1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd NAT - Technicolor tc7200, UPC

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Nikolka737, Luty 20, 2015.

  1. Nikolka737

    Nikolka737 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Grając w GTA Online rozłącza mnie, wyrzuca błąd o sieci. W ustawieniach w testowaniu łącza wyskakuje problem z siecią NAT.

    Ustawione przekazywanie portów http://i.imgur.com/QddgiHv.png - wcześniej było na IP xboxa, ktoś tam polecał na zerówki, ale nadal jest ten sam błąd.
    Konfigurowałam IP xboxa, oczywiście zgodny - nic nie podziałało.
    Włączyłam UPnP (było wyłączone) - również nic.
    Wyłączyłam firewall - również nic.

    Nie mam już sił do tego, po premierze GTA V wszystko było ok. UPC, bądź Rockstar wypuścił aktualizacje i się posypało.

    Ktoś miał taki sam problem i go naprawił? Zastanawiam się nad telefonem do UPC z tym, lecz nie wiem czy wymiana routera coś podziała.
     
    Ostatnia edycja: Luty 20, 2015
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1466
    Polubienia:
    620
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak był teki problem opisywany tutaj na forum
     
  4. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1195
    Polubienia:
    347
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Sprawdź wersję softu

    Wystukane na klawikordzie przy użyciu TapaTalk'a
     
  5. Nikolka737

    Nikolka737 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    na pewno był, bo ten router to przekleństwo. Ale nic nie pomaga, dlatego pisze temat.

    STD6.02.11
     
  6. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1195
    Polubienia:
    347
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Mam tą samą wersje softu i działa bez problemu. Mam włączone UPnP i porty przekierowane na sztywne ip (podobno jedno drugie wyklucza ale działa)
    Dodam że na wcześniejszej wersji softu miałem ten sam problem.
     
  7. Nikolka737

    Nikolka737 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    "i porty przekierowane na sztywne ip" O co chodzi? Że to http://i.imgur.com/QddgiHv.png ?

    http://i.imgur.com/EvSYL63.png Może tutaj coś źle? Włączyłam jedynie UPnP. Już sama nie wiem.

    Wrzuć screenshoty swoich ustawień, może coś mam źle. :)

    PS. Łączę się kablem ethernet.
     
  8. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1195
    Polubienia:
    347
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
  9. Nikolka737

    Nikolka737 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wyłączyłam nawet blokowanie WAN jak masz na screenshocie, ustawiłam http://i.imgur.com/vjkBGEO.png wyłączyłam router na ponad 30 sekund - nadal błąd NAT.

    Nie mam już sił, proszę o dalszą pomoc.
     
  10. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1195
    Polubienia:
    347
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Spróbuj wyłączyć wtedy UPnP. Napewno wszystko się zgadza z przekazywaniem portów? Chodzi o ip w konsoli wpisane wszystko poprawnie tj. Ip, maska, brama?

    Wystukane na klawikordzie przy użyciu TapaTalk'a
     
  11. Nikolka737

    Nikolka737 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie rozumiem.

    Adres IP: 192.168.0.10
    Maska podsieci: 255.255.252.0
    Brama: 192.168.0.1

    Ustawienia DNS
    Podstawowy serwer DNS: 62.179.1.62
    Zapasowy serwer DNS: 62.179.1.63

    http://i.imgur.com/LMK9ZDm.png

    I ciągle błąd NAT + rozłączanie w GTA V.
     
  12. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1195
    Polubienia:
    347
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Odznacz UPnP.
    Maska: ....255.0

    Wystukane na klawikordzie przy użyciu TapaTalk'a
     
  13. Nikolka737

    Nikolka737 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Odznaczyć i wyłączyć router? Czy wyłączyć i po prostu sprawdzić?
     
  14. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1195
    Polubienia:
    347
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Ja zawsze restartowałem dla pewności. Maska ma być: 255.255.255.0
    LUB
    Wybierz ustawienia automatyczne w konsoli i przy zaznaczonym UPnP powinno działać nie ma bata :)
     
    Ostatnia edycja: Luty 22, 2015
  15. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1495
    Polubienia:
    366
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    A może dostawca internetu blokuję ci porty i przez to masz NAT zamknięty
     
  16. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1195
    Polubienia:
    347
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    UPC nie blokuje portów mam ten sam sprzęt i można lekko powiedzieć że jest "dziwny"
     
  17. pike

    pike Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2009
    Posty:
    117
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Ten ruter to badziewie. Ja podłączyłem za nim swojego linksysa, którego wrzuciłem w dmz. Na technikolorze wyłączyłem całą zaporę a ruch sieciowy konfiguruje na Linksysie.
     
  18. Nikolka737

    Nikolka737 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ciągle rozłącza. :p ale UPnP nie próbowałam wyłączać.
     
  19. Kurt Rolson

    Kurt Rolson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2016
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Na wstępie zaznaczam, że na czytaniu internetów spędziłem 2 weekendy.

    Mam podłączoną konsolę Xbox one bezpośrednio kablem do pudła od upc, które zwie się "Technicolor TC7200". Kiedy podłączam się do gry GTA Online, to po chwili wyrzuca mnie z gry z błędem o utraceniu połączenia z siecią, lub wcale mnie nie łączy z tym samym komunikatem.

    Zgodnie z instrukcjami na internetach przekierowałem porty
    53-53, 80-80, 88-88, 500-500, 3074-3074, 3544-3544, 4500-4500 - wszystkie na "both", pod przypisane wcześniej stałe ip mojej konsoli. Ip konsoli ustawiałem w menu ekranowym konsoli.

    Dodam, że po w/w operacji z portami NAT w konsoli jest otwarty, ale mimo wszystko wywala z GTA online.

    Czy jest jeszcze jakaś inna możliwość, która rozwiąże wyżej opisany problem?
     
  20. marcincs

    marcincs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Nie możesz mieć wszystkich na "both". Jak masz UDP i TCP to wtedy ustawiasz both. Both znaczy (oba, obaj)
    Port 88 (UDP)
    Port 3074 (UDP i TCP)
    Port 53 (UDP i TCP)
    Port 80 (TCP)
    Port 500 (UDP)
    Port 3544 (UDP)
    Port 4500 (UDP)

    Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
     
  21. Kurt Rolson

    Kurt Rolson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2016
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Obecnie mam wszystko na Both. Wcześniej robiłem też jak wskazałeś wyżej. Jeszcze wcześniej robiłem ip konsoli pod DMZ i nadal nic. Sam nie wiem może na pececie sprawdzić wiarygodność tego modemu i przelecieć go testem na faktycznie otwarte porty? No ale jak w Xbox one mam wpisane "NAT otwarte" to znaczy że powinno działać już, tak?
     
Wczytywanie...

Poleć forum