1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd E68 - dysk

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Stalowka1938, Grudzień 5, 2010.

  1. Stalowka1938

    Stalowka1938 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Kupiłem na allegro dysk 120 gb z elite, nie mogłem go sprawdzić ponieważ xboxa nie miałem 2 tyg. Gdy przyszedł Mi dysk sprawdziłem go u kolegi i niby dział ale kiedy przyszedł Mi mój xbox niestety nie, gdy go wpiąłem wyskoczył błąd E68. Allegrowiczowi wystawiłem po kupnie pozytyw i Pytanie jest takie czy mogę się ubiegać o zwrot pieniędzy?, albo może ten dysk naprawić jakoś ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Skoro dysk działał u kolegi, to znaczy że został poprawnie zmodyfikowany do pracy z xboxem. Sprawdź może taśmę, może jest źle wpięta albo przetarta..
     
  4. CasperPL

    CasperPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Babimost
  5. Stalowka1938

    Stalowka1938 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest to oryginalny dysk z plombami, mam go rozkręcić ?
     
  6. Stalowka1938

    Stalowka1938 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co on właściwie pokazał dysk wyją i mu konsola działa, tak to mi też działa... . Chodzi mi o to żeby konsola działała z dyskiem ( dysk jest wadliwy)
     
  7. Stalowka1938

    Stalowka1938 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A więc jakie podjąć kroki?
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    sprzezonym powietrzem przeczyscic wtyk dysku i gniazdo w konsoli. jesli dysk dziala u kolegi to wina po stronie twojej konsoli.
     
  9. Stalowka1938

    Stalowka1938 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie przypominałem sobie że mi dysk spadł tydzień po przesyłce spadł na dywan z biurka około 70 cm wysokości niby nic się nie stało nie pękło nic w środku nie lata.. ale może być to tego wina ? że np styk się odczepił. wygląda na to że będe musiał rozkręcić dysk
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    odesli do kolesia w ramach gwarancji a nie baw sie w rozkrecanie.
     
  11. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Pewnie zworka. Miałem tak po czasie, nie wiem od czego to zależy.

    Kupujesz zworkę, lub worek zworek i wciskasz ją w 2 pierwsze piny od lewej.
    Funkcja nazywa się reduce power spinup, chodzi o mniejszy pobór energii podczas rozruchu.
     
  12. hamerpl

    hamerpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Też miałem ten błąd masz albo wejście u Siebie wygięte, pogięte połączone piny albo w dysku. Weż jakaś latarkę ew patyczek do uszu i postaraj się sprawdzić, albo jakiś syf tam jest.
    Ja dostałem e68 jak dysk był wpięty bez obudowy poruszałem nim i konsolą.

    Więc nie ma co się ****, na spokój wszystko na spokój.
     
  13. Stalowka1938

    Stalowka1938 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Jestem na finiszu dysk nie chciał działać bo prawdopodobnie ma konsola zrobionego JTAGa - konsole sprzedałem bez dysku i kupiłem Jaspera i sprawdziłem ten dysk i działa, a wcześniejszy urzytkownik mój brat pisał Mi że chyba miała robionego JTAGa jeśli tak, to jest to możliwe że przez tego JTAGa oryginalny dysk microsoftu nie chciał działać ? Jeśli tak to jak się upewnić że JTAG działa jak podpiąć dysk od PC i można by było też zrobić tak żeby dysk oryginalny chodził ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum