1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd gry (Nie można odczytać płyty)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pejakk, Marzec 11, 2011.

  1. pejakk

    pejakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam,

    Mam pewien problem i nie wiem co jest jego przyczyna, a mianowicie odpalam sobie gry No-JTAG z HDD podpiętego do Xbox'a i wszystko jest dobrze do pewnego momentu w grze, tzn. podejdę do jakieś rzeczy w grze i wywala ciągle ten sam błąd w tym samym miejscu, tj. "Błąd gry, Nie można odczytać płyty. Wyczyść płytę miękką ściereczką. Uruchom ponownie konsolę". A teraz najlepsze... Oczywiście nie mam żadnej płyty w napędzie o.0, grę odpalam bezpośrednio z dysku podpiętego przez USB do konsoli... Odpalałem już kilka gier i było git, lecz od pewnego czasu wyświetla się ten sam błąd. Narazie patrzyłem grę "Alan Wake" i teraz "Dead Space" i oczywiście jest to samo w obu przypadkach... Pogram chwilę, dojdę do pewnego momentu i błąd... Próbowałem już wielokrotnie formatować dysk, czyścić pamięć cache i nic... Jeśli ktoś miał/ma podobny problem to prosiłbym o pomoc. Dzięki.


    Pozdro.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maximus86

    maximus86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    według mnie jest to problem czysto techniczny z dyskiem, musisz spróbować wgrać tę grę na inny dysk i sprawdzić czy będzie wyskakiwał błąd jeśli nie to od razu będzie wiadomo że coś z dyskiem się stało... i wtedy będziesz mógł konkretniej działać...
     
  4. pejakk

    pejakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Właśnie teraz nie mam innego dysku, ani żadnej płyty, więc lipa. Próbowałem też czyścić dysk z kurzu no i jak go wyczyściłem to na chwilę poszło dalej, ale tym razem obraz się zaciął i nie dało się nic zrobić... Dodam też, że z kompa na dysk mogę normalnie pliki kopiować, a z dysku na konsole nie można nic przenieść, skopiować no nic. Wyświetla się błąd "Nie można wykonać czynności", czyli nie mogę tej gry przenieść na dysk konsoli i sprawdzić czy będzie działać... Mógłby ktoś mi powiedzieć co mogło się zepsuć w tym dysku? Dodam, że dość długo grałem bez przerwy to mógł się przegrzać... Może to od tego?
     
  5. isser98

    isser98 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Skarżysko-Kamienna
    Może płyta jest porysowana ? Tak miałem że włączam Xboxa i włączam grę idzie trainer i zacinka i błąd. Sprawdź ;)
     
  6. pejakk

    pejakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czytanie ze zrozumieniem nie boli. Napisałem, że odpalam grę bezpośrednio z dysku, czyli NIE MA PŁYTY W NAPĘDZIE. -.-
     
  7. pejakk

    pejakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pojawił się nowy problem... znalazłem inny dysk tym razem 120GB, stary miał 40GB... No i znowu to samo, tylko teraz przy załączaniu gry... Dodam, że wcześniej było normalnie dopiero od pewnego czasu występuje błąd... Może mi ktoś doradzić co w tej sytuacji mogę zrobić? Czy to coś z konsolą? Może chodzi o napęd...? Jak coś to nie mam przerobionej konsoli i chodzi mi o odpalanie gier NO-JTAG z HDD, a nie z płyty.
     
  8. domanvip

    domanvip Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pisanie ze zrozumieniem również nie boli :
    ale to chyba nie z powodu info: Wyczyść płytę miękką ściereczką :p

    Wracając do tematu: dashboarda nie aktualizowaleś ani nic nie robiles?

    A probowales zagrac bez save czy jest tak samo?
    Raczej to nie od przegrzania
    Dobrze by było jakbyś jakimś cudem sprawdził co się dzieje gry masz gre na płycie...
     
  9. pejakk

    pejakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No właśnie odpaliłem grę z płyty i grałem normalnie i potem odpalam grę z twardego i o dziwo doszedłem dalej niż wcześniej i znowu wyskakuje błąd... Nie było żadnej aktualizacji dashboarda... Dopiero od pewnego czasu tak mam i nie wiem co jest przyczyną, save usuwałem - doszedłem do momentu, w którym wywala błąd i to samo. Może to chodzi o napęd w konsoli? Bo wiem, że z dyskiem na pewno nic nie jest...
     
  10. pejakk

    pejakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Problem rozwiązany kupiłem inny dysk, który nie jest na zasilanie (30GB) i jest wszystko w porządku, prawdopodobnie mam zepsute kable do tamtych dysków. Temat można zamknąć!
     
  11. Bacon6977

    Bacon6977 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2015
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wodzisław
    Witam.
    Mam pewien problem bo gram na xboxie 360 3 miesiace i po tych trzech miesiacach nie wiem co sie stało oto jest.problem
    Tym problem jest gra fifa 15 na xboxa co chwile mi wyskakuje wyczysc dysk miekka scieraczka
    uruchom konsole ponownie nie mowcie mi tak jak na innych forach ze mam pozadanie wyczysc dysk nie wiem co mam zrobic prosze o pomoc
     
Wczytywanie...

Poleć forum