1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

błąd e82

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mrkefas, Styczeń 4, 2011.

  1. mrkefas

    mrkefas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam dziś zakupiłem sobie nowy tv. od 2 tygodni jestem też użytkownikiem xbox360 w wersji slim. Dotąd działa pod starym analogowym tv. Dziś podłączyłem konsolę pod nowy tv, dosłownie 5 min by sprawdzić czy jest obraz, wyłączyłem konsolę by podłączyć jeszcze kablówkę i gdy wszystko działało wróciłem do konsoli w nadziei na jakieś postępy w dragon age. Niestety, konsola przywitała mnie błędem e82. Na przednim panelu konsoli świeci czerwona dioda (zamiast zielonej).

    Próbowałem sprawdzić w czym rzecz.. odłączyłem wszystkie kable od xboxa i podpinałem je po kolei. błąd pojawia się po podłączeniu kabla hdmi, bądź tego którym łączyłem się ze starym tv poprzez port scart (nawet gdy z drugiej strony kabel nie jest podpięty pod odbiornik tv)

    gdzieś, na tym forum wyczytałem że to chyba problem z przegrzewaniem. Niestety było w temacie więcej nabijania i wychwalania ps3 niż konkretnych porad. Możecie mi pomóc? Czy już mam zamawiać kuriera do serwisu;/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    to jest przypuszczalnie problem z dyskiem
    odlacz i podlacz go spowrotem
     
  4. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
  5. mrkefas

    mrkefas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jutro z rana zadzwonię.. może doradzą, jak nie poszukam spinacza do papieru i wyjmę dysk;p

    o ile serwis pomoże cokolwiek w moim problemie oczywiście opiszę na forum, a nóź widelec komuś się przyda;/ pożałował człowiek 400 zł na ps3 to teraz ma;/
     
  6. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    Próbowałeś wyciągnąć dysk i nim poruszać? To wina dysku jest, konsola jest ok niektóre serie produkcyjne tak mają. Od razu podaj datę produkcji konsoli, będziemy mieć na przyszłość, do katalogowania wadliwych dat produkcji ;)
     
  7. mrkefas

    mrkefas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki, spróbuję jednak już jutro:) mam konsole z 4gb dyskiem, bez tego wyjmowanego.. a tu jak instrukcja podaje by dysk wyjąć należy "użyć najlepiej wyprostowanego spinacza do papieru który wkłada się w.. i wtedy wysunie się.. ble ble" dziś mam dość walki, najpierw z tv (okazał się wadliwy kabel hdmi, po zamianie wszystko ok, potem z konsolą) jutro pobudka o 6 do pracy i come back do domu po 19;] jak wrócę do potrząsnę dyskiem..

    oczywiście napiszę czy pomogło i daty produkcji też zamieszczę:)
    będę miał do was jeszcze 1 pytanie dot. divixów.. ale może znajdę gdzieś na forum odpowiedź na nie:) najpierw muszę ożywić puchę..
     
  8. mrkefas

    mrkefas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to tak:) dodzwoniłem się d serwisu.. co do dysku, zapomniałem dodać że mam wersję slim z 4gb dyskiem.. a więc nie tym "wyjmowalnym 250gb". W serwisie stwierdzili bym nie próbował flasha w żaden sposób ruszać. Możliwe że jest to faktycznie dysk, choć nie wyjaśnia to przyczyny zapalania się czerwonej diody dopiero po podłączeniu kabla hdmi (gdy konsola nie ma połączenia z tv dioda jest zielona, diody na padzie także świecą "normalnie". Tak czy siak przyjęli zgłoszenie i mam się umówić z kurierem na odbiór paczki. Jako że konsola ma dokładnie 9dni, była zakupiona w media markcie serwisant stwierdził że czasami markety umożliwiają wymianę wadliwego sprzętu na nowy.. zatem najpierw w pt spróbuję pozbyć się tego egzemplarza;p jeśli nie da rady to cóż, rozstajemy się na m-c:)
     
  9. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    niezle jajca z tymi slimkami to juz nie pierwszy przypadek tu na forum
    no w sklepie moze ci przyjma wiem ze w komputroniku tak jest, a w media markt niewiem
     
  10. mrkefas

    mrkefas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jakieś 2lata temu głośniki wymienili, może i to..
    ogólnie serwisant niezbyt wiedział co może być przyczyną, stwierdził że "miałem pecha najwidoczniej"
    pomyśleć że wybrałem slima bo miał być mniej wadliwy;/
    jakby była możliwość ty chyba byłbym gotów dopłacić do PS3;/

    tak czy siak dzięki za pomoc.. jeśli nie da się zrobić podmianki i serwis odeśle sprzęt opisze co i jak (mam nadzieję że jakiś opis awarii dadzą) by było dla potomnych:)
     
  11. mrkefas

    mrkefas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kompletny brak czasu.. konsola wróciła do mnie naprawiona po 8 dniach od wysyłki, w ramach "przeprosił" otrzymałem srebrną kartę na m-c do xbox live.. jak dotąd błąd sie nie powtórzył..
     
  12. rav3k

    rav3k Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    te slimy to chyba gorsze od 'fatów' :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum