1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Blad E74 zielone kwadraciki na TV

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mariocom, Kwiecień 5, 2010.

  1. mariocom

    mariocom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Miasta
    Witam wszystich, moj dziewiczy post :] naczytalem sie tyle mam konsolke w wersji falcon 01 2008 rok 175W. Mam taki problem czasami mam blad E74 a czasem po kilku min wywala mi kwadraciki na tv i tutaj moje pytanie czy to normalne, ze GPU ma wysoka temperature w porownaniu do CPU ? bo po paru chwilach nawet nie grajac GPU jest goracy nie ukrywam bo jest tak goracy, ze ciezko jest go np. dotykac pare chwil. Czy to problem mostku ana/hana czy mozliwe, ze GPU cos wariuje ?bo sa rozne wersje na forum jak i you tubie i sam nie wiem. dodam, ze przy kwadracikach jak docisne [hana] nic sie nie zmienia. Prosilbym o jakas odpowiedz co w tej sprawie bo placic 150 zl za naprawe to chyba mija sie z celem.

    Pozdroo
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mariocom

    mariocom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Miasta
    Rozumiem a czy to nie powroci po pewnym czasie ? Ten box juz byl raz w serwisie w lodzi na 3ROD lo serwisie przykrecili sruby stozkowe .... Jaki koszt naprawy za taka usluge wychodzilby ? i czy to mi nie wroci np. za tydzien, dwa tygodnie ? bo nie wiem czy warto sie bawic w to czy sprzedac.
     
  4. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    mariocom: Jak już raz wrócił masz odpowiedź, zmiana śrub to po prostu xclamp zostałeś pewnie oszukany, jedyne w miarę skuteczne rozwiązanie reflow ale i to nie gwarantuje że problem nie powróci.
     
  5. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    mariocom ty z lodzi jestes ? :D moze jakas wyiana gierkami?:)
     
  6. mariocom

    mariocom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Miasta
    hehe siemka :] no z sieradza dokladnie troszke od lodzi mam. Czyli jedynie reflow moze pomoc ? daja na to gwarancje i jakie koszta panowie i czy warto na iksboks to robic czy szukac innego servisu mysle, czy ktos wykonuje takie uslugi blizej i za ile. A wogole warto robic takie cos ? czy lepiej do zyda ja. A jak wyglada sprawa jaspera ? czy to juz ogolnie bez awaryjne jest ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum