1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd : Możesz połączyć się z usługą Xbox live lecz bieżąca konfiguracja sieciowa ...

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez tobi123, Październik 2, 2012.

  1. tobi123

    tobi123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Yo , gdy testuję połączenie w xboxie wskakuje mi błąd "Możesz połączyć się z usługą Xbox live lecz bieżąca konfiguracja sieciowa może ograniczać zakres dostępnych elementów" . Odblokowałem już porty na routerze i nic . Opcja UPnP w routerze jest włączona .

    Mam internet Play .
    Router : TP Link MR3420 .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Mam to samo porty otwarte niby a wiecznie nie moge sie laczyc z niektorymi graczami, router d-link dir 300
     
  4. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
    Może to pomoże:

    DHCP Enabled

    [​IMG]

    Przekierowane porty

    [​IMG]

    DMZ Enabled

    [​IMG]

    UPnP Enabled

    [​IMG]

    + Wykupione zewnętrzne IP i zero problemów z połączeniem Xbox Live
     
    1 osoba to lubi.
  5. tobi123

    tobi123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Geniusz ! Dzięki !
     
    1 osoba to lubi.
  6. darkness13

    darkness13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Grodzisk Maz.
    ja też to mam i normalnie mi wszystko chodzi tylko ja mam połączenie zmostkowany czyli neta łapie przez odbiornik WiFi a Xboxa mam podłączonego do kompa przez ethernet
     
  7. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Ja bym to podpiął pod jakiś dział,bo to się przydaje a nigdzie tego znaleść nie można.
    Też ostatnio walczyłem z tym problemem,i sam musialem na to wpasć.
     
  8. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Panowie najlepiej ustawiać DMZ na konsolę.
    Portów nie musicie wtedy ruszać.
     
  9. PokerFacowaty

    PokerFacowaty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    408
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Też mam ten komunikat, ale wszystko działa, tylko czasami laguje, ale łączę się zawsze normalnie, więc strzelam że ten błąd często wyskakuje przy słabym połączeniu. (Mam 1MB/s dzielony na 3 kompy i konsolę)
     
Wczytywanie...

Poleć forum