1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bład E66 po wgraniu LT 3.0

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez popino, Kwiecień 20, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. popino

    popino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    128
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam,mam problem, po wgraniu LT 3.0 do liteon fhat odrazu po wlaczeniu wyskakuje czerwona dioda i blad e66
    Pytanie czy winny za to jest stary dash zainstalowany na konsoli mianowicie 7357 ?????Czy moze gosciu od przerobki cos zje...
    Z informacji jakie znalazlem w necie trzeba by bylo wgrac OFW i tu moje pytanie jakie wgrac A,B,C,E dla litka 74850C
    Dodam ze naped na czipie o oznaczeniu:

    mt1319l
    0838-ansl
    jak528
    03xb2y045700

    Kolejne pytanie czy klucze ktore wydobył podczas przerobki mogły sie uszkodzic i beda złe????
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zły firmware wrzucony :)

    Pomoże Ci wgranie fw takiego jaki masz napęd.
    Nie rozumiem po co dałeś tutaj oznaczenie chipa :)
     
  4. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Firmware zły. LT3.0 bazuje na 0251, który jest raczej niezgodny z wersją dasha w konsoli.
    Wgraj temu litkowi OFW ( z właściwym kluczem ), zaktualizuj dash do 2.0.14719.0 a następnie wgraj LT+3.0.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie aktualizować do 2.0.14719.0 maksymalnie 13604. Zablokuje mozliwosc sprawnego rgh. Ta konsola moze na jtag sie nadaje...

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  6. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Tak jak mówi Akir

    Wgraj Oryginalny Firmware --> Zaktualizuj konsolę do dasha 13604 (na tym dashu wszystkie gry ci pójdą) --> Wgraj LT+3.0
     
  7. popino

    popino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    128
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ok,tylko ze ofw dla tego litka sa 4 rodzaje,tak mi przynajmniej inny koles od przerobek mowil,w zaleznosci od oznaczenia tego czipa na plytce w napedzie trzeba wgrac wlasciwy ofw i dlatego podalem model czipa z napedu
    Ponizej podaje jakie mam OFW do wgrania dla mojego litka,pochodza one z folderu z CFW LT.3.0

    orig-74850C-1a000
    orig-74850C-1b000
    orig-74850C-1c000
    orig-74850C-1e000
     
  8. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    adce wgrywa się w zależności w którym sektorze jest klucz (coś takiego). Przy wyciąganiu ofw z napędu ta informacja jest podana w JF.
    Zawsze możesz spróbować każdy po kolei :)
     
  9. popino

    popino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    128
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    i nic sie nie staniejak zły wgram?
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie, po prostu nie będzie odczytywał płyt/będzie wyskakiwał błąd.
     
  11. popino

    popino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    128
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    gdy wgram zły,to przed wgraniem nastepnego musze ten zły wyciagnac czy moge odrazu wgrywac nastepny????
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    czyścisz FW --> wgrywasz FW --> sprawdzasz, czy działają gry --> czyścisz FW --> wgrywasz FW.
     
  13. popino

    popino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    128
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a mozesz mi jeszce napisac jak wyczyscic ten FM,albo jakis link do poradnika dac?I jeszcze jedno przed pierwsza proba wgrania ofw tez wyczyscic FM
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  15. popino

    popino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    128
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    W tym poradniku jest jak rozpoznac ktora wersje ofw wgrac,ale nie ma nic o kasowaniu fm w napedzie,wiec jak skasowac to co jest w napedzie???Musze kasowac przy pierwszej prubie wgrania OFW
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak, rób wszystko zgodnie z tutorialem. Czyszczenie napędu, to opcja Liteon Erase.
     
  17. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    jak dajesz write do napędu to pierwszą czynnością jest kasowanie. Przy liteon d2s kasowanie jest potrzebne żeby wejść w vendor. jest do tego opcja liteon erase
     
  18. popino

    popino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    128
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Konsole zrobilem,dziekuje wszystkim za pomoc.Temat do zamkniecia
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum