1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd Nat

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez piotrekwilk14, Styczeń 14, 2012.

  1. piotrekwilk14

    piotrekwilk14 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam problem gdy testuje połączenie z siecią wszystko pięknie działa tylko wyskakuje komunikat o błędzie NAT w informacji pisze "Ze względu na ustawienia routera lub modemu typ translacji Nat to Umiarkowany może to powodować problemy w grach dla wielu graczy i rozmowach" Wszystko ustawiłem w routerze dobrze a jednak nadal pojawia się problem przekierowałem porty 88 TCP i 3074 TCP i UDP na adres IP konsoli w DMZ i UPnP wszystko dobrze ustawione a jednak nadal ten bład nat mi wyskakuje.
    Tu są screeny z routera
    ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
    ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
    ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
    ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
    Mam router tp-link wr340g
    Internet mam radiowy
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Dlaczego konsola ma ip 192.168.0.2 skoro adresacja zaczyna sie od 192.168.0.100 ?
    Internet masz radiowy, a może dokładniej, pokaz mi zakładkę Status, WAN IP
     
  4. piotrekwilk14

    piotrekwilk14 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie masz publicznego IP, to które masz jest z zakresu prywatnego, porty musi przekierować ci operator o ile będzie chciał i dopiero ty możesz sobie przekierować porty
    Ten drugi screen to adres routera, a nie zakres przydzielanego IP
     
  6. piotrekwilk14

    piotrekwilk14 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a czy mogę sam ustawić na publiczne
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie
     
Wczytywanie...

Poleć forum