1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

bład E73 RATUNKU

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez nostro, Czerwiec 21, 2010.

  1. nostro

    nostro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!

    Kupiłem wymarzoną konsolke no i dopadła ją jedna czerwona dioda, błąd e73...

    Nie wiem co zrobić, znam się na elektronice i nie chcę oddawać jej do serwisu...

    Z resztą do serwisu mam daleko :p

    Jak to naprawić??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
  4. nostro

    nostro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie jets na gwarancji, jest to model z konca 2007r. z hdmi, z reszta juz ja rozbierałem...
     
  5. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Jeżeli nie znasz się na naprawie X'klocka to tylko chyba zostaje serwis albo poszukaj domowej metody naprawy
     
  6. nostro

    nostro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jedynie znam możliwosc wygrzania konsoli, która w wielu przypadkach działała, lecz nawet jak chciałem doprowadzić do rroda i ja grzałem nic się nie zmieniło... ciąglę e73, ponadto wymieniłem paste pod gpu i cpu i wszystko przeczysciłem..
     
  7. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Hmm słyszałem że "wygrzewanie" bardziej szkodzi jak pomaga, więc nie bawił bym się tak
     
  8. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jedna czerwona dioda oznacza, że padł ci port Ethernet albo błąd systemu. Do serwisu.
     
  9. nostro

    nostro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pewnie chodzi o ten mały chip ICS który jest obok gniazda, myślałem że to bedzie ostatecznosć jak on wywali, ale chyba tak się stało, bo gniazdo jest sprawne, luty wszystkie są idealne...
    Co do wygrzewania, wiem że to jest niebezpieczne, ale nie miałem nic do stracenia, daltego chciałem z e73 zrobić rrod, albo naprawić, lecz po porządnym nagrzaniu nic sie nei zmieniło, i chłodzenie wzorowo pracuje
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    E73 to problem z sieciówką ,tak ten chip jest do wymiany
    kup jakąś uszkodzoną płytę z rod-em i przelutuj go do twojej
     
  11. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Też tak pisałem. Na pewno to gniazdo sieciowe. Serwis ci pozostał.
     
  12. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Rocznik 07? Szczerze to bym nie inwestował w Niego.
     
  13. baranek-be

    baranek-be Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bystra k. Żywca
    Ja również podpisuję się pod tym że to problem z sieciówką, miałem identyczny problem ale tak jak mówił wcześniej Qazimodo przelutowanie tego chipa pomogło ;)
     
  14. nostro

    nostro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a może być tak że się nóżki odlutowały albo coś w tym rodzaju, chcę go przelutować sam, ale nie mam drugiego ICSa, poprawka starego może pomóc???
     
  15. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    chodzi o WYMIANĘ układu ,przelutowanie nic nie da .
     
Wczytywanie...

Poleć forum