1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd E74 i prośba o pomoc serwisową

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez nicekt, Styczeń 31, 2012.

  1. nicekt

    nicekt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam!
    Kupiłem konsole z takim błędem. Myślałem że błaha usterka ale okazuje się że nie. Przerebalowałem GPU, wymieniłem HANA na inny z innej płyty, roztopiłem kulki pod CPU bo nie mam sita aby przerebalować i dalej jest E74. Co może być powodem w tej sytuacji tego błędu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Gpu jest dobre? W jakim stanie sa kulki?

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  4. nicekt

    nicekt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    GPU przerebalowane na nowe ołowiowe, tak samo hana i wlutowane na nowo. Jak i przed tak i po operacji E74.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Często się zdarza że procek jest walnięty. Robić reball bez nowego procka to głupota:p
     
  6. nicekt

    nicekt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Czyli spróbować CPU wymienić na inny? Mam kilka płyt dawców. Tak jak wyżej napisałem grafa tylko przerebalowana a hana zamieniona z innej płyty. Czyli zostaje tylko procek pod którym tylko rozgrzałem kulki.
     
  7. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Proca nie mozesz zmienic jak nie masz cpukey.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    tylko mi chodzilo o gpu, przy cpu trzeba nand tez skopiować. wladowales kupe pracy oby nie ada szybko.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  9. nicekt

    nicekt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No konsolę kupiłem za 80zł to nie majątek, się zwróci w częściach tylko się uparłem zrobić i tak walczę w wolnej chwili. Co spróbować GPU z innej płyty wlutować? Czy szkoda czasu?
     
  10. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Mozesz z innej plyty ale jak masz falcona to gpu tez musi byc z falcona.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
Wczytywanie...

Poleć forum