1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd E74 co to jest

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez osia86, Styczeń 2, 2014.

  1. osia86

    osia86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam tak jak w temacie nieraz jak restartuje konsole to wyskakuje błąd E74 i miga jedna czerwona dioda jak by dioda od pada nr 4 na czerwono.Konsola przerobiona na rgh i lt 3,0 proszę o wyjaśnienie. Z góry dziękuję za odpowiedz.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Pewnie Falcon wyprodukowany przed 07.2008. Zazwyczaj zimne luty pod GPU.
     
  4. osia86

    osia86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Yyyyy do naprawy i za ile ??
     
  5. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Podaj datę produkcji konsoli, widoczna na nalepce koło interfejsów.
     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
  7. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    E74- Szyna HISO nie możliwa do skalibrowania.

    Jest to "super szybka" szyna w GPU łącząca rdzeń z edramem.

    Na polski- uszkodzona struktura GPU. Ewentualny rebaling może połączyć elementy w strukturze ale nie przez wymiane kulek a przez wysokie temperatury panujące na układzie. Z reguły jest to rozwiązanie tymczasowe przy E74. Jedyna słuszna opcja to wymiana GPU. Ok 200zł.
     
  8. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Najlepiej ją na części sprzedać, naprawy tego to worek bez dna. Rrod wróci szybciej niż się spodziewasz.
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Ooooooooo i tu wypowiedz kolegi Ununhexium mi się bardzo podoba. Jak słysze Reballing reballing to mnie czasem szlak trafia. Szczególnie na fatach i kiedy jest błąd E74. Ewidentnie układ do wymiany jak ma to pochodzić. Reballing to Chwilowy zabieg
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Powiedzmy sobie szczerze kt9 chce mi3c pewn9sc kupi nowa konsole. Wymiana ukladu nie daje pewnosci. Na rynku sa dostepne chinskie czyli te co nie przeszly pozytywnie kj, lub pochodza z uszkodzonych konsol.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    W sumie Akir też ma racje. Zajmuje się sam na codzień Naprawą lapków BGA, kiedyś sam grzebałem grubasy xboxy i wymieniałem układy GPU, każdy wrócił w niecałe 3 mies, mimo że układ inny, prawda taka że na rynku nie ma nowych układów do konsol Xbox i nigdy nie było, są to tak zwane spływy z nowych konsol z jakąś wadą lub jakieś ezgemplarze co nie przeszły testów, i powiem szczerze ze układy musiały być trefne bo w lapkach nie mam zwrotów .

    No i tak szczerze to najlepiej ją sprzedaj jako uwaloną i kup Slima
     
  12. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Grafiki X810480 001-003 to loteria, ale są też nowsze układy do < Jasper (nie pamiętam oznaczeń a nie mam ich na tym PC zapisanych) i te sprawowały się bardzo dobrze. Ale jak wyżej, lapki pewniejsze :)
     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
  14. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Zgadza się, to też napisałem w swoim poście (mniejsze niż jasper) tylko anty haxorskie zabezpieczenia mnie chyba ocenzurowały :)
     
  15. osia86

    osia86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsole zakupiłem jako używaną i teraz nie wiem czy ta usterka była już wcześniej czy wynikła ona u mnie w czasie użytkowania konsole mam ok 2 tyg. Ale jeżeli już dana usterka jest jak długi żywot pozostał konsoli.Zauważyłem że dany błąd wyskakuje tylko wtedy jeżeli kosnola na gpu i cpu ma ok 68C. i wyłączę ją całkiem i od razu włączę to wtedy błąd jest ale jak ją wyłączę na ok 1 min to już włącza się normalnie. Przy resetowaniu konsoli tylu jak jak wyłącza się gre i ładuje się na nowo frystalle to tego nie ma ani w czasie grania też konsola nie wywala błędu pomimo np na gta 5 użytkowana jest ok 5 h. Może jeśli dołączę dogatkowy wentyl na gpu to wydłużę żywot konsoli albo podajcie swoje propozycję co zrobić by bez naprawy to zrobić by wydłużyć jej żywot.Tak jak napisałem kupiłem ją ok 2 tyg temu i głupio wyżucić ją do śmieci i kupować kolejną a z kolei naprawa za 200 zł minja sie z celem to juz lepiej było kupić nową z rhg 24 m-c gw :( bo koszt nowej z rgh ok 900 zł.
     
  16. Opal86

    Opal86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 26, 2013
    Posty:
    43
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zduńska Wola
    jeśli chcesz się bawić i naprawiać to twoja sprawa, dla mnie gra nie warta świeczki
    sam przez to przechodziłem i mogę zdecydowanie powiedzieć,że nie opłaca się naprawiać Falcon-a
    Wydałem około 150 zł na rebbaling i problem powrócił po 3 dniach
    Sprzedałem na cześći i kupiłem Jaspera, śmiga aż miło :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum