1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd e68 xbox360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kac.soc.01, Wrzesień 24, 2014.

  1. kac.soc.01

    kac.soc.01 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siemanko.
    Wyskoczył mi błąd e68. Czytałem na stronie Microsoftu na ten temat i mam do Was pytanko:
    czy zakup nowego (lub używanego ale sprawnego) dysku twardego rozwiąże problem?

    Podobno jest to błąd dysku twardego, ale związany z zasilaniem, dlatego pytam Was.

    Pozdro ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odlacz dysk i zobacz czy działa. Jeśli tak to winny dysk.
     
  4. kac.soc.01

    kac.soc.01 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolego, oczywiście robię to za każdym razem żeby w coś pograć i wtedy xbox działa.
    Zapytałem czy wymiana dysku rozwiąże problem.
    Także czytaj temat, a potem udzielaj porad ;)
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    U mnue masz dyski oryginaly 500gb
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A gdzie napisałeś ze dysk wyciągasz i działa? Jakby bez dysku dalej był e68 to wskazywaloby na uszkodzony Southbridge. Także naucz się opisywać problem i co zrobiłeś żeby uzyskać konstruktywne rady ;-)
     
  7. kac.soc.01

    kac.soc.01 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dexter, obawiam się, że nadal masz problem z odpowiedzią na moje pytanie.
    Jeśli nie umiesz udzielić odpowiedzi to sobie daruj, a jeżeli potrafisz to krótko odpowiedz czy nowy dysk naprawi problem.
    Życzę powodzenia w odpowiedzeniu na moje pytanie i z góry dziękuję :)
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jeśli tobie cos sie nie podoba, to wyjdź i nie pisz. Dostajesz darmowe porady, twoj opis z pierwszego postu... Tak ciężko z Tobą ze nie widzisz ze bez hdd dziala poorawnie?.
     
  9. kac.soc.01

    kac.soc.01 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie podoba mi się tylko bezpodstawne najeżdżanie i niekompetentne odpowiedzi.

    Skoro masz problem z nieodpłatnością porad to podawaj pod każdym swoim postem numer konta. A nóż ktoś Ci przeleje stówę na nową grę.
    Chyba to normalne, że porady na forum są bezpłatne.

    Mimo wszystko dzięki za poradę. Trochę więcej pokory życzę ;)
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Chcesz pomoc to bądź miły. Nie najezdzaj na potencjalnych ludzi ktorzy maja wiedzę której tobie brak. To nie my potrzebujemy pomocy tylko ty.
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Tak - pomoże jeśli jest uszkodzony dysk

    Nie - nie pomoże jeśli uszkodzone jest złącze dysku lub Southbridge
     
  12. kac.soc.01

    kac.soc.01 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dexter, dzięki za odpowiedź :)

    Chcę jeszcze upewnić się: skoro po odłączeniu dysku wszystko śmiga jak należy, a po jego podłączeniu pojawia się błąd, to rozwiązaniem problemu będzie zakup nowego dysku, prawda?

    Wiem, że to pytanie nie świadczy najlepiej o mojej znajomości sprzętu i problemu, ale w końcu jestem świeżakiem, a nie jestem ekspertem. :p
     
  13. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sprawdz dysk na pc na obecność bad sektorów czy działa wogule, jak nie działa to dysk. Nikt ci nie jest wstanie powiedzieć czy ci padł dysk czy złącze, jak masz inny to sprawdz go na konsoli.
     
Wczytywanie...

Poleć forum