1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd E66 przy wgrywaniu dasha. Prośba o pomoc.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TxC, Listopad 7, 2012.

  1. TxC

    TxC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mam taki problem z moją konsolą. Otóż jakiś ponad rok temu zakupiłem używkę z 2006 roku. Wszystko, fajnie, działa, śmiga… Pod koniec tamtego roku oddałem do przeróbki zdaje się na lt 3.0. Ok, weszło. Po jakimś czasie chciałem wgrać nowego dasha, ale się nie dało, wywalało jakiś błąd, nie pamiętam już jaki, ale chyba e66(co jest głównym problemem, ale o tym za chwilę). Jakoś w tym samym czasie kupiłem sobie xkey’a i oddałem od razu do zrobienia. Po zamontowaniu xkey’a nie mogłem wgrać nadal nowego dasha (e66). Oddałem znowu. Kilka dni główkowania Pana serwismana, nie wie o co chodzi. Zapewnia, że napęd jest ok, nie był wymieniany, podmieniany itp (Samsung tsh-943) Po kilku dniach zrobił. Mówił coś chyba o jakiejś pamięci, ale nie znam się zbytnio o co chodziło. Zawinałem konsolę pograłem jakiś czas i konsola leżała od jakiegoś stycznia do dziś nieużywana. Wypadłem trochę z obiegu z niusami, dashami, haczykami od M$ itp. Chciałem wrzucić nowego dasha i pograć w coś nowego, ale niestety dalej wywala błąd E66. Mam więc pytanie do mądrych głów. Co może być przyczyną i ewentualnie jakie rozwiązania tego problemu? Dodam, że serwisant mówił, że napęd jest w porządku, nie był wymieniany itp. Nie chcę już oddawać konsoli do tej samej osoby, bo uważam, że… nie ma to sensu, mało odpowiedzialna osoba, w ciągłym chaosie. Aktualnie mam wgrany dash: 13604. Może na forum znajdę jakiegoś serwismana, który w rozsądnej cenie rozwiąże mój problem z aktualizacjami raz na zawsze, ewentualnie coś podpowiedzieć/poradzić ;)


    Pozdrawiam.

    PS. Niestety nie mam 20 postow, zeby zalozyc temat w "glownym" dziale, wiec mam nadzieje, ze moj temat nie umrze szybką śmiercią :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Błąd E66 przy wgrywaniu dasha. Prośba o pomoc.

    Pytanie czy niemasz jtag? 13604 to soft po update wiec dziwne, ze wywala ci taki blad. Jedyne co przychodzi do glowy i mozliwe rozwiazanie to sprawdzic firmware napedu. Jesli bedzie ok to, zostaje zrobic rgh lecz rozumiem, ze to konsoa bez hdmi? Podaj date produkcji

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. TxC

    TxC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pisałem, że konsola z 2006. Bez HDMI. Z tego co przekazal mi poprzdni wlasciciel, to plyta glowna wymieniona na Opus'a. Nie mam jtag'a. Mam zamontowanego xkey'a. Serwisant, sprawdal firmare, bawil się nimi, ale mówił, że to nie była przyczyna. Z tego co pamiętam, mówił coś o jakiejś pamięci...

    EDIT: Sprawdzilem gniazdo zasilania i wychodzi na to, że to... najstarszy xenon... Już się pogubiłem, myślałem ze to Opus.
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Ja bym w to nie inwestowal,lepiej sprzedac puki dziala,i kupic jaspera albo slima
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Błąd E66 przy wgrywaniu dasha. Prośba o pomoc.

    Zgadzam sie z toba w 100%

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  7. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Próbowałeś aktualizować dasha z pendriva na "włączonym" lub "wyłączonym" xkey'u ?
     
  8. TxC

    TxC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, próbowałem.

    Panowie, no, ale ile mógłbym wziąć za tą konsolę nawet razem z xkeyem (ten z pierwszej produkcji, z microusb). Dodam, że konsola jest raczej rozebrana, a obudowa nie jest w najlepszym stanie, bez dysku ;)

    Ktoś z forum zaoferował mi już pomoc, myślę, że całkiem przyzwoita oferta. Zbyt wiele nie gram, ale jestem świadomy tego, że ta konsola ma już swoje lata i może paść, chociaż swoje już przeszła i o dziwo śmiga.
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    200zl max
     
  10. TxC

    TxC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Za 200zl(bez xkeya) to bym puscil. ale nie wiem czy będę miał ochotę szukać chętnego. Tak jak mówiłem, konsola jest rozebrana, a jej obudowa nie jest w najlepszym stanie(brakuje kilku srubek itp, itd) :) Pierwszy lepszy potencjalny nabywca xboxa raczej by się nią nie zainteresował. Co innego osoby "ogarnięte" w temacie konsol.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Błąd E66 przy wgrywaniu dasha. Prośba o pomoc.

    Ogarnietą osoba nie schylila by sie po nia,nawet jakby na ulicy leżała hehe. Nie,ma co ukrywać to stary zlom:p warty tyle co nic.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  12. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Odp: Błąd E66 przy wgrywaniu dasha. Prośba o pomoc.

    Do tego zdekompletowany.

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum