1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd instalacji 2 płyty forza 4 przy ok.50%

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez szczepan997, Kwiecień 25, 2013.

  1. szczepan997

    szczepan997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    182
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    mam probelm nagralem forze 4 dvd 2 ihasem img burn 2,4x tak jak kazda gre weryfikacja przeszla pomyslnie, gre sciagnalem od complex 1 plyta dziala ok a jak wybieram zainstaluj dysk 2 w menu gry to dochodzi do 48% i instalacja zawartosci nieudana. jak to naprawic?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1120
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    a jaką masz konsolę ?? może miejsca nie masz na hdd...
     
  4. szczepan997

    szczepan997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    182
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Xbox 360 Premium LT+3.0 mam miejsce na dysku ponad 7GB

    Edit: teraz ten blad jest na 23%
     
  5. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Forza 4 dvd2

    Winny jest pewnie laser w napędzie. Albo wymiana lasera, albo napęd na taki sam model.

    EDIT: Jeśli chcesz wgrać te samochody to zrób ISO tej DVD2 Forzy 4 przez ImgBurn, wypakuj programem exiso tak jakby na RGH, wypakują się te DLC(i jeszcze jakieś mało ważne pliki, które nie są potrzebna), które trzeba skopiować na dysk X360. Są to 4 pliki z folderu 'Content'. Można to zrobić tak: Podłącz jakiegoś pena(min. 4GB), skonfiguruj pod X360, podłącz do kompa, Otwórz pendrive przez jakiś program do dysków Xbox'a(np. FatXplorer v2.5) i skopiuj te 4 pliki(z folderu Content z wypakowanej gry) do Content->0000000000000000(16zer)->4D530910->00000002->tutaj skopiuj te 4 pliki. Jeśli na pendrive nie masz tych folderów to je stwórz. Oczywiście te foldery muszą być na tej partycji co jest przystosowana do X360(trzeba ją otworzyć właśnie tym programem.

    Drugi sposób to podłączenie dysku Xbox'a do kompa przez SATA lub adapter USB, otworzenie go najlepiej FatXplorer v2.5(jest najlepszy:)) i wgrać tą zawartość.
     
  6. szczepan997

    szczepan997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    182
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    przez pendrive juz probowalem wczesniej ale jakies bledy wyskakiwaly dlatego nagralem na plyte, a przez podlaczenie dysku od x'a do kompa i wrzuceniu tych plikow nie dostane bana bo mam LT?
     
  7. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ja tak robiłem i nie mam żadnego bana. Zresztą dlaczego miałby być ban, jeśli te same pliki znajdowałyby się na dysku po zainstalowaniu z DVD2.

    EDIT: Co to za błędy przy wgrywaniu na pendrive?
     
  8. szczepan997

    szczepan997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    182
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    znaczy bledy wyskakiwaly przy programie Party buffalo xbox 360 przy probie wklejenia do tych wlasnei folderow. a w fatXplorer jak biore open with FatXplorer wybieram content view to nic tam nie ma a powinny byc chyba foldery ktore sa stworzone a jak klikam add content i wybieram ten 1 plik z 4 to wyskakuje bląd : "the content adding process has finished. the following items were not added due to a problem that occurred during the process". i w nawiasie jest lokalizacja tego pliku na moim dysku twardym komputera i potem jest "is denied" i klikam OK i dalej tych plikow nie ma w tym folderze. a jak wezme recovery view to mam te wszystkie foldery ale nie moge wkleic tam tych plików.

    EDIT: a do jakiego folderu na dysku xboxa trzeba to wkleić?
     
Wczytywanie...

Poleć forum