę odwrotnie to mogłeś uszkodzić napęd ,ponieważ podałeś niewłaściwe napięcia !!!
     
  6. Michcio200

    Michcio200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie tyle może co włożyłem a trochę przycisnąłem ,bo zobaczyłem że do góry nogami był napęd włożony.Xbox bez napędu działa.A gdy chcem flashowac od nowa jungeflasher nei wykrywa napędu.
     
  7. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    No to uszkodziłeś napęd, przynajmniej na to wygląda.
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    sprawdz czy dosflash go widzi.
     
  9. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    nie bede sie przechwala ale wiem co to jest elektronika bo sam jestem elektronikiem wiec wiem o czym mowie:)
     
  10. Michcio200

    Michcio200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W dosflasher tez go nie widzi.Czyli mam zj**** napęd Szkoda.Dzięki za pomoc
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    zrob mostek na rezystorze r207, tzn polacz jego konce kabelkiem i zobacz czy naped wstanie.
     
  12. Michcio200

    Michcio200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W dosfalshie.Wykrywa napęd tylko ze niezidentyfikowany.Więc robię tak jak jest w instrukcji wszystko ok tylko ze jak przychodzi to wpisywania tego lite.cfw.bin naciskam enter pokazuje się napis Erasing i dalej nie idzie.
     
  13. Michcio200

    Michcio200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pomoże ktoś czy już nie da się nic zrobić?
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    sformatuj pena albo uzyj innego.
     
  15. Michcio200

    Michcio200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli to wina pena a wszystko z napędem jest w porządku? i czy mogę użyć mp 3????
     
  16. Michcio200

    Michcio200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety mój komputer nie ma stacji dyskietek.Zostaje tylko pendrive jest jakiś limit ile może mieć pamięci??
     
  17. Biera95

    Biera95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pomocy robiłem właśnie coś- podobnego mi sie stało ... ;/
    zaraz opisze :
    liteona podłączyłem sata do kompa zasilanie do konsoli. Klucz wydobyłem tą metodą z ixtreme bo miałem już wgrane 1.51 wydobyłem przerobiłem dałem erase i po tym przestało widzieć konsole wiec zrestartowałem kompa i dalej ni widziało napędu ... no to skręciłem konsole i( nie wiem!) czy nie dałem zasilania na odwrót do napędu. Patrze na telewizor e64 ;/....WTF.... No to wziołem do kompa i próbowałem dosflashem wgrać jakoś ten przerobiony klucz. Nie udało mi sie nic odpalić z bootowalnego pendrive'a tylko było jakoś system cośtam. Bardzo proszę o pomoc !!! Dzięki
     
Wczytywanie...

Poleć forum