1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd I/O ImgBurn

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez AllinBloo, Luty 17, 2010.

  1. AllinBloo

    AllinBloo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po nagraniu płytki ImgBurn'em podczas weryfikacji gdzieś przy 50% wyskoczył mi ten błąd I/O .

    Nagrywałem grę Left for Dead 2 . Sprawdziłem ją Abgx360 i wszystko było wporządku . Mam 1.6 więc wavepatcher'em spatchowałem ją na wave3 i wziąłem się za nagrywanie . Nagrywarka jaką posiadam to TSSTcorp DVD+- RW TS- T633A . Nagrywałem na płycie Verbatim x8 . Dla pewności wrzuciłem niższą prędkośc x2.4 ale i tak ustawiło na x3 .

    Proszę o jakokolwiek pomoc . Pozdro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    Nagraj jeszcze raz tylko odznacz weryfikacje i powinno dzialac. Ja nagrywalem bez weryfikacji IMGBurne'm i kazda gra chodzi
     
  4. AllinBloo

    AllinBloo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No nie wiem nie przekonuje mnie za bardzo twoja odpowiedź . Może ktoś ma coś jeszcze ?
     
  5. the-man

    the-man Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie napisałeś najważniejszego - gra działa czy nie ?
     
  6. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Przeciez weryfikacja nic nie robi tylko sprawdza czy mozna odczytac cala plyte. jesli blad jest przy 50% to znaczy ze przy przechodzeniu na druga warstwe sie cos sypie.
    Wsadz ta plyte do x i sprawdz czy hula. Potem sie martw.
     
  7. C3giel

    C3giel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    -Chelsea-
    A sprawdzałeś czy gierka działa? :) jeśli tak to nie ma się czym przejmowac...Ja też nigdy nie robię weryfikacji i wszytko hula jak trzeba.

    Pozdro



    edit:

    może masz layerbreak źle ustawiony albo walniety plik .dvd?
     
  8. AllinBloo

    AllinBloo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gra nie działa wyskakuje białe logo i nic więcej . Jakby śmigała to bym nie pisał;)
     
  9. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
  10. AllinBloo

    AllinBloo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. the-man

    the-man Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Przecież pisze, że przerabia na Wave3, możliwe przyczyny:
    błąd płyty - wadliwa sztuka
    błąd przy przerabianiu na Wave3
    błąd przy nagrywaniu

    Nienaruszony obraz przepuść jeszcze raz przez abgx z konfigiem jak na forum, przerób na wave3 i nagraj jeszcze raz.
    Podstawowa zasada przy nagrywaniu, nie obciążać procesora czyli PC w idle plus tylko IMGBURN
     
  12. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    No a kto powiedział że jak spat****esz grę na wave 3 to 1.6 odpali właśnie po to jest activate.iso gdyż 1.6 nie czyta patchowanych gier a jeśli by czytał to by nie robili 1.6 i 1.61 ns więc zastanów się o czym ty piszesz
     
  13. the-man

    the-man Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    i tu się właśnie gruuuubo mylisz :DD
    #1 activate.iso umożliwia odpalenie gier z wave wyższym niż masz iXtreme.
    #2 przerabia się z wave4 na wave3 i odpalasz na IX1.6 bez activate.iso

    GUPOTY PIER@$%&*
     
  14. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    no jak mogę się mylić skoro miałem zwykłe 1.6 i wiem co mówię nawet jak ściągniesz plik z softem z xbins to jest tam notka dotycząca iż przerabianych obrazów nie czyta
     
  15. the-man

    the-man Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Normalnie
    1.masz obraz z wave4 np. Assassins Creed 2
    2.skanujesz abgx, on go poprawia i wychodzi, że jest cacy z SS,wszystko na zielono, miód-malina itd. ale z wave4
    3.taki obraz wrzucasz do 360WavesPatcheri widzi go jako wave4 i tylko w tej aplikacji przerabiasz na wave3
    4.przerobiony nagrywasz i nie wiesz o istnieniu activate.iso :yeye:
    ważne przerobionego na wave3 nie skanujesz ponownie abgx !!
     
  16. AllinBloo

    AllinBloo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i znowu **** tym razem nagrywałem Fife 10 . Obraz posiada wave 3 , sprawdzona abgx'em wszystko w jak najlepszym porządku nagrałem na verbatimka ale po włożeniu do iks'a wyskakuje białe logo. Chyba lepiej przepłacac za oryginałki niż je**ac sie z kopiami
     
  17. the-man

    the-man Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    odpowiedz jasna to -nagrywarka
     
  18. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    A nagrywales na Laptopie czy stacionarnym. Bo ja mam problem przy nagrywaniu na laptopie. Niby wszystko nagra bez bledów itp. ale gra sie nie wlancza. A na Stacionarnym nagram i dzial bez problemu. ja mam nagrywarke Lite-On'a i dobrze sie sprawuje :)
     
  19. AllinBloo

    AllinBloo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no cóż spróbuje jeszcze na innej nagrywarce i zobaczymy jak to będzie
     
Wczytywanie...

Poleć forum