1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd nagrywania XGD3 @ iHAS124

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wojtekbp89, Listopad 15, 2011.

  1. wojtekbp89

    wojtekbp89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Paryż
    Hmm. Zmarnowałem 3 płytki. Pierwszy raz mi się to zdarzyło. Nagrywarkę mam podłączoną pod usb. Jak wywala ostatni błąd, to od razu mam monit z WIN7, że urządzenie może działać szybciej, trzeba podłączyć do HS USB bla bla bla. Może to przez to, że mam 3 USB zajęte? 2 nagrywarki? Po każdym nieudanym nagrywaniu restartowałem lapka i to samo. Udało mi się 2 płytki nagrać. Zmieniłem wolumin nagrywarki na stałe - X. Ktoś coś poradzi ? Szukałem i nic nie znalazłem...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    czekaj ogólnie zawiecha przy 50% przy wypalaniu??
     
  4. wojtekbp89

    wojtekbp89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Paryż
    Różnie. Tą płytę wywaliło mi przy 85 % ? BF na ok 50 %. Z tego co pamiętam...
     
  5. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    aha bo u mnie na płytkach emtec wywalało przy 50% a jakich płyt używasz??
    jakie ustawienia w eepromie??
     
  6. wojtekbp89

    wojtekbp89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Paryż
  7. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    powiem tak dziwne że na verbach takie coś muwisz o tych usb jak nagrałeś te dwie płyty to miałeś je wszystkie zapełnione a i płyty mogą być porysowane po prostu mogłeś trafić na złą partię
    płyta musi być picuś glancuś
    jak nie to poczytaj sobie co u mnie się działo
    pomógł mi crossflash na ihas524 i polecam tak zrobić temat mo
    http://xboxforum.pl/iso-i-jtag-f10/problemy-z-nagraniem-109398.html

    Na tej stronie http://forum.cdrinfo.pl/f15/ihas124-...ml#post1146940 masz napisane jak masz napęd crossflashować.
     
  8. wojtekbp89

    wojtekbp89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Paryż
    Płyty są nowe. Nigdy nie miałem problemów z nagrywaniem na laptopie. Kupiłem liteona do forzy i innych gierek. Jutro spróbuję wszystko wyłączyć w kompie, zostawić tylko 1 usb i nagrać jeszcze raz.
     
  9. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    zrób sobie tak i tak crosflash do 524 bo ta nagrywarka lepiej nagrywa nizeli 124 a jest to 5min roboty instrukcje dałem
     
  10. wojtekbp89

    wojtekbp89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Paryż
  11. wojtekbp89

    wojtekbp89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Paryż
    Dobra. Zrobiłem crossflash do 524. Nagrywam płytkę. Wziąłem z drugiego cake. Zobaczymy co i jak :) Może to wina nowych płyt, zostały ciulowo zrobione, a te co nagrałem brałem z drugiego pudła - mam 2 otworzone :D
     
  12. wojtekbp89

    wojtekbp89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Paryż
    Już wszystko śmiga dobrze. Co zrobiłem?

    - crossflash na 524. Może tylko to było potrzebne;
    - wziąłem płytki z drugiego cake'a- może wina leżała po stronie płyt- jak dojdę do tych" trefnych" to edytuję i opiszę co i jak;
    - mam podłączone 3 urządzenia na usb: dysk zewnętrzny, myszkę i nagrywarkę. Wcześniej próbowałem zrzucić img na hdd lapka, i nagrywać bezpośrednio z niego. Teraz idzie mi z dysku zewnętrznego. Poprzednie gry ( przed zakupem liteona) nagrywałem z dysku zewnętrznego, i nigdy nic nie było;
    - czasami wyskoczy info, że "przekroczono limit czasu semafora" ale to tylko na chwilę, po czym nagrywanie idzie dalej bezproblemowo. Myślę, że nie tylko u mnie tak się dzieje.
     
Wczytywanie...

Poleć forum