1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd na 49% przy nagrywaniu IHAS-em

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kamil126, Kwiecień 6, 2013.

  1. kamil126

    kamil126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2012
    Posty:
    81
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radomyśl Wielki
    Otóż mam taki problem. Posiadam Ihasa 124B zflashowałem sobie maxburnerem i postanowiłem nagrać 2 gry: Forze z zabezpieczeniem Civ oraz Skyrima od Dog29 . Zrobłiem tak jak w tutku i podczas nagrywania pierwszej płyty (Forzy) wystąpił błąd przy weryfikacji bodajże 49% , gra oczywićcie w połowie instalacji na dysk wywala błąd z miękką ściereczką .Natomiast Skyrima nagrało w 100% , choć nie ustawiłem wtedy weryfikacji , i po wsadzeniu do konsoli gra już wogule się nie włącza pisze że płyta jest nie obsługiwana . Dziwi mnie że przy dwóch płytach wywala 2 różne błędy choć nagrywałem takim samym sposobem . Jak moge temu zaradzić i poprawnie nagrać obie gry ? Z góry dziękuje wszystkim za pomoc .
    Dodam że posiadam LT 3.0
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    przepuscic od nowa obrazy w abgx dla pewnosci bo nigdy nie wiadomo kto pod co zrobil , jesli ihas ustawic eeprom pod dane plyty no i oczywiscie wgrac tez FW pod nie napisz jakie masz media itp
     
  4. kamil126

    kamil126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2012
    Posty:
    81
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radomyśl Wielki
    Obrazy były przepuszczane przez abgx . Płyty mam Verbatim 8x więc z tego co wiem to nie potrzeba FW. a co to jest Eeprom i media płyty z kąd to wziąśc ? A i prędkośc na 2.4 czy 4x
     
  5. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    eeprom musisz ustawic w programie wlacz tylko smart burn predkosc bedzie x4 bo takowy ma oryginalny plik
     
    1 osoba to lubi.
  6. Velthar

    Velthar Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Strzelin
    Miałem identyczny problem tylko ze z ihas d. Pomogło mi ustawienie w tym programie eeprom_utility opcji smart burn, force hyper tuning i online hyper tuning. Teraz śmiga wszystko jak należy
     
    1 osoba to lubi.
  7. kamil126

    kamil126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2012
    Posty:
    81
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radomyśl Wielki
    Dzięki ,jak przyjdą płyty to dam znać czy pomogło

    Edit: Obraz nagrał się i zweryfikował w 100% , ale Shyrim nie działa ,pewnie skopany obraz płyty ,bo to ta spolszczona od Dog29
     
  8. Velthar

    Velthar Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Strzelin
    fajnie że wszystko śmiga :)
     
  9. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Jak masz lt max wgrany na verbatimy to plyty media id mk001 nagrywasz x2.4 bez opc , ml 003 x4 Z opc. A gry skan abgx z ustawieniem autofix level 3 . Jak masz taki blad zle plyty do id lt maxa.
     
Wczytywanie...

Poleć forum